Home » News » Pagelaran FilmLight menehi bédané marang pemenang Cannes

Pagelaran FilmLight menehi bédané marang pemenang Cannes


AlertMe

LONDON - 3 Juli, 2019: Loro hadiah paling apik ing Festival Film Cannes ing taun iki yaiku film sing mecah lemah sing gumantung ing ilmu warna FilmLight kanggo tampilan khas. Parasite, saka sutradara Korea, Bong Joon Ho, njupuk Palme d'Or, nalika direktur Mati Diop menang Grand Prix kanggo Atlantique (Atlantics), direktur wanita ireng pisanan sing njupuk penghargaan kasebut.Parasite minangka komedi gelap tata krama sosial lan ketegangan. . "Ana telung tampilan utama kanggo film iki," ujare colourist Kevin Kang, sing ngrampungake film kasebut ing Dexter Studios ing Seoul. ”Kanggo mbedakake swasana, kulawarga kelas ngisor duwe tampilan peteng lan lembab, dene kulawarga kelas ndhuwur luwih anget lan luwih cerah. 'Spasi misterius' iku peteng banget karo campuran warna-warna, kejutan banget. "

Sedaya DI suwene luwih saka rong wulan: Kang ngentekake penggredan ing wulan kapisan, lan nembak minggu kepungkur nembak VFX nembak karo direktur Bong.

"Aku asring nggunakake operator Suhu Warna anyar ing Baselight kanggo penggredan utami," jlentrehe. "Iki ngidini kula nimbali nembak kanthi cepet sadurunge nambah tampilan babagan urutan. Kauntungan yaiku kerjane kanthi nyetel metadata saka file mentah, lan isih tetep kesetiaan piksel. "

Kevin Kang lan Bong Joon Ho, bebarengan karo DP Kyung Pyo Hong, sing sadurunge nate kerja sama ing karya masterpiji. "Aku wis seneng bisa nggarap Bong: dheweke minangka salah sawijining direktur kolaborasi sing paling apik sing daktindakake," ujare Kang. "Dheweke misuwur amarga cermat, siyap lan ngerti apa sing dikarepake. Dheweke dadi kapten, konduktor. "

Atlantik mbukak ing pinggiran pinggir bandar Dakar, Senegal, ing ngendi tim tenaga kerja ing situs konstruksi futuristik mutusake uwal ing segara sawise lunga tanpa mbayar wulan. Sutradara lan panulis Mati Diop didhukung Claire Mathon minangka DoP, lan sipat crita kasebut tegese ana bedane sing jelas antarane pemandangan awan lan wengi.

"Sawise tes pisanan ing situs, kebutuhan motret nganggo rong kamera jelas," ujare Gilles Granier, colourist ing Le Labo, Paris. "Dadi, kita duwe sensitivitas gedhe ing Panasonic VariCam ing wayah wengi, lan output resik saka RED Dragon ing wayah awan.

"Kualitas pipo Baselight ngidini aku gampang cocog karo rong kamera kasebut," ujare Granier. "Aku ora duwe masalah nemokake konsistensi ing film kasebut. Sing cepet-cepet digawe dening Inès Sanchez, lan aku bisa nggayuh gelar dheweke sing bisa ngirit wektu. Kita nindakake sawetara dina lan ora ana ing 'krisis wektu'.

"Set test pre-shoot kaping pindho ngidini kita milih gel, lan persiapan iki migunani kanggo ngrampungake rasa visual seni Mati," ujare Granier. "Bumi, kelembapan lan swasana laut ora bisa dingerteni ing saben gambar - aku biasane kerja kanggo njaga kontras, tetep cemlorot ireng saya apik.

"Claire wis mutusake njupuk kabeh genggem, uga ngerti yen kita bakal duwe wektu kanggo nyetel gerakan, supaya lemes lompat," ujare. "Piranti stabilitas Baselight ngidini aku kanggo mindhah gerakan luwih becik tinimbang ora stabil - aku nemokake ide 'dosaku' kesempurnaan sing nyenengake."

Wolfgang Lempp, CEO FilmLight ujar, "Mangkene film rong film sing luar biasa, digawe kanggo sekedhik anggaran film gedhe, nanging tetep katon organik sing kuwat lan maju. Sugeng rawuh ing tim ing film loro kanggo menang penghargaan Cannes, lan mesthi kanggo Kevin Kang lan Gilles Granier kanggo kontribusi sing luar biasa. "

###

Prakawis FilmLight
FilmLight ngembangake sistem grading warna sing unik, aplikasi pangolahan gambar lan piranti alur kerja sing ngganti film lan video pasca produksi lan nyetel standar anyar kanggo kualitas, keandalan lan kinerja. Metode operasi metadata sing dirancang dening perusahaan nggunakke produk kanthi piranti kreatif sing apik, saéngga para profesional kreatif bisa kerja ing ngarep revolusi media digital. Diadegaké ing 2002, bisnis inti FilmLight dipusatake ing inovasi, implementasine lan dhukungan saka sawijining produk-kalebu perusahaan-perusahaan produksi, Baselight, Prelight lan Daylight, fasilitas pas produksi lan studio film / TV ing saindhenging donya. FilmLight bermarkas di London, ing ngendi riset, desain lan manufaktur wis dipusatake. Penjualan lan dhukungan ditindakake liwat pusat layanan regional lan mitra-mitra berkualitas ing saindenging donya. Kanggo informasi luwih lengkap, riko www.filmlight.ltd.uk


AlertMe