Home » Bintang » IP Broadcast Studios: Apa Urip Big?

IP Broadcast Studios: Apa Urip Big?


AlertMe

Saben loro utawa luwih penyiar bisa ngumpul, topik diskusi kudu dipungkiri dadi fasilitas studio berbasis IP. Misale jek industri kabeh iku "ngomong IP" saiki, lan kabeh wong dadi salah siji saka rong kamp: 1) sing wis duwe, lan 2) sing ngrancang.

Apa IP populer banget? Takon engineer, lan dheweke bakal ngomong "Amarga iku elegan lan wektu-nyimpen." Takon manager, lan dheweke bakal ngomong "Amarga nyimpen kula dhuwit." Kelangan iku, padha loro tengen!

AoIP (Audio liwat IP) fleksibel: yen analog utawa digital audio (lan sinyal kontrol) diowahi menyang paket data, bisa dikirim ing ngendi wae - ing saindenging bangunan, ing saindhenging kampus, ing saindenging jagad. Lan nylametake dhuwit: Jaringan AoIP nggunakake biaya sing padha sing kurang, Ethernet uga dialihake minangka jaringan komputer. Amarga iki, backbone IP saiki dadi standar kanggo fasilitas radio anyar - lan, uga, TV uga.

Ngganti Kanggo Luwih
Sawise jaringan AoIP anyar ana, sampeyan bakal nemokake akeh cara sing nduduhake operasi lan alur kerja saben dina. Sawetara keuntungan lan paningkatan sing sampeyan bakal nemu:

Nyimpen dhuwit. Jaringan AoIP nyatakake basa sing padha karo komputer, dadi kartu swara PC sing larang, kartu input baris lan kabutuhan modul konsol ekstra sing diilangi.

Gampang bisa diukur. Jaringan IP bisa diganti. Kudu nambah studio, kantor berita, stasiun produksi kanggo jaringan liyane? Ora ana bundling kabel sing larang kaya ing dina lawas; siji kabel Ethernet iku kabeh sing perlu.

Sistem sing gampang. Transmisi audio digunakake kanggo mbutuhake pasangan kabel kanggo saben sinyal siji. Nggunakake AoIP, kabel Cat-6 sing siji bisa nggawa ratusan saluran stereo.

Infrastruktur sing disatifikasi. Ora ana liyane sing bakal kuwatir babagan apa sing nduwe wiringe: ing studio AoIP, amarga sampeyan nggunakake kabel kanggo data umum, kontrol, audio, lan malah video.

Digital nang endi wae. Amarga audio sing digawa liwat sistem AoIP iku data komputer, program tetep digital wiwit saka wiwitan nganti pungkasan. Lan bisa diselarasake karo informasi liyane, kayata metadata sing dibutuhake kanggo Visual Radio, HD Saluran radio utawa web-streaming.

Pemantauan sinyal sing gampang. Jaringan AoIP nggawe masalah ngatasi masalah luwih gampang, amarga sampeyan nggunakake alat sing padha karo IT ing jaringan data. Lan jaringan PC muter stream audio jaringan uga ngasilake, supaya PC bisa digunakake kanggo ngawasi utawa mriksa audio ngenani sinyal apa wae kapan wae.

Integrasi nyenyet. Sistem video terus obah ing platform IP, lan mesin pangolahan lan campuran modern sing kuat sing digunakake ing radio wis bisa ngemudheni lan muter audio saka aliran SDI lan MADI - sanajan akeh sing dibutuhake. Saliyane kuwi, isi sing digawe ing sisih Radio fasilitas kasebut kanthi cepet kasedhiya ing sisi TV - anane nyata kanggo penyiaran sing intensif. Saiki, kita ngerti carane gampang, biaya-efektif lan fleksibel AoIP, ayo nliti cara kerjane ing studio.

IP On Air
Ing wiwitan IP, sumber audio kaya sistem pangiriman, perekam audio, codec, satelit receiver lan sistem telpon isih dikirim audio output ing format digital analog utawa AES / EBU, sing kudu diowahi sadurunge bisa digunakake ing jaringan AoIP stasiun. Iki wis tuntas karo "simpul audio", perangkat pinggiran sing ngubah audio standar menyang paket AoIP sing dikemas.

Dina iki, tugas iki luwih prasaja. AoIP modern nyampur konsol sing bener mung lumahan sing ngontrol mesin pencampuran canggih - piranti sing bisa nampa analog, digital, SDI, MADI lan sinyal AES67 AoIP jaringan, tanpa konversi sadurunge. Newest mesin kasebut bisa nangani ratusan saluran audio I / O, nggawe arsitektur "simpul" lawas meh ora liwati.

Luwih apik, akeh piranti sing digunakake ing udara duwe sambungan AoIP sing dibangun kanthi bener. Iki nggawe para insinyur studio seneng banget, amarga sambungan siji menyang mesin console iku kabeh sing dibutuhake kanggo ngisi sistem telpon utawa codec ing udara. A ngiwa saka bundle kabel needed ing dina lawas!

Diagram kasebut nuduhake studio radio AoIP khas. Konsol sing canggih kerep duwe antarmuka layar sentuh sing mbantu bakat nglakokake tugas kaya routing audio, pemrosesan mic, dan konsol menunjukkan perubahan luwih gampang. Konsol sing nyawiji lan sumber-sumber ing mesin kasebut kayata mikrofon, telpon, lan sistem playout PC, sing uga kasedhiya ing studio liyane kanthi cara sambungan menyang pusat Ethernet.

Saliyane bisa uga: piranti kaya satelit panarimo, codec remot lan sistem telepon VoIP sing nyambung langsung karo saklar jaringan kasedhiya kanggo studio lan workstation plant-wide liwat jaringan IP.

Manfaat liyane saka konvergensi data audio yaiku jaringan ora mung ngidini file audio studio-kanggo-studio sing cepet, nanging uga bisa ngakses Internet, menehi akses wong menyang audio online, feed berita, saluran sosial lan piranti liyane liwat PC sing digunakake kanggo ngasilake isi stasiun.

Sampeyan bisa mbayangno kepiye IP bakal mengaruhi operasi saben dina stasiun kanggo luwih apik. Ayo katon ing conto tartamtu: 2018 NAB Podcast Studio, dirancang lan dioperasikake dening Broadcast Beat.

Sidebar: AoIP Standards & Why They Matter
Mbalik ing dina nalika AoIP nganyari anyar, ora ana protokol sing bisa ditrapake kanggo ngirim audio liwat pranala IP, saéngga pabrikan nemokake dhewe. Saklawasé saben perusahaan utama nduweni rasa dhewe saka AoIP. Kang kerja gedhe - nganti sampeyan pengin nggunakake peralatan saka vendor liyane. Ngapunten; game liwat.

Solusi kanggo bingung iki yaiku kanggo nggawe standar kanggo AoIP, saéngga manéka merek peralatan bisa ngganti audio sawayah-wayah sing nggawe piranti. Standar kasebut, diratifikasi dening kelompok-kelompok teknologi lan manufaktur sing misuwur, diarani AES67.

AES67 nyediakake penyiaran radio minangka roadmap nyata kanggo nyambungake peralatan IP saka manufaktur sing beda, lan sing paling akeh nambahake menyang produke. Nanging ati-ati: kompatibel beda karo cecek. Nalika milih sistem AoIP, kepeksa tumindak 100% AES67 - supaya sampeyan bisa yakin jaringan AoIP mangsa-bukti pancen siap kanggo masa depan.

AoIP Ing NAB
Ing 2018 NAB Show ing Las Vegas, Broadcast Beat (produser saka popular "NAB Show LIVE "saluran video) nambah outlet kapindho: NAB Podcast Studio, studio radio kanthi wiyar sing ngasilake warta produk lan teknologi ing podcast kanggo periode pertunjukan. Wiwit studio iki dadi avatar radio sing bisa ditampilake, Broadcast Beat Founder lan Editor-in-Chief Ryan Salazar mekso ing AoIP.

"Kita duwe macem-macem peralatan siaran sing diselehake ing pirang-pirang lokasi, dadi pisanan lan paling penting, kita pengin mbangun Studio Podcast nganggo IP kanggo kemudahan konstruksi lan operasi," ujare Salazar. "AoIP pancen nyuda cabling. Sampeyan mung mbutuhake siji sambungan Ethernet kanggo entuk macem-macem saluran audio antarane lokasi, lan bali menyang kamar peralatan, sambungan dadi gampang - ora nganggo bundel kabel utawa kuwatir apa audio seimbang utawa ora seimbang; sampeyan mung plug piranti menyang saklar jaringan. "

Kualitas audio mbesuk karo AoIP uga, ujare Salazar. "AoIP ora nandhang gangguan saka RF lan daur ulang lemah kaya audio analog. Sawise audio wis diowahi kanggo data, iku kekebalan kanggo kabeh kuwi. Akibaté, audio kita nyenengake luwih apik tinimbang persiyapan kabeh-analog sing paling resik. "

Studio Podcast nggunakke peralatan sing paling akeh studio on-air radio. "We had a Lawo Konsol kristal lan Kompak Engine, papat Rode NT1 microphones, monitor speakers, Adobe Audition lan sistem ENCO DADPro kanggo rekaman lan playback. Kabeh peralatan analog, kayata mics, headphone lan monitor, dipasang ing mesin campuran lan dadi sinyal AoIP, sing saling nyambungake karo kabeh peralatan AoIP asli. Iku gampang banget kanggo nyetel amarga mesin ngatasi kabeh konversi lan routing audio kanggo IFB lan cueing bakat liyane. "

AoIP ngabuktekake keluwesan maneh nalika teka wektu interconnect karo Podcast Studio karo kamar kontrol utama kanggo NAB Show Telecast LIVE. "Babagan 95% MCR TV ana IP," pangandikane Ryan. "Iki nggawe gampang banget nggabungake bagian audio lan video saka produksi kita. Contone, ana webcam NDI streaming ing studio podcast. We digunakake a Lawo RƎLAY kayaking mixer virtual ing MCR kanggo rute IFB menyang lan saka studio podcast liwat ula digital, supaya kita bisa muter antarane studio lan kita urip panggung. Platform streaming uga nampa audio saka komputer RƎLAY. "

Ing pamrih Ryan, alur kerja NAB Broadcast Beat luwih apik ing taun-taun sadurunge amarga studio 'backbone IP'. "Kaping pisanan, ana sing luwih murah tinimbang sadurunge! Sawise sampeyan pindhah IP, sampeyan lagi ing donya maya. Secara operasional, kabeh hal bisa digarap kaya analog, nanging luwih nduweni keluwesan lan kemampuan. IP yaiku lem sing nggawa sisi audio lan video ing operasi kita bebarengan. Kita nduwe piranti lunak ENCOOM ing jaringan sing nangani otomatisasi video, lan kita mbusak audio SDI saka feed video kanggo audio sing nyawiji liwat IP. Kabeh sing kudu ditindakake yaiku nyopotake gear menyang saklar jaringan, sing dadi panggonan kanggo kabeh. Ora ana kuwatir babagan kabel sing darmabakti, routing sinyal utawa pamindhahan audio - IP pancen ngeculake alur kerja ing antarane video lan sisi audio ing operasi kita. "

Kanggo Sum Up
Jaringan IP njupuk liwat penyiaran. Penghematan biaya, luwes instalasi lan pangopènan, keluwesan lan panggunaan transportasi data standar sing ndadekake IP dadi backbone becik kanggo studio radio lan TV, saiki lan ing mangsa ngarep.

Clark Novak
Radio Marketing, Lawo Inc.
1-888-810-4468


AlertMe

Majalah Broadcast Beat

Broadcast Beat Magazine minangka mitra NAB Show Media resmi lan kita ngliputi Broadcast Engineering, Radio & TV Technology kanggo Animation, Broadcasting, Motion Picture and Post Production. Kita nutupi acara industri lan konvensi kaya BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Simposium Asset Digital lan liya-liyane!

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)