Home » Nggawe konten » Goyang Banget AR

Goyang Banget AR


AlertMe

By Phil Ventre, Olahraga lan Broadcast VP, Ncam

Nalika kasunyatan sing disiyarake kanggo siaran isih ana ing tahap sing rada irung, panggunaan kasebut pungkasane pindhah saka panggung dolanan 'gimik anyar'; Grafik AR dadi bagean integral saka konten program, lan pamirsa canggih nuntut njaluk grafis sing bisa dipercaya, dipercaya kanthi lengkap ing lingkungan nyata.

Sektor siaran olahraga khusus wis ngrampungake grafik AR kanggo nambah pemrograman. Ing studio siaran, tantangan yaiku nampilake grafik kayata data olahraga lan statistik kanthi cara sing anyar lan visual; kanthi teknologi pelacak kamera kurang saka Ncam Reality, saiki bisa ngaktifake presenter ing studio katon mlaku-mlaku ngubengi pamuter ing lapangan golf, lan malah atlit 'teleport' dadi presentasi penghargaan saka ewu mil adoh - kabeh karo Grafis hiper-realistik.

Salah sawijining watesan pungkasan sing dilacak kamera ing lingkungan siaran langsung digunakake kanthi nirkabel. Solusi AR kita duwe kamera lan bar sensor kanggo menehi data lingkungan bali menyang server piranti lunak liwat kabel tethered; nalika iki apik kanggo kerja studio lan posisi tetep ing OB, diwatesi kanggo siaran langsung kreatif.

Nalika Olahraga CBS nyedhaki kita kanthi ide supaya nggambarake grafis ing lapangan ing Super Bowl, tantangan kasebut yaiku nggawe data data liwat RF saka rig Steadicam ing lapangan bali menyang truk produksi. Kita kudu golek cara kanggo mbebasake operasi kamera, saéngga gerakan kamera bebas aktif reaktif marang para pemain.

Solusi kasebut yaiku dipasang ing bar sensor menyang rig Steadicam RF minangka normal, nanging tinimbang ngubungake rig menyang server Ncam gedhe, komputer mini diganti. Sanajan komputer tetep dipasang ing rig Steadicam, luwih gampang mobile lan gampang diangkut dening asisten sing bisa pindhah ing jejere operator Steadicam lan ngapusi piranti lunak ing papan kasebut. Sinyal RF banjur bisa dikirim kanthi nirkabel menyang truk produksi.

Uga RF Steadicam sing diluncurake ing tengah lapangan sadurunge dolanan, CBS Sports uga nggawa rong rig tether Ncam AR: Steadicam nganggo kabel nganggo posisi ing GameDay Fan Plaza (studio ruangan ing ngarep stadion Mercedes Benz), nalika Technojib liyane nganggo kabel ing posisi lapangan. Kabeh grafis digawe dening The Future Group.

Kabeh sing digawe kanthi becik ing dina lan siaran kasebut sukses banget, kanthi implikasi sing ora ana ing acara siji ing Atlanta - sanajan acara mamalia sing dideleng jutaan wong ing saindenging jagad.

Wiwit saiki, kita kerja sama karo tim R&D ing sawetara penyiar lan perusahaan produksi, nuduhake rencana lan roadmaps kita kanggo nyempurnakake teknologi iki supaya bisa luwih akeh nggawe AR. Kanthi nggawe komputer server kanthi luwih cilik lan luwih entheng, operator kamera saiki bisa nggawa dhewe, menehi gerakan luwih bisa luwih akeh. Kajaba iku, sistem pelacakan kamera kurang bisa menehi penyiar nggunakake AR ing endi wae ing papan, apa ing njero ruangan utawa ing njaban ruangan, amarga milih titik alami ing lingkungane tinimbang kudu ngandelake spidol sing diselehake.

Sejajar, kasedhiyan 5G disetel dadi peran utama ing cara olahraga dikirim. BT Sport minangka puncak teknologi anyar iki, lan wis sukses ngetrenake produksi remot langsung liwat 5G ing wulan-wulan kepungkur. Tim produksi bakal bisa njupuk gambar langsung kanthi sithik banget amarga ana acara olahraga - bus tim, trowongan, pendhapa, pusat pitch - menehi direktur kanvas sing luwih gedhe tinimbang sadurunge nyritakake.

Tambah grafis AR-wektu nyata kanggo produksi, lan kebebasan kreatif sing saiki kasedhiya kanggo para penyiar kagum.

Nalika olahraga minangka pembalap utama kanggo teknologi kasebut, uga bakal entuk manfaat kanggo acara live, saka liputan pemilihan (bayangake Swingometer sing ana ing njaba 10 Downing Street!) Menyang siaran umum.

Kanthi mbukak kemungkinan kasunyatan tambah kanthi nglacak kamera live live sing luwih cepet, kita bakal weruh luwih akeh si penyiar ngrampungake kesempatan sing bisa digayuh.

www.ncam-tech.com


AlertMe

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)