Home » Pangiriman isi » Satelit: Lingkungan Orbital Surgawi

Satelit: Lingkungan Orbital Surgawi


AlertMe

Ora akeh sing ditinggal sing bisa njamin 1945 minangka taun sing penting - nyumurupi konflik global sing paling gedhé ing ndonya; Presiden Amerika paling dawa tau Franklin Delano Roosevelt (presiden 32nd kita) mlebu ing kalanggengan lan diganti dening Wakil Presiden Harry S. Truman; Perserikatan Bangsa-Bangsa wis diusulake lan ditetepake ing Oktober taun sing padha lan, pungkasane, Arthur C. Clarke, nyathet panemu, ahli fisika, panaliti jero banyu, lan panulis fiksi ilmiah, kanthi bener ngira kedadeyan lan panggunaan utama satelit buatan manungsa.

Pak Clark banjur dadi salah siji saka telu penulis tulis-fiksi ing jamane lan uga kasil mbedakake kedadeyan ponsel lan GPS ing 1956. Piyambakipun minangka satunggaling ksatria utawi ilmuwan lan sains ing AD 2000, lan lulus ing 2008. Dheweke nggawe dheweke satelit prediksi ing majalah ilmu sing diduweni dening British World Wireless minangka surat kanggo editor. Sampeyan bisa ndeleng ing pranala iki: lakdiva.org/clarke/1945ww/1945ww_feb_058.html.

Fig04Clarke bener-bener nggawe huruf 2 taun iku: siji sing dikirim menyang majalah lan surat liyane sing luwih rinci sing nyatakake sirkulasi terbatas. Originally, ing satelit Pemanggih duweni luwih resemblance menyang stasiun spasi. Iki mestine duwe staf onboard lan uga bakal dadi stopkosan pengisi daya kanggo roket lan uga aplikasi komunikasi. Panjenenganipun mbadekaken tekane satelit ing taun-taun 50, nanging kedadeyan luwih cepet saka iku; Nanging, ora ana panentu kanggo panggunaan pesawat ruang angkasa minangka dhukungan. Konsep satelit geo-stasioner (utawa orbs sing tetep ing sak panggonan lan ngetutake rotasi Bumi) ora asli kanggo Clarke; dheweke mbangun karya Konstantin Tsiolkovsky.

Ing Rusia Satellite Sputnik ngasilake orbit ing pungkasan 1957. Mung 4 sasi mengko, ing awal 1958, AS uga duwe satelit (Explorer I) ing orbit. Ing 1959, US Navy ngetokake cuaca pisanan satelit: The Vanguard 2, sing ora bisa ditindakake kanthi cukup nanging diantisipasi nanging diterusake sethithik luwih saka setahun mengko ana ing 1960 dening TIROS 1, kang nduweni tujuan sing padha karo leluhur; taun sing padha, komunikasi pisanan satelit, ing Echo, diluncurake. Echo minangka pasif satelit; iku mung sing bisa mbaleni sinyal saka. 1962 nyatakake peluncuran satelit komunikasi aktif sing kapisan: Relay lan Telstar. Ing 1964, geo-stasioner pisanan satelit, Syncom 3, diluncurake. Ing taun-taun pungkasan, jumlah satelit ing orbit wis dipasang ing sekitar 1000 utawa luwih. Nanging mung sawetara satelit militèr sing sah kanggo gambar sing cedhak banget.

Ponggawa paling gedhe satelit (sing kita ngerti babagan (musik dramatik cue)) yaiku Stasiun Angkasa Internasional. Ora kalebu satelit potong saikisat3 diluncurake bubar, jumlah satelit sing dikirim nganti luwih saka 60 mil. Satelit saiki ngemot macem-macem jinis lan fungsi, kayata: Intelligence / Reconnaissance (Military / Government), Komunikasi, lan Observasi Bumi (Komersial, kayata prediksi cuaca lan nggawe peta), nanging kanggo observasi spasi, ana disebut "Killer Satellites (Military), sing digunakake kanggo nimbali dening ngancurake rudal musuh lan anggempur dening ngancurake peralatan angkoro spasi nentang (ie satelit liyane). Mangkono, mung Amerika Serikat, China lan Rusia wis bisa numpes target ing papan. Satelit navigasi digunakaké kanggo GPS. Biosatèl digawe kanggo nampung bahan urip ing papan (umumé ora manungsa) kanggo riset.

Satelit duwe macem-macem orbit sing digunakake uga, sing dipilih adhedhasar tujuane (utawa dening misfortune and decay orbital). Orbit duwe akeh komponen; yaiku: Altitude, Centric, Eccentricity, Inclination, Pseudo, Special, lan Synchronous. Ketinggian antarané yaiku jarak satelit saka permukaan kang orbited. Bumi orbit duwe dhuwur 4, wiwit saka ngisor (nganti 1240 mil), liwat medium (nganti 22,236), lan Geosynchronous (22,236 mil munggah persis), lan kabeh cara nganti Bumi Orbit Tinggi (ngluwihi 22,236 mil nanging isih ing bumi lapangan gravitasi). Satelit digawe manungsa ing orbit bumi dhuwur biasane nglirwakake kegunaane lan diselehake ing dhuwur iki kanggo njaga supaya ora ditemokake ing satelit liya; orbit jinis iki asring diarani Orbit Disposal utawa Junk utawa Kuburan (kanthi referensi, rembulan biasane ana ing 238,900 mil ndhuwur bumi). Nalika sampeyan satelit ana ing orbit geosinkron, kecepatan orbité watara 9800 kaki per detik; ing dhuwur iki, njupuk obyek obyek 1 sidereal kanggo ngorbit planet kita (rata-rata sidereal dina mung ing menit 4 kurang saka jam 24) sing cocog karo kacepetan rotasi bumi.

03_Clarke_BeltSatelit orbit sing digunakake dening satelit kasebut, yaiku: Geocentric (sekitar bumi), Heliosentris (sekitar Matahari), lan Areocentric (sekitar Mars). Eccentricity iku ateges ora satelitOrbit punika bunder utawa elliptical. Ana orbit bumi eliptik standar 4: orbit transfer geosinkron, orbit transfer geostasioner, orbit molniya, lan orbit tundra. Orbit tundra nduweni kecenderungan 63. 4 ° lan orbit planet ing sawijining sidereal; Atine, iku tetep ana ing salah siji papan sing tetep (nanging ora kaya persis orbit Geostationary) ing planet iki, kanthi papane sing beda-beda miturut pola elips. Ing Inclination of orbit yaiku satelitvariasi saka orbit khatulistiwa murni - sauntara, orbit kutub banget meh 90 °. Pseudo orbits ngliputi sawetara pola orbital rumit; salah sawijining conto sing paling gampang yaiku orbit retrograde, sing mung tegese ngarah marang arah sing ngorbitake benda langit; orbit retrograde jarang dipigunakaké amarga njupuk bahan bakar sing luwih akeh kanggo nggawé orbit anteng. Orbit khusus yaiku orbit Sun-sinkron lan orbit Bulan, orbit Bulan kerep banget. Orbit Sun-sinkron iku monyet sing béda-béda; ing wangun orbit iki, sing satelit ngliwati lokasi sing padha ing wektu surya sing padha saben dina; yen dikarepake, orbit bisa disetel kaya sing tansah ana ing sinar srengenge, sing apik banget kanggo mbayangno sing cetha, lan bayang-bayang sing ditemokake ing meh saben lokasi sing padha.

Minangka diterangno sadurunge, satelit ing orbit sinkron nggawe siji revolusi ngubengi awak langit sing orbit kasebut ing arah sing awak muter ingsat1 jumlah wektu sing padha njupuk awak supaya bisa muter sapisan; Kabeh macem-macem orbit sinkron sing beda-beda iku variasi utawa panyempurnan iki. Nalika sampeyan satelit utawa benda langit ngirangi awak langit sing luwih gedhe karo kaku liyane saka 0 ° lan ditemokake saka sawijining panggonan sing tetep (umume dianggep minangka permukaan bumi), pola gerakan kasebut satelit, yen ditemokaké ing interval biasa, katon nglacak sawetara variasi pola 8 warped ing langit; pola iki disebut analemma. Yen orbit lan rotasi konstan lan sinkron, pola sing cocog karo pola 8 aneh iki ora bakal berubah. Ana macem-macem faktor sing nemtokake permutasi sing bener pola kaya wolung pola. A satelit kanthi pola orbital sirkular ing incline 0 diprakirakake duwe Geostationary (aka "Clarke" - sawise penulis) orbit. Katon tetep ana ing panggonan sing padha karo relatif ing bumi sawayah-wayah kanthi dhuwur ing 22,236 mil ndhuwur planet. Iku katon piranti nulis; punika, nyatane, whizzing liwat langit ing 9800 kaki saben liyane kanggo njaga Panggonan relatif kanggo bumi.

Sawisé gelombang satelit pisanan, kita mulai mbangun satelit sing luwih rumit lan larang, nambah luwih akeh lonceng lan wisel, sensor liyane, susunan komunikasi sing luwih apik lan luwih dawa. Kanggo wektu sing suwe, ndhuweni satelit mung bisa kanggo pemerintah tartamtu lan nomer cilik perusahaan mammoth, amarga biaya lan technical expertise sing dibutuhake kanggo njaga satelit ing orbit. Pola iki wis entuk wiwitan pungkasan radikal; gaya anyar wis muncul. Perkara gedhe ing satelit saiki luwih cilik lan luwih murah. Satelit-satelit nano disebut minangka " ing "1- rocket / 1-satelit"Paradigma ora ono inviolate. Satelit gedhe sing penting isih perlu - ora njaluk kula salah; nanging iki gelombang sabanjure satelit tech nawakake kemungkinan anyar. Saiki, siji peluncuran bisa ngemot munggah saka telung satelit. Amarga kemajuan teknologi, akeh satelit cilik iki bisa nduweni kabisan sing padha karo Sputnik, kajaba kanggo dadi luwih cilik, luwih murah lan ngétung akeh, akeh luwih cepet. Amarga kaperluan biaya lan orbit, mung panggonan tartamtu tartamtu ing Bumi bisa dipengaruhi / diamati dening satelit kanthi rutin. Iki saiki wiwit owah; kedadeyan satelit cilik lan murah bakal mbukak pilihan anyar ing komunikasi, penyiaran, lan riset.


AlertMe
Tindakake kula

Ryan Salazar

Editor-In-Chief, Penerbit at Broadcast Beat Magazine, LLC.
Ryan miwiti makarya ing industri siaran lan ngirim produksi ing umur 12 taun! Dheweke wis nggawé program televisi, mbangun fasilitas produksi pasca gedhe, ditulis kanggo sawetara publikasi indhustri ing industri lan minangka insinyur audio kira-kira sepuluh taun. Ryan sadurunge nulis kanggo Majalah Broadcast Engineering, Creative COW lan proyek-proyeké wis tampil ing puluhan publikasi.
Tindakake kula

Kiriman paling anyar dening Ryan Salazar (Delok Kabeh)