Home » Bintang » Game saka Pembajakan: Masalah Soal Bakal Gerah

Game saka Pembajakan: Masalah Soal Bakal Gerah


AlertMe

Game of Thrones (sumber: HBO)

Kaya samesthine, dino Minggu pungkasan Game of Thrones seri pungkasan digawe saka ton buzz, ora mung nyetel rekaman kanggo peringkat HBO, nanging uga nyetel rekaman kanggo on-line pembajakan. Miturut Wartawan Hollywood, siaran awal cicilan pungkasan show apik ditonton dening 13.6 yuta pemirsa, lan nomer kasebut munggah menyang 19.3 yuta pemirsa kanthi replay lan streaming awal, sing ndadekake pertunjukan sing paling ditonton ing sajarah HBO. Nanging, Dilaporake sing, sore Senen, episode iki uga ditemokake "luwih saka wong 200,000 sing aktif nuduhake telung torrents paling populer, karo sing paling populer dadi apik kanggo 130,000 merdika piyambak."

Situasi iki wis diantisipasi. A minggu sadurungé, ana 13, Simon Trudelle, Direktur Produk Pemasaran Senior ing NAGRA (Association Regulator Gaming North American), sing wis melu perompakan rong dekade, nerbitake siaran pers babagan masalah apa sing diarani minangka " dampak pembajakan. "

"Minangka serial televisi nilai-tinggi, Game of Thrones seneng banget kesadaran konsumen; popularitase uga ngunggahake tokoh pembajakan kanggo ngrekam tingkat liwat wektu. Ancaman baya ing lingkungan Game of Thrones jelas nuduhake manawa kita saiki dioperasikake ing pasar konsumen sing nyambung sacara global, ing ngendi Internet bisa digunakaké sacara massal dening para bajak laut ...

"Dampak sakabèhé saka bajakan Game of Thrones'episode beda-beda ing jangka pendek lan jangka panjang. Ing wektu sing cedhak, ukuran sosial saka pengalaman premium-end-seri bakal nggawa kanca lan keluarga bebarengan ing kamar urip - sanajan bahan bajakan kasedhiya online. Nanging, amarga Internet bisa nggawa konten sing dhuwur banget marang konsumen ing skala donya kanggo taun-taun sing bakal teka, efek jangka panjang saka konten bajakan minangka prihatin sing tambah kanggo pemilik konten. "

Iki ora sepisanan ing pungkasan musim Game of Thrones wis nyipta rekor kanggo pembajakan. Ing kasunyatan, sawise seri 'Final Lima Musim ditayangkan ing Juni 14, 2015, TorrentFreak ngumpulake data sing nyatakake, ing wolung jam wiwitan sawise penyiaran, episode "wis diunduh kira-kira 1.5 yuta yuta wis," nyetel rekaman kabeh-wektu kanggo on-line pembajakan.

Nambah kerumitan kahanan kasebut, kanthi cara sing ora langsung, piracy bener ngasilake prodhuser lan distributor seri televisi kaya Game of Thrones. Ing akhir Januari, Universitas Indiana, Kelley School of Business, ngetokake analisis riset kanthi judul "The Invisible Hand of Piracy: Analisis Ekonomi Barang Supply Chain" dening Antino Kim, asisten profesor operasi lan teknologi keputusan ing Kelley, Atanu Lahiri , profesor sistem informasi ing Universitas Texas-Dallas, lan Debabrata Dey, profesor sistem informasi ing Universitas Washington, sing diterbitake ing MIS Quarterly. Ing iki sinau babagan "dampak ekonomi pembajakan ing rantai pasokan barang informasi, "Kim lan kanca-kancane nyatakake panemuane:

"Yen barang-barang informasi sing didol menyang konsumen liwat toko, ing kahanan tartamtu, level moderasi saka pembajakan katon positif kanggo ngasilake bathi prodhuk lan toko, nalika ing wektu sing padha nambahake kesejahteraan konsumen. Kahanan sing kaya mengkene 'win-win-win' ora mung apik kanggo supply chain, nanging uga migunani kanggo ekonomi sakabèhé. Rasional ekonomi kanggo asil sing nggumunake iki ono ing cara cara pembajakan berinteraksi karo marginalisasi ganda. "

Nulis babagan analisis ing Metro UK, Jeff Parsons nyatakake konsep kasebut nggunakake Game of Thrones minangka conto: "HBO (pabrikan) nguntungake amarga pembajakan mandheg Sky (distributor) sing menehi produk. Iku uga mandheg HBO saka upping biaya amarga ngerti yen Sky wis kanggo menehi hasil karo kompetisi kompetisi kanggo langit. "

Nanging yen pembajakan duwe sawetara keuntungan, uga duweni konsekuensi serius kanggo wong sing ndeleng bahan bajakan. Ing sajroning ilustrasi sing apik yaiku, "Ati-ati apa sing dikarepake," Lab Kaspersky nerbitake bebaya ing April 1 sing distributor program bajakan nggunakake acara TV populer minangka umpan kanggo nyebar malware. Game of Thrones nduweni bédané kuwatir ngemot malware luwih akeh tinimbang seri liya, kanthi The Kayaking Mati lan arrow ing urutan kapindho lan katelu.

Sasi sabanjuré, ing Mei 2, divisi Informasi Konsumen Federal Trade Commission ngetokake bebaya sing padha. Ing peringatan kasebut, Alvaro Puig, Spesialis Pendidikan Konsumsi, nerangake ancaman sing ditimbulake dening ancaman anyar iki.

"Purveyors saka konten bajakan saiki nyebar aplikasi lan tambahan sing digunakake karo piranti streaming populer. Yen sampeyan ngundhuh salah sijine aplikasi pirate ilegal utawa nambah-ons, kemungkinan sing apik yaiku sampeyan uga ngunduh malware. Yen piranti lunak angkoro ing app bajak laut nemu ing jaringan nirkabel, sampeyan bisa nyoba kanggo nginfèksi piranti liya sing disambungake menyang jaringan. Sing bisa nyebabake risiko komputer sing digunakake kanggo transaksi sensitif kaya online banking utawa blanja. Sampeyan uga bisa ngemot foto lan informasi pribadhi liyane. "

Dadi apa sing kudu dilakoni? Wonten ing press release NAGRA, Trudelle nyaranake langkah-langkah kanggo alamat pembajakan.

"Ing lingkungan media saiki sing rumit, penting banget kanggo njaga nilai premi kanggo pemilik konten, lan nikmate konten kasebut kanggo konsumen. Ing kasus ing episode pungkasan saka Game of Thrones, nyegah bocor lan yen perlu, ngenali sumber bocor apa wae sing kritis.

"Kanggo ngreksa isi konten dhuwur kanggo konsumen lan pemilik konten, teknologi perlindungan konten canggih, kayata watermarking forensic, lan layanan anti-pembajakan bisa mbiyantu ngidentifikasi bocor lan nglacak menyang sumber. Kanthi teknologi sing tepat, bisa kanggo ngenali klien sah sing stream bocor saka, lan banjur mungkasi distribusi liwat titik sing. "

Sayange, masalah pembajakan bakal terus tahan ora amarga wong pengin hiburan gratis, nanging amarga akeh wong sing ngrasakake kanthi irah-irahan kanggo hiburan gratis. Mbokmenawa malware sing diakibatake dening perompakan bakal dadi kaadilan adiluhung kanggo wong-wong mau, meksa wong bisa takon yen "rega" hiburan gratis iku worth. Nanging ing wektu samesthine, ana ing kepentingan pribadi sing paling apik kanggo ngindhari barang bajakan lan menehi saran marang kanca-kanca lan kenalan supaya nindakake uga.


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin