Home » Nggawe konten » Apa sampeyan bisa ndeleng cahya? Mung karo Lensa Tengen!

Apa sampeyan bisa ndeleng cahya? Mung karo Lensa Tengen!


AlertMe
Layard lens (aka The Nimrud Lens)

Layard lens (aka The Nimrud Lens)

Lensa palsu paling tuwa ditemokake, adoh, yaiku Lensa Layard (alias: "Nimrud Lens"); Iki ditemokake dening AH Layard ing 1853 lan watara taun 3000 (kira-kira 750BC-710BC ing Kakaisaran Neo-Assyria). Iki ditemokake ing Kalhu, kutha karajaan Tiglath-pileser (ing modern dina, sing

Nimrud ing Irak) ing Istana Barat Lor. Penemu iki dianggep minangka kaca pembesar kuno lan / utawa kanggo miwiti kobongan cilik. Saiki, ing tampilan ing Museum Inggris; Kurator ora prayoga kanggo nganakake evaluasi barang-barang lanyard, lan mikir yen mung bisa ditrapake minangka hiasan. Nanging, sengaja utawa ora is Lensa, sanajan banget crude.

Yen sampeyan duwe Latin ing sekolah menengah utawa kuliah, sampeyan bisa uga wis nyadari yen tembung "lensa" asalé saka "Lentil"

A Lentil Bean tunggal (Cathet protrusion cembung)

A Lentil Bean tunggal (Cathet protrusion cembung)

(Buncis punika wangun cembung ganda). Tulisan Yunani Kuno, Romawi, lan Mesir kabeh nyebutake "kacamata geni" lan "kaca tingal." Cathetan pisanan sing ditulis babagan potensial lensa koreksi yaiku Kaisar Nero.

Nemtokaken langkung saking seribu taun, kita nemu kathah bukti ing Eropa abad tengahan saking mikroskop, teleskop, lan kacamata. Ngomong sing: sampeyan krungu babagan optometris sing ambruk menyang giling lensa lan digawe tontonan piyambak? Ngapunten, aku ora bisa ndeleng Cara liwat topik iki tanpa mbudidaya werna kuning coklat sing lawas. Corniness puas, saiki kita bisa nerusake.

Nanging, ora nganti 1733, menawa gelombang terobosan sabanjure karo lensa muncul; Yaiku nalika Chester Moore Hall nemokna lensa achromatic senyawa ing Inggris. Panjenenganipun

Peter Dollard's apochromat lens (used in telescopes)

Lensa apochromat Peter Dollond (digunakake ing teleskop)

Nanging, astronomi ora bisa nguber subyek kasebut, ananging bisa ngasilake rantai acara sing nyathet panemuan kasebut dipateni ing 1758 dening ahli optik sing beda-beda kabeh yaiku John Dollond. Miturut 1763, Peter Dollard (putrane Yohanes) wis nemokake paningkatan panemuan kasebut yen dheweke disebut apochromat.

Masalah gedhe ing cahya sing kedadeyan yaiku evolusi teori modern cahya; Sawetara ilmuwan, dokter, ahli fisika, penemu, lan matematikawan nyedhaki eksperimen lan spekulasi. Paling umum, Thomas Young (Inggris) & AJ Fresnel (Prancis), ngembangake teori gelombang cahaya. James Clerk Maxwell (Scottish), kanthi teori elektromagnetik cahya ing 1864, disiring karo karya ing foto warna sing paling sepisanan watara wektu sing padha (kira-kira 1860). Max Planck (Jerman) lan Kuantum Teori ing 1900 mbantu nerangake cahya; Albert Einstein (pungkasane Amerika Serikat) ing 1905 luwih ningkatake gambaran cahya Planck, nggawa kita foton.

1.5inch Dual Monopulse Gaussian Optics Lens dening Dehron.com

1.5inch Dual Monopulse Optik Gaussian Lens dening Dehron.com

Munggah ing Kuantum Mekanika diterangake akeh babagan cahya dening 1935.

Kanthi kabeh wong sing terang banget ing teori cahya, penting banget kanggo ora ngeloki pikiran liyane sing sregep nyambut gawe kanthi lensa. Carl Friedrich Gauss, ahli matematik Jerman, nyumbangake lensa modern, lan pemahaman babagan penggunaane. Kang Dioptrische Untersuchungen Mulang kita akeh, kalebu analisis tinju saka pambentukan gambar karo Gaussian Optics.

Kanggo taun 100 sabanjure, paling ora, kerjane mbantu panuntun kerajinan lensa sing efektif, utamane panjelasan saka lima lensa utama (astigmatism, koma, distorsi, lengkungan lapangan Petzval, lan bunder).

Nalika istilah kasebut diterapake ing lensa mata, dheweke digunakake ing bidhang optik, lan mesthi ana apa wae sing mbutuhake lensa saka kamera foto kanggo lensa kacamata - sing nggawa kita menyang lensa sing digunakake ing digital Kamera video sing digunakake dening stasiun penyiaran lan profesional liyane ing lapangan.

Canon CN-E14.5-60mm T2.6 L SP Lens

Canon CN-E14.5-60mm T2.6 L SP Lens

Unsurprisingly, Canon Wis akeh tawaran ing departemen lensa. CN-E14.5-60mm T2.6 L SP (karo PL mount UTAWA EF mount) nyedhiyakake jangkoan sudhut sudhut ora ditemtokake. Kanthi lensa zoom 4.1x ing Super 35mm Format, iku banget dirancang kanggo output maksimum optik. Canon Rutin ketemu utawa ngluwihi standar industri sing luwih dhuwur. Quality tansah dikeprangi karo kepraktisan Canon Produk; Kontrol dering bantuan njaga perlawanan sing bener karo torsi ing lensa iki lan ing mburi flange lan mekanisme panyimpenan nemu kebutuhan cinematic pangguna. Lensa 4K sing spektakuler nduweni lensa-aspiris gedhe lan fluorite sing mbiyantu ngasah gambar sing digali. Amarga engineering apik, fokus sing tepat mung mbutuhake owah-owahan sing minimal. Sabuk sabelas nyetel diaphragm bukaan mbisakake fokus sing cetha.

Liyane manawa kanggo hit Canon Yaiku CN-E30-300mm T2.95-3.7 L SP (karo PL mount UTAWA EF gunung) - contender ndhuwur ing Super 35mm Format karo magnifikasi sing ora ditemtokake lan fokus fokus telephoto. Akeh fitur praktis ing CanonLensa dhuwur-mburi nemoni dalan menyang akeh piranti optis; Kaya lensa sadurungé iki, uga nduweni markas sing cetha ing loro-lorone permukaan angled kanggo mbisakake gampang nggunakake saka sisih ngelawan. Canon Insinyur njupuk pelanggan HD Pangarepan akeh. Desain motong pinggiran ing kaca konstruksi kompensasi kanggo ekspansi lan kontraksi, mbenerake kesalahan-kesalahan lingkungan ing penanda.

Setel lensa Cine-Xenar III (Set of Six) Schneider-Kreuznach Group

Setel lensa Cine-Xenar III (Set of Six) Schneider-Kreuznach Group

Pengajuan Group Schneider-Kreuznach kanggo pilihan lensa top-flight yaiku CineXenar III (set telung) Lensa Perdana. Rancangan sing dirancang kanthi teliti kasebut khusus dituduhake ing sinematografi lan kamera video sing paling apik. Solid, kanthi desain optik telecentric paling luweh, efek bokeh apik banget lan CineXenar III nduweni T-stop cepet (kaya sing bakal dikarepake ing garis lenga sing diakoni). Iku uga kaget terjangkau, ngelingi kualitas apik.

Sony SCL PK6 / F CineAlta 4K Lens kit

Sony SCL PK6 / F CineAlta 4K Lens kit

SonySumbangan kanggo lensa lensa dhuwur-dhuwur minangka lensa 6 liyane. The SCLPK6 / F CineAlta 4K Lens kit kalebu 20mm / 25mm / 35mm / 50mm / 85mm lan 135mm lensa. Idea sing cocog karo kamera karo sistem mount Arri PL, lensa 4K mampu kanthi konstruksi full-logam lan unsur siji-aspheris. Saliyane dadi T2 kompatibel, saben duwe iris 9. Cetha utawa alus, Sony Nemu gambar kanthi bener.

Red Digital Cinema nduweni lensa paling akeh kanggo nggunakake sinematik. Sawetara karya teater sing anyar sing digunakaké sawetara lensa Abang yaiku: The Hobbit Trilogy, Annabelle, Avengers: Age of Ultron, Enders Game, Pompeii, Elysium, 300 Rise of Empire, & Transformers: Age of Extinction, jeneng film 10 wae. Abang nindakaké apa sing dilakoni déning prodhusèn lensa liyané, lan piranti kasebut uga cukup kanggo ngamanaké titik paling dhuwur.

Primo Prime Lens Panavision yaiku pangganti game; Padha malah ngatur kanggo ngamanake sawetara Academy Awards. Koleksi iki apik banget; Padha

Primo Lensa Primo Panavision

Primo Lensa Primo Panavision

Ngasilake malah cahya lan nyampurake gambar sing rapi banget kanthi nggunakake lensa primo. Ghosting, distorsi, lan glare gendheng gampang digulung dening Primo Prime Lenses; Padha becik kanggo kamera digital lan film. Dawane jarak fokus saka 10 dadi 150 Millimeter lan lensa-lensa kasebut kompatibel karo 1.4x Primo Extender, sing ngilangake stop kontak kanthi lengkap. Kanthi lensa primo tengen lan setelan sing bener, sampeyan bisa fokus sanajan kurang saka inci 2 saka ngarep lensa.

Primo Klasik Klasik Saka lensa Prime Panavision ngidini pilihan gampang antarane fokus alus klasik (karo ukuran kacepetan sing luwes) lan kinerja kontras dhuwur. Kanthi konsisten, match sing cocok karo lensa prima liyane ing werna lan sarana, fokus cedhak-makro bisa dimangerteni ing kondisi sing bener; Saben uga bisa nampung panyaring gel mburi (nyelehake). Lensa iki mulai saka 21 millimeters nganti 125 millimeters. Desain kaca warisan Panavision (ningkataké) amba lensa milimeter 21, 27, 35, 50, lan 100 ing lini produk iki; Kabeh lima disetel kanggo kacepetan T1.9. Ukuran 24, 30, 65, 85, lan 125 milimeter lan bisa digunakake kanthi kacepetan T1.7 utawa T1.8 lan bisa nyetel saka tajem kanggo fokus alus kalebu Sing dijupuk. Mekanisme drive Cam kabeh fokus memperluas kabeh ing sangisore sikil 3 kanthi cedhak-makro sing fokus. Lensa paling dawa 2 saka seri klasik (IE milimeter 100, lan millimeter 125) uga migunakake teknologi bearing linear.

Saka Kakaisaran Asyur kuna sadurungé dina modern, lensa wis mbenerake lan ningkatake cara nonton ing donya. Minangka teknologi fotografi kita wis muncul lan maju, lensa wis mbantu kita ngembangake perkembangan sing terus kita minangka balapan karo gambar sing luwih cetha. Lensa ing teleskop bisa nggawa kita bintang-bintang saka langit, lan lensa ing kamera kita bisa mbantu kita nggawa lintang-lintang kita menyang pirsawan kita.


AlertMe
Tindakake kula

Ryan Salazar

Editor-In-Chief, Penerbit at Broadcast Beat Magazine, LLC.
Ryan mulai kerja ing industri siaran lan ngirim produksi ing umur 12 taun! Dheweke ngasilake program-program televisi, mbangun fasilitas produksi pasca gedhe, ditulis kanggo sawetara publikasi industri lan dadi insinyur audio kira-kira sepuluh taun. Ryan sadurunge nulis kanggo Majalah Broadcast Engineering, Creative COW lan proyek-proyeké wis tampil ing puluhan publikasi.
Tindakake kula

Kiriman paling anyar dening Ryan Salazar (Delok Kabeh)

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!