Home » Nggawe konten » Michael Marquart Nyurung Amplop Audio Immersive

Michael Marquart Nyurung Amplop Audio Immersive


AlertMe

Album sinematik dheweke ngeculake "Manusia Hidup" Bad Bad "nggunakake Sennheiser AMBEO VR Mic lan Neumann KU 100 kepala binaural

Album konsep Michael Marquart sadurunge Juru Salamet, dirilis ing taun 2019 kanthi proyek nom de plume A Bad Think, entuk nominasi Grammy kanggo Best Audio Immersive Audio uga pujian kritis. Wis ngrasakake 'rasa apa sing bisa ditindakake' kanthi produksi audio immersive ing Juru Salamet, album paling anyar, Lifelike, ndeleng seniman sing meksa nindakake perkara audio immersive luwih adoh.

Sajrone sesi rekaman ing Henson Studio D, Michael Marquart masang kepala binaural Neumann KU 100, diapit karo rong mikropon tabung Neumann U 47. AMBEO VR Mic diselehake ing ndhuwur. Foto duweni Michael Marquart

Sajrone sesi rekaman ing Henson Studio D, Michael Marquart masang kepala binaural Neumann KU 100, diapit karo rong mikropon tabung Neumann U 47. AMBEO VR Mic diselehake ing ndhuwur. Foto duweni Michael Marquart

Nyetel panggung kanggo AMBEO lan audio immersive

Awal taun 2020, Marquart nggawe sesi ing Studio D saka Los Angeles'Henson Studios legendaris, karo insinyur Dave Way ing pucuk konsol seri SSL 4072G +, kanggo miwiti nglacak Lifelike. "Aku mikir, 'sepira adoh saka meksa iki, lan kepiye yen ing album iki, kita miwiti ing level dhasar ing lingkungan 3D - nggunakake Neumann KU 100 AMBEO Mic? ujare Marquart. Dheweke ngelingi ngrungokake demonstrasi campuran adhedhasar obyek ing acara NAMM sawetara taun kepungkur: "Aku mikir, yen pamireng bisa ngrungokake perkara kaya iki pancen apik. Musik bisa basi, lan iki nyenengake; dadi ing kana aku kepengin lunga kabeh iki. Bab-bab sing dakkarepake karo musik immersive durung nate ditindakake sadurunge. ”

Trek dhasar saka Lifelike melu ora kurang saka telung set drum, dipasang ing posisi setengah wulan. "Gumantung trek apa sing wis direkam, kita bakal nggunakake siji utawa loro drum drum kanggo ketemu karo rasane lagune," Marquart nerangake. Loro-lorone kepala binaural Neumann KU 100 lan Sennheiser AMBEO VR Mic dipasang ing tengah ruangan, kanthi KU 100 nuding menyang set drum 'primer', dununge ing tengah-tengah wulan.

Nangkep ruang 3D karo Sennheiser lan Neumann

Saliyane KU 100, sawetara gambar Sennheiser lan Neumann liyane digunakake sajrone trek dhasar, kalebu kondensor diafragma Neumann U 47 FET ing drum kick lan sawetara mikropon dinamis Sennheiser MD 421 II ing tom. Kajaba iku, pasangan mikrofon tabung U 47 sing dicocogake digunakake ing sisih saben 'mikrofon kuping' saka KU 100. "Mics Neumann paling apik, mula bisa digunakake kanthi praktis!" Marquart entus. Kanthi ngrekam 3D ing wiwitan, tim Marquart bisa nggawe rendering aurat kanthi akurat kanggo saben lagu nalika dilacak, tinimbang ora mung gumantung karo campuran kanggo nggawe pengalaman sing nyenengi.

"Ing jaman saiki, sampeyan bisa ngrekam barang kanthi cara tradisional lan banjur nggawe campuran Atmos utawa Surround utawa liya-liyane, nanging saiki Rekaman papan telung dimensi iki - ora mung nyampur, "ujare Marquart. Sawetara lagu anyar nampilake drummer King Crimson Jeremy Stacey, sing kepincut karo mics 3D, mlaku-mlaku ngubengi dheweke lan nyumbang bagean-bagean perkusi: "Dheweke nggegirisi babagan iki, ngetren. Swara kasebut keren tenan, amarga kaya swarane ora ana gunane, ”ujare Marquart. "Ing jejere KU 100, kita duwe pasangan sing cocog karo loro Neumann U 47s sing antik."

Nalika KU 100 lan AMBEO VR Mic digunakake utamane ing drum kanggo nggawe saben trek luwih gedhe tinimbang urip, tim produksi uga nggunakake gitar kasebut. “Kita nggunakake Neumann KU 100 lan AMBEO Mic ing saben trek gitar, kajaba tambang. Dheweke disiyapake kurang luwih minangka mics kamar kanggo njupuk papan kasebut, "ujare Marquart. Gitar timbal Lifelike ditangani dening Fernando Perdomo lan Kirk Hellie, "[Fernando lan Kirk] minangka pemain luar biasa lan apik banget ing apa sing ditindakake, saengga ana akeh ruangan ing jagad iki kanggo dheweke. Aku nindakake bagean gitar, banjur dakwenehi papan supaya bisa diputer, ”ujare.

Ing album paling anyar Lifelike, Michael Marquart nggunakake sawetara mics kanggo ngrekam gitar, kalebu Neumann KU 100 lan Sennheiser AMBEO VR Mic. Foto duweni Michael Marquart

Ing album paling anyar Lifelike, Michael Marquart nggunakake sawetara mics kanggo ngrekam gitar, kalebu Neumann KU 100 lan Sennheiser AMBEO VR Mic. Foto duweni Michael Marquart

Overdub gitar akustik Marquart direkam ing studio pribadine kanthi nggunakake mikropon tabung Neumann U 47 sing dipasang ing posisi omni, dununge adoh saka 3-1 / 2 'saka gitar.

Nyampur lan nguasai karya inovasi

Bob Clearmountain nangani campuran stereo lan 5.1, dene Steve Genewick lan Dave Way nangani campuran Dolby Atmos ing Los Angeles'Capitol Studios. Kabeh campuran pungkasan dikuasai dening Bob Ludwig saka Gateway Mastering Studios. "Pakaryan karo wong sing dakkarepake bakal mungkasi kabeh tekanan," ujare Marquart. Rilis Blu-Ray bakal nyakup kabeh campuran kasebut, bebarengan karo dokumenter 22 menit sing nyoroti nggawe rekaman kasebut.

Artis, Lifelike minangka rekaman alami lan nyenengake banget, nalika nggunakake teknik audio sing paling canggih lan tantangan. "Aku nyoba nyurung teknologi lan nindakake perkara sing durung nate ditindakake sadurunge para pamiyarsa," ujare Marquart. Mengkono, dheweke dadi wates anyar babagan kemungkinan artis liyane.

Lifelike bakal kasedhiya ing TIDAL lan uga kasedhiya kanggo download Atmos ing ImmersiveAudioAlbum.com. Salajengipun, bakal ana acara live stream virtual mbesuk, tanggal sing bakal diumumake.


AlertMe
Aja tindakake link iki utawa sampeyan bakal dicekal saka situs iki!