Home » Nggawe konten » Journey Towards High Quality Online Experiences

Journey Towards High Quality Online Experiences


AlertMe

AUTHOR: Stefan Lederer, CEO lan co-founder ing Bitmovin

Ing multi-layar, multi-platform donya kita manggon ing wis akeh nambah pengalaman browsing konsumen. Pemirsa saiki bisa nonton kabeh babagan olahraga urip kanthi fitur film dawa ing smartphone, saéngga konsumen bisa ndeleng isi, panggonan lan kapan wae. Minangka wigati babagan cara populer streaming tenan, Super Bowl taun iki nyuwil rekaman anyar ing streaming. Piranti unik 7.5 yuta streaming game - peningkatan 20% ing nomer pungkasan taun. Tambahan, tingkat keterlibatan karo konten sing dilayani dening pemain SVOD utama kayata Netflix lan Hulu ngejarke. Kanggo perempatfinal 2018, Netflix ditambahake 1.53 yuta mbayar pelanggan kanggo layanan ing AS ing perempat final 2018, nalika Hulu mentas tekan 25 yuta mbayar pelanggan

Wutah streaming konten video ing Amerika Serikat iku owah-owahan gedhé saka jaman nalika penonton bakal kumpul ing sandhingé TV. Nanging isih ana tantangan sing kudu diatasi. Ing paling apik, stream urip bisa ngirim dawane kualitas sing bener ngubengi pamirso. Nanging ing paling ora ana stream bisa diganggu karo pixelation lan buffering, sing bisa dadi sumber frustasi sing nemen lan ngrusak pengalaman online penampil. Industri isi perlu ngrampungake masalah kasebut lan ngirim lepen sing kualitas padha minangka siaran, ing upaya kanggo nambah lan mbedakake layanan saka lanskap kompetitif sing saya kompleks. Pengembang bakal nduwe peran penting kanggo mbantu ngrampungake, lan kudu fokus ing telung teknologi utama.

Streaming adaptif berkualitas tinggi kanggo VOD

Nalika teknologi kasebut wis dimanfaatake dening para pemain SVOD gedhe kanggo sementara, akeh industri wis durung nyebarake adaptif streaming kanggo ngirim konten definisi tinggi, ing pecahan bitrate sing biasane digunakake kanggo aplikasi kasebut. Proses iki, disebut Per-title Encoding, nggunakake analisis kerumitan aset kanggo ngitung bates bitrate, sing asline tabel sing ngandhut kombinasi bitrate / resolusi sing dioptimalake.

Nanging, iki luwih gampang diucapake tinimbang: paling layanan sing gegandhengan video isih nggunakake tangga bit statis tanpa nglamar optimasi basis. Kanggo nggunakke Per-title Encoding kanthi efektif, pangembang kudu nemokake korélasi sing paling apik ing antarane kualitas gambar lan bitrate sing ditemtokake, lan kanggo ngoptimalake isi kasebut supaya cocok karo metrik kasebut. Pendekatan kasebut kanthi nyata ngurangi bitrate tanpa kompromi ing kualitas gambar, yen dibandhingake karo profil enkode standar.

Kanthi teknologi iki, organisasi kabeh ukuran antarane AS bakal bisa ngoptimalake layanan, asil ing dandan umum ing pengalaman konsumen kanggo saben potongan - saka film fitur liwat urip olahraga.

Ngurangi latency

Kita bubar ngrilis taun taunan 'Laporan Pangembang Video', sing diwawancarai dening para pangembang 450 ing donya kanggo takon babagan tantangan lan investasi sing paling gedhe kanggo 2019. Kita nemokake sing latency minangka masalah paling gedhe kanggo para pangembang video ing 2018 tanpa dipedhot lokasi, akses menyang jaringan kecepatan dhuwur utawa area expertise.

Olahraga langsung bisa dipigunakaké minangka aplikasi sing paling tantangan kanggo video online: gerakan tetep, sing ateges saben bingkai bakal nyedhiyani rincian tambahan dibandhingake sadurunge; lan para penggemar nyuwun kualitas. Iki tantangan loro gabungan kanggo nambah jumlah data sing perlu dikirim liwat internet dibandhingake aplikasi liyane kaya kartun. Nanging, kapasitas jaringan kasebut ono wates, sahingga paket kasebut duweni potensi kanggo bisa direkonstruksi. Iki banjur dadi buffering, sing ora ditampa kanggo program urip.

Kanggo kita, solusi kasebut dumunung ing solusi solusi video analytics efektif sing nyetel setelan ing wektu nyata, ngurangi latency nalika uga tetep kualitas video. Iki bakal luwih seneng penggemar akeh sing nonton olahraga online, sing aku manawa ora bakal seneng yen terus-terusan ngrungokake tetembungan tanggane Tom Brady sadurunge dheweke malah ndeleng touchdown.

AV1 lan donya multi-codec

Peluncuran codec anyar tansah ndadekake berita utama. Nanging, AV1 jumeneng kanthi alasan loro: nyatakake proses UHD luwih cepet tinimbang solusi liyane sing metu saka pasar, lan iku bebas kraton - kanthi efektif ningkatake lapangan dolanan kanggo inovasi lan ngijini organisasi cilik supaya bisa bersaing karo industri raksasa liwat inovasi.

Perkembangan menarik ing 'Laporan Pangembang Video' yaiku munggah ing pangembang sing arep nglebokake codec kanthi meh katelu kabeh responden. Iki luwih saka kaping pindho tingkat panggunaan sing wis ngrancang (14 persen) saka laporan sadurungé, nuduhake yen ana pesaing serius kanggo codec sing diadegaké kayata H.264 lan HEVC. Bakal pisanan bakal diluncurake kanggo layanan Premium VoD pisanan, nyediakake panyedhiya kanggo nyebar biaya sumber daya komputasi nalika pasar luwih akeh wiwit ngenalke massa codec. Nanging, iku banget awal kanggo ngandharake yen bakal ngganti codec liyane. Umumé, 2019 bakal nggedhekake gaya menyang donya multi-codec amarga kabeh panyedhiya isi milih solusi sing paling apik kanggo skenario sing beda.

Taun iki, kita ngarepake manawa luwih akeh olahraga urip bakal dialihake marang para penggemar, studio liyane bakal nglayani layanan streaming online langsung-kanggo-konsumen lan video sosial bakal terus berkembang. Kanthi nggabungake enkode sing luwih apik kanthi latency suda lan opsi codec sing luwih akeh kanggo milih saka, industri media bakal bisa menehi janji pengalaman video online sing bener saingan karo siaran linear.


AlertMe

Majalah Broadcast Beat

Broadcast Beat Magazine minangka mitra NAB Show Media resmi lan kita ngliputi Broadcast Engineering, Radio & TV Technology kanggo Animation, Broadcasting, Motion Picture and Post Production. Kita nutupi acara industri lan konvensi kaya BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Simposium Asset Digital lan liya-liyane!

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)