Home » Bintang » Discovery's "Serengeti," Real Circle of Life ing Seganten Apa

Discovery's "Serengeti," Real Circle of Life ing Seganten Apa


AlertMe

Kali sing singa lan anak-anake, sing ditonjol ing Discovery Channel Serengeti. (sumber: Discovery Communications)

Siri dokumenter anyar Discovery Channel Serengeti, sing premier ing wulan Agustus 4, minangka pamriksaan, sing katon apik banget. Iku uga jinis hiburan kulawarga-sing nyenengake sing wong temenan ngene ora ana cukup meh. A press release kanggo seri kasebut nyebut "urip nyata Singa Raja, "Tembung sing paling cocok amarga iki jenis Nggawe film sing Disney used kanggo spesialis ing.

Disambung dening Academy Award-banjur aktris Lupita Nyong'o (12 Years a Slave, Black Panther), lan digawe lan diarahake dening Pembuat film John Downer, sing nyinaoni babagan dokumenter satwa liar, Serengeti ngetutake nyawa saka macem-macem kewan-singa, baboon, hyenas, gajah-wayah sajrone setaun, ngetung hubungane karo kéwan liya lan lingkungané. Salah satunggaling kéwan ingkang langkung misuwur inggih punika Kali, singa sing ngandhut makna anyar kanthi istilah "ibu tunggal". Dipenggalih saka rasa bangga, dheweke berjuang kanggo urip ing dheweke dhewe lan nyedhiyani panganan kanggo dheweke kuartet anak.

Aku duwe kesempatan kanggo ngobrol karo Downer babagan apa sing kudu dadi tugas epik. "We didhetake meh rong taun karo telung kru," dheweke kandha. "Pergeseran iku papat minggu ing lokasi kanthi rong minggu antarane, nanging tansah ana paling ora siji kru ing lokasi saindhenging periode, lan asring ana loro utawa telung kru syuting ing wektu sing padha. Kanthi telung editors lan 2 asisten, pengeditan njupuk setahun setengah. Editors utama teka ing papan setengah liwat masa syuting. Kita nembak telung lan ewu jam dawane mudhun nganti jam 6-rasio watara 580: 1. Nonton rekaman ing wektu nyata tanpa istirahat bakal njupuk dina 146! "

Aku takon Downer kepriye anggone nerangake asmane Gusti Allah marang kru-kancane, supaya dheweke bisa nyedhaki tutup kepala manuk duyung nalika ana ing pertengahan penerbangan? Nanggepi: "Kita migunakake teknik filamen revolusioner; iki sing bakal kita lakoni ora dadi nyebar! "Nanging, dheweke pancen seneng nyritakake babagan" Bouldercam, "sawijining kamera sing ana ing panutup keras sing ndadekake katon kaya, uga, sawijining bageyan. "Bouldercam minangka salah satunggaling piranti kamera" mata-mata "khusus ingkang kawiwitan. Swara taun, dheweke terus-terusan diupdate kaya apa wae sing bisa ngalahake babagan nyedhaki kewan. Iki dirancang minangka bukti singa. Sanajan mangkono, ana buggy mawa kamera ing ngiringké panci banjur muter. Kamera kasebut dilindhungi ing jero eksterior fiberglass sing kuat kaya lonjong. Amarga sing dibunderaké, singa ora bisa nyebabaké untu, lan lensa rusak, saéngga ora bisa njupuk kasebut. Perlu dadi angel kaya asring reaksi pisanan singa kanggo nyoba kanggo nyoba kanggo ngrusak. Nanging dheweke banjur bosen lan banjur film kasebut bisa diwiwiti. Wong-wong mau kanthi cepet nampi kebanggaan, lan uga nggunakake dhuwit utawa bantal. Cubs seneng, dadi nyedhiyakake sawetara gambar sing paling enchanting lan intim saka seri kasebut."

Downer uga njlentrehake babagan macem-macem jinis peralatan sing dipigunakaké kanggo nggawe Serengeti. "Kita nggunakake macem-macem kamera kanggo macem-macem aplikasi," ngandika. "Saben kendaraan digawe kanthi paling ora limang sistem kamera, lan kombinasi jinis kamera sing beda ing saben mobil. Sadurunge kita wiwit, kita ngenteni papat minggu nguji kamera ing lapangan kanggo entuk kombinasi sempurna saka sistem kamera sing dibutuhake. Siji kendaraan bisa duwe kamera papat ing saben wektu njupuk sudut pandang sing beda ing acara sing padha. Salah siji saka perkembangan sing paling penting yaiku macem-macem obyek sing stabil sing ngidini kita njupuk gerakan. Sawetara sistem bespoke, nanging paling serbaguna yaiku Shotover F1 dilengkapi lensa 1500mm. We njupuk utamané ing kamera RED Helium, nanging tambahan iki nganggo Sony A7IIIs lan Panasonic Lumix GH5s, gumantung saka aplikasi kasebut. Kita njupuk ing antarane 4 kanggo 8k, gumantung saka kamera. Minangka drone, piranti-piranti prinsip kita yaiku DJI Inspires sing bisa njupuk RAW 6k, nanging kita uga nggunakake drone cilik liyane sing diowahi dadi tenang lan ora bisa diganggu. Minangka Bouldercams, kita nggunakake kamera remot nyamar sing bisa diselehake lan waterholes etc lan bakal micu mbatalake dening kewan. "

Babagan kasebut kudu diterangake yen gambar warna ing seri kasebut kaya nggumunake kaya rekaman kasebut. Conto salah siji sing paling apik yaiku tembok panorama dataran Serengeti, ing jarak sing adoh, badai nggawe bir, awan ireng lan langit ungu ing cakrawala ing latar mburi kontras karo cahya srengenge sing cerah ing latar ngarep. "Aku pengin nyekel kaendahan lan werna panggonan kaya nalika ana ing kono," tegese Downer. "Seringkali film-film babagan Afrika katon sregep metu, utamané amarga film kasebut dirayakake ing musim kemarau nalika suket cendhak lan gampang kanggo ngubengi. Nanging iki wektu cahya ala lan ana bledug ing udhara. Kita difilmkan ing saben mangsa, lan sawise udan abot, ana kejelasan sing luar biasa, lan werna metu. Kamera disetel kanggo njupuk gambar sing rata sing ngreksa kabeh informasi warna supaya bisa dipulihake ing kelas. My colorist nggunakake Baselight. Panjenenganipun minangka seniman lan mangertos cara nedahaken saben rinci lan ugi cahya interaksi. Saben tembok wis diwenehi tataran sing maha asih sing padha kanggo saben aspek produksi liyane. "

Salah sawijining aspek sing paling nggumunake yaiku Serengeti yaiku gambar saka hubungan antarane macem-macem kéwan. Aku takon Downer kepriye lan tim dheweke bisa nemtokake dinamika pribadhi ing antarane kewan. "Pisanan, kita ngerti kewan lan prilaku," wangsulane. "Yen sampeyan njupuk tim kanthi wutuh, padha duwe pengalaman liwat film 100 taun iki, supaya bisa ngerti perilaku kasebut ing njaba. Banjur iku babagan pengabdian lan wektu karo wong-wong mau. Kita bakal nemtokake sadurunge subuh lan bali ing peteng, saben jam awan dienggo karo subyek, supaya kita bisa ngerti wong minangka karakter lan wiwit mangertos motivasi. Kéwan-kéwan uga bisa dipigunakaké kanggo ngarsané kita, saéngga kita ora diapusi, supaya bisa nyekel momotan intim sing ora katon.

"Aku wis nggunakake Techniques kamera 'Spy' sing ngidini intim close up views saka kewan, awit aku digawe film babagan singa saklawasé 20 taun kepungkur. Saben subyek sabanjuré mbutuhake pangembangan anyar, supaya ing taun-taun aku wis mbangun arsenal saka teknik sing bisa ditrapake marang kewan, nanging yen aku digawe Spy ing Alam, kita wiwit nggunakake 'Ndelok Makhluk;' iki kewan animatronic karo kamera ing mripate. Iki nduweni akibat sing nggumunake: cara kéwan sing didadèkaké kanggo wong-wong mau ngandhakaké prilaku sing wis jarang dijupuk. Iku nuduhake emosi lan kapribadenane. Nanging luwih becik tinimbang tèknik kasebut, iku kasunyatan manawa kita bisa mlebu dunya lan nonton kulawarga kanthi cara kepinteran sing anyar. Iku ngandhakake yen ing akeh cara padha kaya kita, grappling karo masalah pribadi hubungan, parenting, jealousies, lan nglakoni sing paling apik kanggo kulawargané. Luwih saka apa-apa, iki sudut pandang empuk sing digawa maju Serengeti. "

Aku nyuwun wawancara karo takon Downer apa proyek sabanjuré. "We are just completing Season 2 of Spy ing Alam, sing bakal metu taun ngarep, "ujare, banjur nambah," Nanging Serengeti uga nelpon ... "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin