Home » Nggawe konten » Pikir Flash Liyane Apa Luwih Luwih? Mikir maneh

Pikir Flash Liyane Apa Luwih Luwih? Mikir maneh


AlertMe

Jason Coari, Direktur Global, Produk lan Solusi Marketing ing Quantum

Saben uwong setuju yen lampu kilat bisa nampilake kinerja sing luar biasa. Lan kanggo sawetara proses lan alur kerja, jenis kinerja kasebut bisa ditindakake kanthi jelas. Contone, nalika editors ngolah akeh lepen 4K (utawa luwih kerep, 8K) video, flash bisa nyedhiyakake jenis pengalaman responsif sing dibutuhake kanggo nggawé konten sing paling menarik.

Nanging, ana keyakinan umum ing media lan industri hiburan sing teknologi flash banget larang. Nalika Quantum profesional video sing disurvei - mulai saka omah-omah sing dikirimake, organisasi siaran, agensi kreatif, studio lan perusahaan pangiriman isi antarane Amerika Utara, Eropah lan Asia - luwih saka setengah responden ngutipake biaya minangka larangan utama kanggo nggampangake solusi berbasis lampu kilat.

Iki mung bebener parsial, lan siji sing mung ngandhani setengah crita. Biaya panyimpenan kabeh-flash bakal katon luwih larang nalika analisis mung nuduhaké nilai rega komprèsi kanthi kapasitas ($ / TB) kanggo solusi berbasis HDD vs. vs. SSD. Nanging, nalika total biaya kepemilikan (TCO) diprakirakake, ora kaya dene kerapatan kinerja, ékonomi panyimpenan lampu kilat, lan panyimpenan flash memori khusus sing ora mèmper (NVMe), tegese.

Pisanan kawitan - Apa NVMe?

Nganti introduksi NVMe, paling panyimpenan berbasis lampu kilat - kayata solid-state drives (SSDs) - nggunakake teknologi SATA utawa SAS kanggo nyambung panyimpenan karo sisa sistem komputer. Nanging SATA lan SAS wiwitane dirancang kanggo ndhukung hard disk drive (HDDs), lan manufaktur dikembangake luwih anyar, drive flash berbasis luwih cepet, teknologi lawas iki mbatesi kinerja SSD.

NVMe dirancang khusus kanggo panyimpenan berbasis lampu kilat. Kanthi NVMe, saben inti CPU nyathet langsung panyimpenan nggunakake bis PCIe kacepetan dhuwur tinimbang antarmuka SATA utawa SAS sing luwih alon. Nggunakake PCIe, drive berbasis flash gumantung karo memori tinimbang HDD tradisional. NVMe entuk kinerja luwih dhuwur kanthi ndhukung luwih akeh per baris, uga jalur komunikasi, tinimbang protokol SATA utawa SAS. SATA lan SAS saben duwe antrian dhaptar siji, sing bisa nangani nganti printah 32 lan 254. Miturut kontras, NVMe bisa ndhukung antrian 65,000 kanthi 65,000 saben dhaptar.

Dibandhingake karo SATA lan SAS, NVMe nyedhiyakake panjalukan maca kanthi acak luwih cepet. NVMe bisa ngatasi kira-kira 1 yuta bacaan acak per detik, dibandhingake karo SATA ing kira-kira 50,000 lan SAS ing kira-kira 200,000 diwaca acak per detik. Lan, sanajan kabeh sing diwaca, NVMe ndhelikake latency ing mikrosecond 20, dibandhingake karo mikrosekondun 500 kanggo SATA lan SAS. Kanggo sing

nggunakake panyimpenan kanggo ndhukung macem-macem klien sing mbutuhake lempitan arus paralel, SSD ngasilake HDDs kanthi nyata.

NVMe uga bisa ngasilake ngelawan ing jaringan. Ing testing internal Quantum, Panyimpenan NVMe ditemokake kanggo ngirim luwih saka 10 kaping maca lan nulis kinerja throughput karo klien siji dibandhingake karo klien NFS lan SMB.

Ngomong TCO

NVMe minangka teknologi flash sing ngidini kedhaftar ora mung mbukak kunci potensial lampu kilat, nanging nglakokake nalika ngurangi TCO. Manfaat luwih akeh per perintah, luwih cepet, latency sing luwih murah lan nggabungake manawa nggabungake lan ngaktifake NVMe kanggo ngetokake biaya lan kauntungan sing luwih akeh.

Sadurungé, kanthi nggunakake lampu kilat kanggo panyimpenan jaringan sebagian biaya larang amarga organisasi nggunakake konektivitas Fibre Channel kinerja sing dhuwur. Jaringan iki biasane biaya paling gedhe sawise media panyimpenan, lan jaringan Fiber Channel bisa telung nganti kaping telung luwih larang tinimbang Ethernet.

Kanthi NVMe, organisasi bisa nampa kinerja kaya Fibre Channel kanthi nggunakake teknologi Ethernet sing luwih hemat biaya. Teknologi Ethernet ngidini kedhaftar kanggo nyimpen dhuwit ora mung ing peralatan nanging uga ing manajemen, amarga manajemen Ethernet ora mbutuhake kemampuan specialized Fiber Channel management. Gumantung marang ukuran organisasi, ana kesempatan kanggo nyimpen puluhan ewu - utawa malah ratusan ewu - dolar ing jaringan kanthi nggunakake Ethernet.

Simpenan kasebut asring ngimbangi investasi ing panyimpenan NVMe.

Nalika mikir NVMe, ora perlu kabeh utawa ora

Nalika wong ngira NVMe, dheweke kerep ndeleng dadi ireng lan putih - kabeh NVMe utawa apa-apa. Nanging ana area werna abu-abu sing diterangake. Mesin sing mimpin sembarang platform hardware canggih kanggo potensial paling lengkap yaiku piranti lunak. Ngimplementasikan panyimpenan NVMe kanthi sistem file modem modern lan platform pangempalan data bisa ngirim lingkungan panyimpenan multi-tingkat kanthi namespace tunggal, global. Organisasi bisa tuku mung jumlah panyimpenan NVMe sing dibutuhake kanggo tugas tartamtu nalika njupuk kauntungan saka opsi panyimpenan liyane uga - kalebu array disk disk, pustaka tape, lan panyimpenan maya - kanggo fungsi sing ora mbutuhake kinerja sing padha. Kemampuan kanggo nggawe lingkungan panyimpenan hibrida ngidini organisasi kanggo ngurangi tuku panyimpenan adhedhasar lampu kilat sing luwih larang, nalika isih ngalami manfaat.

Aja proaktif, ora reaktif

Kanthi 4K saiki mainstream lan 8K kanthi cepet dadi standar anyar, sawangan lan perencanaan saiki bakal ngasilake tabungan gedhe ing mangsa ngarep. Infrastruktur panyimpenan adhedhasar lampu kilat nyedhiyakake kemampuan kanggo ndhukung format 4K saiki, uga kalebu masa depan

8K lan ngluwihi. Organisasi sing nggunakake teknologi basis lampu kilat kanggo ndhukung arsitèktur panyimpenan bakal diparingaké kanthi apik kanggo nggarap teknologi NVMe generasi saiki lan sabanjuré. Lan minangka umur layanan sistem kasebut ditambah, biaya panyusutan bakal ngurangi - nggawe investasi luwih akeh.

Kanggo organisasi sing nduweni investasi flash lan panyimpenan diwatesi utawa dibatasi amarga biaya panyimpenan adhedhasar sing luwih dhuwur, aku bakal nuduhake pitakonan ing ngisor iki:

· Apa analisis biaya nganggep biaya pusat data, biaya karyawan, biaya panyusutan, lan biaya jaringan yen dibandhingake karo sistem HDD?

· Apa rega sing dibayar kanggo kinerja saben klien, ora kapasitas?

Njelajah pitakonan iki luwih jero bisa nggawa sampeyan nemokake NVMe minangka jawaban - ora senadyan biaya, nanging amarga iku. Kadhangkala bebener iku pancen ana ing rincian.

About Jason Coari

Jason Coari, Direktur Global, Produk lan Solusi Marketing s at Quantum, minangka veteran ing industri komputerisasi teknis, kanthi pengalaman luwih saka 20 ing posisi sales and marketing senior ing vendor teknologi. Jason ndadékaké prodhuk lan strategi komersial perusahaan kanggo panyimpenan skala ing kabeh industri. Sadurunge, dheweke kerja ing macem-macem peran global ing SGI, utamane ngarahake strategi pemasaran produk HPC lan ngarahake organisasi pemasaran Eropah lan APAC.


AlertMe

Majalah Broadcast Beat

Broadcast Beat Magazine minangka mitra NAB Show Media resmi lan kita ngliputi Broadcast Engineering, Radio & TV Technology kanggo Animation, Broadcasting, Motion Picture and Post Production. Kita nutupi acara industri lan konvensi kaya BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Simposium Asset Digital lan liya-liyane!

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)