Home » Bintang » Routing Audio / Video Liwat IP ing Produksi

Routing Audio / Video Liwat IP ing Produksi


AlertMe

Kabeh saka komputer pribadi menyang teknologi seluler wis maju kanthi cepet ing taun-taun pungkasan, lan padha karo fasilitas audio lan video. Nanging topologi routing audio lan video sing digunakake ing fasilitas diwenehake wis mandheg nganti pirang-pirang dekade. Teknologi iki, sing gumantung marang hardware sing dibangun kanggo tujuan lan cabling-point-to-point, siap kanggo owah-owahan. Solusi adhedhasar protokol internet (IP) nyingkirake cara sinyal audio lan video diangkut lan kudu digabungake menyang maneka fasilitas.

Ngendi Wiwit
Perutean audio lan video diwiwiti karo kabel tembelan lan router analog ditambahi ing konfigurasi titik-titik-ke arah terpusat. Kabeh sinyal diangkut menyang lokasi tengah ing ngendi dalaning bisa rampung. Minangka format diganti saka analog menyang digital, metodologi routing dhasar iki ditindakake, sanajan karo introduksi audio AES, video SDI, lan SDI karo audio sing sinambung. Siji-sijine sing diganti yaiku sinyal sing diangkut, lan saben wektu sinyal anyar dienalake, kabeh peralatan kabel lan routing kudu diganti. Iki tegese larang regane larang regane, sing kerep digawe dening spesialis.

Janji IP
Routing IP ora mung ngganti router-ngilangake. Kanthi transportasi IP, kain nampik audio lan video disebarake ing kabeh jaringan. Jaringan iki dibangun kanthi nggunakake piranti keras komersial (COTS) - hardware sing padha digunakake ing sistem perusahaan komersial. Kanthi nggunakake hardware COTS, manufaktur ngungkapake biaya riset lan pangembangan ing basis panginstalan gedhe, tinimbang ngembangake piranti nuntun sing dibangun kanggo pasar audio / video sing relatif cilik, nyurung biaya kanggo kabeh wong. Iki uga ngidini kanggo luwih cepet nglangkungi teknologi lan peralatan anyar, sing tegese nganyarke luwih murah lan luwih efektif.

Malah, kanthi nggunakake teknologi IP sing ana, kamampuan anyar bisa ditambahake kanthi cepet. Organisasi Internasional kanggo Standarisasi (ISO) lan Institut Insinyur Listrik dan Elektronik (IEEE) nyedhiyakake standar jaringan IP sing dipigunakaké déning kabeh jaringan, dadi organisasi audio lan video kaya Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPN) lan Audio Engineering Society (AES) bisa fokus ing layering protokol khusus aplikasi.

Ngadaptasi IP Routing
Salah sijine masalah nalika nindakake solusi routing IP yaiku interoperabilitas antarane manufaktur. Keprigelan kasebut minangka bagean saka konsorsium Alliance Media kanggo IP Media Solutions (AIMS), kang nyoba kompatibilitas ing peralatan sing diprodhuksi dening anggota 100, bebarengan karo adopsi umum lan umum SMPN Suite standar ST-2110. Akeh pengguna pungkasan wis nggarap cara liwat transisi menyang transportasi IP lan routing, sadhar keluwesan luwih gedhe karo tapak cilik lan biaya. Iku wis sukses gedhe.

Ing jaman sadurungé, kanthi sistem routing tradisional, desain, instalasi, lan ngatasi masalah sing dibutuhake tetep isih padha karo kabeh siklus urip. Dina iki, sistem IP mbutuhake kaprigelan sing anyar banget kanggo tugas sing padha, diwiwiti kanthi pangerten lengkap protokol IP sing ndasari lan switching IP, uga protokol audio lan video.

Dhukungan kanggo Multiple Format
Ing lingkungan audio-intensif saiki, macem-macem sumber lan format kalebu: Dolby-Digital (AC-3), Dolby-E, Desecrate 5.1, Desecrate 2.0, basa alternatif lan program audio deskriptif kanggo masalah sing katon - audio infrastruktur tanduran. Saben layanan kasebut bisa asal saka macem-macem lokasi utawa diselipake ing stream dhewe, lan kudu dituntun menyang panggonan nalika njaga akurasi pigura kanthi video sing cocog. Format video bisa beda-beda, wiwit saka definisi standar warisan (SD) kanggo 4K HDR lan kabeh ing antarane - kalebu format sing dikompresi. Kabeh variasi kasebut bisa ditampung ing solusi routing IP. Infrastruktur IP ngidini pangguna kanggo nransfer format apa wae sing ana.

hardware
Router tradisional minangka pamblokiran monolitik saka perangkat sing dibangun kanthi tujuan sing biasane njupuk akeh ruang fisik, daya, lan kabel. Saben sumber lan piranti tujuan kudu disambungake menyang pangguna pusat, lan nalika format anyar diwenehi utawa sampeyan butuh luwih akeh spasi, solusi-ngganti kabeh router-asring larang lan ora nyaman.

Ing lingkungan routing IP, kain pamblokiran bisa ditambahake ing bakal, supaya bisa nambah lan ora bisa ngganti kabeh sistem routing. Nalika sampeyan ndhukung support kanggo format anyar, sampeyan ora perlu ngganti sistem kabeh, mung nambah antarmuka ing pinggir.

Nggawe Switch
IP wis siap kanggo ngowahi transportasi video lan audio ing limang taun sabanjure. SDI bakal dilirwakake dening SMPN ST-2110, lan SDI bakal dadi NTSC anyar (RS-170A). Pindhah menyang sistem transportasi IP ngilangi kabutuhan hardware gedhe sing larang lan ndhukung macem-macem format. Lan uga paling apik, iku solusi fleksibel sing tuwuh kanthi teknologi owah-owahan lan kabutuhan organisasi.

Transisi iki mbutuhake perencanaan lan pertimbangan. Pindhah menyang transportasi lan routing berbasis IP ora dadi solusi sing tepat kanggo kabeh, nanging sampeyan kudu netepake manawa bisnis sampeyan kudu nggawe saklar. Sampeyan bisa larang, nanging owah-owahan potensial kanggo alur kerja, perangkat keras, lan peningkatan sampeyan bisa ngilangi biaya lan menehi payoffs gedhe ing mangsa ngarep.

Bisa nganggo Adorama Solusi Bisnis
Minangka organisasi sampeyan nganggep utawa nyiapake kanggo transisi menyang teknologi IP, Adorama Solusi Bisnis bisa dadi partner solusi teknologi. Kanthi tim Technical Technical lan ngatur akun khusus, organisasi sampeyan bisa nampa panuntun dhumateng persyaratan teknologi, latihan khusus kanggo staf, lan pitulung pribadi kanggo nggawe keputusan babagan nganyarke perangkat keras.

"Ngerteni luwih akeh babagan carane Adorama Solusi Bisnis bisa mbantu organisasi sampeyan lan njaluk konsultasi gratis karo pakar ing www.adorama.com/corporate"


AlertMe

Majalah Broadcast Beat

Broadcast Beat Magazine minangka mitra NAB Show Media resmi lan kita ngliputi Broadcast Engineering, Radio & TV Technology kanggo Animation, Broadcasting, Motion Picture and Post Production. Kita nutupi acara industri lan konvensi kaya BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Simposium Asset Digital lan liya-liyane!

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)