Home » Pangiriman isi » Satelit: Lingkungan Orbital Surgawi

Satelit: Lingkungan Orbital Surgawi


AlertMe

Ora akeh sing ditinggal sing bisa njamin 1945 minangka taun sing penting - nyumurupi konflik global sing paling gedhé ing ndonya; Presiden Amerika paling dawa tau Franklin Delano Roosevelt (presiden 32nd kita) mlebu ing kalanggengan lan diganti dening Wakil Presiden Harry S. Truman; Perserikatan Bangsa-Bangsa wis diusulake lan ditetepake ing Oktober taun sing padha lan, pungkasane, Arthur C. Clarke, Nyathet panemu, fisika, penjelajah jero banyu, lan penulis fiksi ilmiah, kanthi bener ngira kedadean lan panggunaan utama satelit buatan manungsa.

Pak Clarke banjur dadi salah siji saka telu penulis tulis-fiksi ing jamane lan uga kasil mbedakake kedadeyan ponsel lan GPS ing 1956. Panjenenganipun kagungan ksatria lan prestasi sains wonten ing AD 2000, lan lulus ing 2008. Dheweke nggawe dheweke satelit Prediksi ing majalah ilmu sing diduweni dening British World Wire minangka surat kanggo editor. Sampeyan bisa ndeleng ing pranala iki: Lakdiva.org/clarke/1945ww/1945ww_feb_058.html.

Fig04Clarke bener-bener nggawe huruf 2 taun iku: siji sing dikirim menyang majalah lan surat liyane sing luwih rinci sing nyatakake sirkulasi terbatas. Originally, ing satelit Pemanggih nduweni luwih resemblance menyang stasiun spasi. Iku mestine duwe staf onboard lan bakal uga dadi stopkosan pengisi daya kanggo roket lan uga aplikasi komunikasi. Panjenenganipun ngramal kedadean satelit ing taun 50, nanging kedadeyan luwih cepet saka iku; Nanging, ora ana panentu kanggo panggunaan pesawat ruang angkasa kaya apa sing disaranake. Konsep satelit geo-stasioner (utawa orbs sing tetep ing sak panggonan lan ngetutake rotasi Bumi) ora asli kanggo Clarke; Dheweke mbangun karya karya Konstantin Tsiolkovsky.

Ing Rusia Satellite Sputnik ngasilake orbit ing pungkasan 1957. Mung 4 sasi mengko, ing awal 1958, AS uga duwe satelit (Explorer I) ing orbit. Ing 1959, US Navy ngetokake cuaca pisanan satelit: The Vanguard 2, sing ora bisa ditindakake kanthi cukup nanging diantisipasi nanging nganti sethithik sawisé setahun mengko ing 1960 dening TIROS 1, kang nduweni tujuan sing padha karo leluhur; Taun sing padha, komunikasi pisanan satelit, Ing Echo, diluncurake. Echo yaiku pasif satelit; Iku mung sing bisa ngebaki sinyal mati. 1962 nyatakake peluncuran satelit komunikasi aktif kang kaping loro: Relay lan Telstar. Ing 1964, geo-stasioner pisanan satelit, Syncom 3, diluncurake. Ing taun-taun pungkasan, jumlah satelit ing orbit wis nglayang ing sekitar 1000 utawa luwih. Nanging mung sawetara satelit militèr sing sah kanggo gambar sing cedhak banget.

Ponggawa paling gedhe satelit (Sing kita kenal saka (musik drama dramatis)) yaiku Stasiun Angkasa Internasional. Ora kalebu satelit 'potong' saikiSat3 Diluncurake bubar, jumlah satelit sing dikirim nganti luwih saka 60 mil. Satelit saiki ngemot macem-macem jinis lan fungsi, kayata: Intelligence / Reconnaissance (Military / Government), Komunikasi, lan Observasi Bumi (Komersial, kayata prediksi cuaca lan nggawe peta), nanging kanggo observasi spasi, ana Disebut "Killer Satellites (Military), sing digunakake kanggo nimbali dening ngancurake rudal musuh lan anggempur dening ngancurake peralatan angkara spat nentang (IE satelit liyane). Dadi adoh, mung AS, China lan Rusia wis bisa numpes target ing papan. Satelit navigasi digunakaké kanggo GPS. Biosatelit digawe kanggo nindakake materi sing urip ing papan (umume ora manungsa) kanggo riset.

Satelit duwe macem-macem orbit sing digunakake uga, sing dipilih adhedhasar tujuane (utawa dening misfortune lan orbital decay). Orbit duwe akeh komponen; Iki: Altitude, Centric, Eccentricity, Inclination, Pseudo, Special, and Synchronous. Kapadhetan kasebut yaiku jarak satelit saka permukaan kang orbited. Bumi orbit duwe dhuwur 4, wiwit saka ngisor (nganti 1240 mil), liwat medium (nganti 22,236), lan Geosynchronous (22,236 mil munggah persis), lan kabeh cara nganti Bumi Orbit Tinggi (ngluwihi 22,236 mil nanging isih ing bumi Lapangan gravitasi). Satelit buatan manungsa ing orbit bumi dhuwur biasane ngeculake kegunaane lan dilebokake ing dhuwur kanggo njaga supaya ora bisa ngedhunake satelit liya; Orbit jenis iki asring diarani Orbit Disposal utawa Junk utawa Kuburan (kanthi cara referensi, rembulan biasane 238,900 mil ndhuwur bumi). Nalika sampeyan satelit Ana ing orbit geosinkron, kecepatan orbité watara 9800 kaki per detik; Ing dhuwur iki, njupuk obyek obyek dina 1 kanggo ngorbit planet kita (dina rata-rata sidereal mung ing menit 4 kurang saka jam 24) sing cocog karo kacepetan rotasi bumi.

03_Clarke_BeltSatelit orbit sing digunakake dening satelit, yaiku: Geocentric (sekitar bumi), Heliosentris (sekitar Matahari), lan Areocentric (sekitar Mars). Eccentricity iku ateges ora satelitOrbit punika bunder utawa elliptical. Ana orbit bumi eliptik standar 4: orbit transfer geosinkron, orbit transfer geostasioner, orbit molniya, lan orbit tundra. Orbit tundra nduweni kecenderungan 63. 4 ° lan orbit planet ing dina sidereal; Atine, iku tetep ana ing salah sawijining papan sing tetep (nanging ora kaya persis orbit Geostationary) ing planet iki, kanthi papane sing beda-beda miturut pola elips. Ing Inclination orbit yaiku satelitVariasi saka orbit khatulistiwa murni - sauntara, orbit kutub banget meh ana 90 °. Pseudo orbits ngliputi sawetara pola orbital rumit; Salah sijine conto sing paling gampang yaiku orbit retrograde, sing mung ateges gegayutan karo arah sing ngorbitake benda langit; Orbit retrograde jarang dipigunakaké amarga njupuk bahan bakar luwih akeh kanggo nggawé orbit anteng sing langgeng. Orbit khusus yaiku orbit Sun-sinkron lan orbit Bulan, orbit Bulan kerep banget. Orbit Sun sinkron iku monyet sing beda-beda; Ing wangun orbit iki, sing satelit Ngliwati lokasi sing padha ing wektu surya sing padha saben dina; Yen dikarepake, orbit bisa disetel kaya sing tansah ana ing sinar srengenge, sing kondhisi babagan imagining sing cetha, lan bayang-bayang sing ditemokake ing meh saben lokasi sing padha.

Minangka diterangno sadurunge, satelit ing orbit sinkron nggawe siji revolusi ngubengi awak langit sing orbit kasebut ing arah sing awak muter ingSat1 same amount of time it takes that body to rotate once; all the different varieties of synchronous orbits are variations or refinements of this. When a satelit Utawa benda langit ngorbit sawijining benda langit sing luwih gedhe tinimbang kecenderungan liyane saka 0 ° lan ditemokake saka sawijining panggonan sing tetep (umume dianggep minangka permukaan bumi), pola gerakan kasebut satelit, Menawa ditemokaké ing interval biasa, katon nglacak sawetara variasi pola 8 warped ing langit; Pola iki disebut analemma. Yen orbit lan rotasi konstan lan sinkron, pola sing cocog karo pola 8 aneh iki ora bakal berubah. Ana macem-macem faktor sing nemtokake permutasi sing bener pola kaya wilangan pola 'mutated'. A satelit with a circular orbital pattern at a 0° incline is said to have a Geostationary (aka “Clarke” – after the author) orbit. It appears to remain in the exact same place relative to the earth at all times at a height of 22,236 miles above the planet. It katon Piranti nulis; Punika, nyatane, whizzing liwat langit ing 9800 kaki saben liyane kanggo njaga Panggonan relatif kanggo bumi.

Sawisé gelombang satelit pisanan, kita mulai mbangun satelit sing luwih rumit lan larang, nambah luwih akeh lonceng lan wisel, sensor liyane, susunan komunikasi sing luwih apik lan luwih dawa. Kanggo wektu sing suwe, ndhuweni satelit Mung bisa kanggo pemerintah tartamtu lan nomer perusahaan cilik sing mammoth, amarga biaya lan technical expertise sing dibutuhake kanggo njaga satelit Ing orbit. Pola iki entuk wiwitan pungkasan radikal; Gaya anyar wis muncul. Perkara gedhe ing satelit saiki luwih cilik lan luwih murah. Satelit-satelit nano sing disebut " Ing "1- rocket / 1-satelit"Paradigma ora ono inviolate. Satelit satelit sing amba perlu - aja dadi salah; Nanging iki gelombang sabanjure satelit Tech nawakake kemungkinan anyar. Saiki, siji peluncuran bisa ngemot munggah saka telung satelit. Amarga kemajuan teknologi, akeh satelit cilik iki bisa nduweni kemampuan sing padha Sputnik, kajaba kanggo dadi luwih cilik, luwih murah lan ngétung akeh, akeh Luwih cepet. Amarga kaperluan biaya lan orbit, mung panggonan tartamtu tartamtu ing Bumi bisa dipengaruhi / diamati dening satelit Kanthi rutin. Iki saiki wiwit owah; Kedadeyan satelit cilik lan murah bakal mbukak pilihan anyar ing komunikasi, penyiaran, lan riset.


AlertMe
Tindakake kula

Ryan Salazar

Editor-In-Chief, Penerbit at Broadcast Beat Magazine, LLC.
Ryan mulai kerja ing industri siaran lan ngirim produksi ing umur 12 taun! Dheweke ngasilake program-program televisi, mbangun fasilitas produksi pasca gedhe, ditulis kanggo sawetara publikasi industri lan dadi insinyur audio kira-kira sepuluh taun. Ryan sadurunge nulis kanggo Majalah Broadcast Engineering, Creative COW lan proyek-proyeké wis tampil ing puluhan publikasi.
Tindakake kula

Kiriman paling anyar dening Ryan Salazar (Delok Kabeh)

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!