Home » Bintang » Laporan Kematian Blu-Ray lan DVD sing Dibesarkan

Laporan Kematian Blu-Ray lan DVD sing Dibesarkan


AlertMe

(sumber foto: Pixabay)

Oh, dear. Sawise ahli-ahli "ahli" sing biasa-biasa "ngetokake" media fisik, "yaiku istilah kanggo CD, DVD, Blu-ray, lan liya-liyane. Panyebab kasebut, konsumen rata-rata bakal langsung ninggalake media fisik sajrone streaming, amarga (a) streaming luwih "trep" tinimbang kabutuhan sing ora bisa ditindakake nalika njupuk disk menyang pemain, lan (b) mikirake kabeh dhuwit konsumen rata-rata teoretis iki bakal nyimpen nalika padha mandheg mbayar kanggo film favorit ing DVD lan Blu-ray!

Panyebab iki ora anyar. Swara limang taun kepungkur, Rich Smith ing Motley Fool ngakoni yen sinar biru nyedhiyakake "luwih resik, imaging sing luwih cetha" saka streaming, nanging ing paragraf sabanjuré, dheweke nyatakake yen "Blu-ray uga roti bakar. Sampeyan ora duwe. Netflix, lan layanan streaming liyane bakal ngubur lan ing sawetara taun, meh ora ana sing bakal ngelingi sing Blu-ray bakal ana. "

Babak belasungkawa pungkasan iki kanggo media fisik wiwit Februari taun iki nalika iki dilapurake sing Samsung ora mung mandhekake produksi 4K UltraHD Pemain Blu-ray, nanging uga ora manufaktur sawetara pemain 1080p Blu-ray. Digabungake karo Oppo narik metu pasar pamuter Blu-ray April sadurunge, iki ketoke kanggo konfirmasi prediksi para pengungsi.

Nambahake bahan bakar ing geni yaiku Motion Picture Association of America's Annual Teatrical Home Entertainment Market Environment (THEME) Report ing Maret sing nuduhaké yèn penjualan media fisik wis nyedhakaké 50%. Minangka Samuel Axon ing Ars Technica diterangno, "Miturut data, sing ditampa saka DEG lan HIS Markit, sales global format disk video ... ana $ 25.2 milyar ing 2014 nanging mung $ 13.1 ing 2018."

Lan banjur ana kuku pungkasan ing jero peti fisik: perbaikan teknis ing streaming dhewe. Ing Artikel April kanggo Home Theater Review.com, Jerry Del Colliano ngumumake yen "disk perak arep mlaku kanthi cara manuk dodo," banjur nerangake ngapa. "Ya, HD streaming kaya-kaya nyedhot sawisé sawetara taun kepungkur, nanging dina iki dadi banget cedhak karo kinerja kanggo Blu-ray UHD sing bakal ditrapake wong-wong sing pengin ngunggahaké daptar aliran film judhul film lan toko sing bisa dibalèkaké liwat disc sing dikirim liwat USPS. "

Swara ala kanggo kolektor film klasik lan serial TV ing DVD lan Blu-ray, eh? Nanging ora cepet banget! Ora kakehan kualitas teknis streaming mbenakake utawa luwih trep kanggo para konsumen, ana salah siji kaunggulan utama sing ora bisa ditremake manawa panulis kaya Smith lan Del Colliano katon apik ing analisis: permanen. Ing tembung liyane, yen sampeyan duwe film utawa acara TV ing media fisik, sampeyan bakal nonton kapan lan sepira kerepe sampeyan pengin.

Sampeyan ndeleng, pilihan judhul layanan streaming kaya Netflix, Amazon, lan Hulu nyedhiyani koyone nyengsemake, nanging padha ing sih saka tawaran lisensi padha karo studio sing digawe produk. Lan minangka wong sing tau kesengsem ngedegaken antrian ing Netflix ing film-film kasebut, sing bakal nonton bakal menehi pitutur marang kowe, ana kesempatan banget yen meh kabeh film kasebut ora ana ing kana nalika sampeyan mutusake sampeyan ati kanggo nonton wong-wong mau. Nanging penampil bakal nemu pesen sing nerangake yen lisensi kanggo film kasebut wis kadaluwarsa.

Joshua Piercy nganggukake iki Artikel bab 220-Electronics kanthi judul "Why Physical Media Will Never Die." Nalika Piercy nerangake, "ora kabeh bisa kasedhiya liwat streaming. Ana akeh konten ing ndonya sing ora, lan ora bakal, dadi ing sembarang platform streaming. Malah tambah akeh, nuduhake yen sampeyan seneng dina iki bisa dibusak kapan wae! Ing situs web kasebut, Netflix nyathet: 'Netflix ngetokake tayangan TV lan film saka studio lan panyedhiya isi ing saindenging jagad, lan lisensi kasebut bisa kadaluwarsa yen kita ora gawe anyar.' Netflix nyatakake supaya dheweke mriksa dhisik yen hak-hak isih ana lan nganalisis popularitas lan biaya acara. Banjur mbédakaké faktor-faktor sing mangertèni utawa mangsa sing cocog. Iki nerangake carane Netflix, ing antarane layanan streaming liyane, bakal kelangan konten sing bisa dadi penggemar ... Nalika nggunakake layanan streaming, sampeyan mesthi ora 'duwe' video kasebut; Film kasebut uga dituku ing versi digital. "

Ngatasi masalah permanen, Piercy nyatakake kanthi optimistis, "Undhuh undhuhan media digital lan streaming konten ora bakal ana ing ngendi wae kanggo mangsa ngarep. Padha, mesthine bisa dadi hiburan tambahan sing apik. Duwe kekayaan isi ing pucuk driji sampeyan, siap kanggo arus samenika, minangka konsep unik kontemporer. Iki mung bakal terus tuwuh ing taun-taun teka. Media fisik ora bakal ditinggalake, senadyan teknologi anyar iki. "

Ing sasi Maret, Francois Richard ngetokake wawasan sing cetha kanggo masa depan media fisik ing situs web Blog Le. "Panasonic, Pioneer, Sony, lan malah pemain LG Blu-ray bakal njupuk kauntungan saka kekuwatan sing ditinggalake dening Samsung lan Oppo kanggo mbagekake pasar lan nyedhiyakake kabeh penggemar teater ngarep kanthi alat kanggo nikmati semangate, mugia, pirang-pirang taun teka, "Richard wrote. "Saben manufaktur kalebu sawetara pemain ing katalog, sawetara ing antarané yaiku model dhuwur dhuwur. Ing tartamtu, Sony, Panasonic, lan Pioneer sing entuk manfaat saka papan sing ditinggalake dening Oppo ing pasar pemutar UHD 4K player Blu-ray audiophile: Sony karo pemain UBP-X1000ES, Panasonic karo pemain DP-UB9000, lan Pioneer karo pemain UDP-LX500 lan UDP-LX800 sing apik banget. Aja salah, UHD 4K Blu-ray ora mati lan cara paling apik kanggo nikmati gambar gedhe ing High and Ultra High Definition. "

Lan aja lali pasar kanggo MOD (digawe ing dhuwit) DVD, sing nyedhiyakake penggemar film klasik kanthi ora kopine salinan film lawas sing langka sing ora bakal biasa mrana kanggo konsumen umum. Warner, Fox, lan Universal isih ngeculake klasik saka vaults menyang cinefiles sing ngumpulake. Koleksi Kritéria isih ngasilake film-film rilis sing eksklusif kanthi fitur-fitur khusus. Ora ana perusahaan sing nyatakake dheweke bakal ngilangake produksi rilis video sing luwih akeh maneh.

Dadi, penggemar video! Suspek biasa wis ngalahake drum "media fisik" kanggo taun saiki lan durung, luar biasa, DVD lan Blu-ray isih ana. Ora, media fisik sing paling mbokmenawa ora bakal dadi "roti panggang" utawa "arep cara manuk dodo," ora ana apa sing diandharake sawetara ahli "ahli".


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin