Home » Bintang » The Battle Over Streaming and Cinema's Future That Was not

The Battle Over Streaming and Cinema's Future That Was not


AlertMe

Alfonso Cuaron's Roma (sumber: Netflix)

Iku kaput wis. Bentrokan saka titans sing mbentuk, kanthi layanan streaming, diwakili dening Netflix, ing pameran siji lan pameran teater, diwakili dening Nggawe film mogul Steven Spielberg, ing liyane, ora tau kedaden.

Ing April 21, Academy of Motion Picture Arts and Sciences ngumumake aturane kanggo Oscars taun sabanjuré lan, senadyan ngapusi sawetara suntingan (kategori Gambar Asing saiki bakal ditunjuk minangka kategori Film Paling Apik Internasional), aturan babagan apa sing nggawe film layak ditrapake, ora diganti. (Spielberg, sing nyatakake yen dheweke bakal rawuh ing rapat Akademi kanggo nyurung standar sing luwih temenan kanggo pertimbangan Oscar, dadi ora ana pertunjukan, mesthine sibuk karo remake dheweke West Side Story.)

Ketegangan antarane loro-lorone digawe panas ing pungkasan Februari taun nalika katon kaya Alfonso Cuaron Roma (sing diprodhuksi dening Netflix) bisa nyapu ing Academy Awards kanthi nominasi 10, kalebu Best Picture. Kanggo surprise banget wong, Nanging, sing diduweni Oscar tindak menyang pilihan sing luwih aman lan luwih konvensional, Peter Farrelly's Green Book. (Roma dhèwèké menangaké Oscars kanggo Direktur Best, Picture Foreign Language Terbaik, lan Best Cinematography, sanadyan). Nanging kanggo Spielberg (perusahaan kang DreamWorks dibiayai Green Book) lan ranté teater, RomaKemungkinan lumampah kanthi Bebungah Best Picture kasedhiya kanggo nutup comfort.

Ing tengah kontroversi ana Akademi ngidini gambar sing digawe dening layanan streaming kaya Netflix, Hulu, lan Amazon dadi layak kanggo penghargaan yen film-film kasebut dituduhake secara teatrik "ing teater film komersial Los Angeles County ... kanggo lomba kualifikasi paling sethithik pitung dina berturut-turut, "saéngga ngliwati jendhela minimal dina 90 sing paling disenengi para distributor teater, sadurunge gambar kasedhiya ing platform alternatif kaya streaming utawa video ngarep.

Ing aktualitas, Netflix wis nyoba nggedhekake distribusi teater kanggo telung film paling dhuwur sing bakal dianugerahake ing Oktober 2018. Padha ditawani Roma, ing Coen Brothers ' The Ballad of Buster Scruggs, lan Susanne Bier Bird Box kanggo rantal teater suwene telung minggu, nanging sanajan sawetara ranté independen, AMC lan Regal, loro ranté paling gedhe, ora gelem mandheg saka jendhela telung sasi tradisional.

Spielberg wis ngetokake peledhaking pembuka marang layanan streaming ing Maret 2018 sakwisé wawancara karo ITV News. "Aku ora ngandel yen film sing diwenehake mung kualifikasi, ing saperangan teater sing kurang saka seminggu, kudu nduweni kualifikasi kanggo Academy Award nominasi, "ujare Spielberg. "Produser film sing luwih cilik lan luwih sithik bakal gelem ngupayakake dhuwit, utawa bisa tampil ing Sundance lan bisa njaluk label khusus kanggo ngeculake film-film kasebut secara teatrically. Lan luwih akeh bakal ngidini bisnis SVOD [Streaming Video On Demand] ngupayakake film-film kasebut, mung kanthi janji janturan teater sing tipis kanggo kualifikasi. Nanging, senadyan sampeyan nglakoni format televisi, sampeyan dadi film TV. "(Komentar sing rada ironis mengko yen rilis teater pertama Spielberg Duel yaiku wiwitan episode 1971 Film ABC saka Minggu iki, ditambah karo menit tambahan 15.)

Spielberg tikel kaping pindho ing sentimen iki seminggu sadurunge upacara Oscar 2019 ucapan nrima kanggo Filmmaker Award ing CAS Awards Cinema Cinema Society. "Muga-muga kabeh kita pancen terus pracaya yen sumbangan paling gedhe sing bisa digawe minangka pembuat film yaiku kanggo menehi pamirsa pengalaman teater. Aku percaya tenan yen bioskop kudu ana ing salawas-lawase, "Spielberg ngendika. "Aku seneng televisi. Aku seneng kesempatan. Sapérangan tulisan paling gedhe sing dilakoni ing dina iki yaiku kanggo televisi, sawetara sing paling apik kanggo televisi, sawetara pagelaran sing paling apik ing televisi saiki. Swara luwih apik ing omah-omahé luwih saka iku ing sajarah, nanging ora ana apa-apa kaya arep menyang teater peteng gedhé karo wong-wong sing durung tau ketemu sadurunge lan ndhelikake pengalaman ing awak. Iku soko kita kabeh pracaya. "

A minggu sawise Oscars, Netflix mandheg ing geger, mbela dhewe karo Twitter 3 Maret sing maca kaya mangkene: "Kita seneng wayang. Kene sawetara perkara sing kita uga tresna: Akses kanggo wong sing ora bisa tansah bisa, utawa manggon ing kutha tanpa bioskop. Ngeculke everyone, nang endi wae seneng diluncuraké ing wektu sing padha. Nyedhiyani pembuat film luwih akeh cara kanggo nuduhake seni. Iku ora eksklusif. "

Ing dina sing padha, penulis-sutradara Paul Schrader uga tinimbang ing kaca Facebook. "Model distribusi berkembang. Ing panemu ngetokake 200 + menyang ruang sing ora direhake kanggo ndeleng gambar sing kacithak digawe dening ekonomi pameran, ora ana gagasan "pengalaman teater" ... Proposal saya: Kanggo bioskop klub (Alamo Draft House, Metrograph, Burns Center, Forum Film) kanggo mbentuk aliansi karo sistem streaming rong tingkat (tingkat pertama: Kriteria / Mubi, tingkat kedua: Netflix / Amazon). Model distribusi mili. Iku ora kaya prasaja minangka teater babagan streaming. "

Prediksi, konflik ngasilake backlash khas marang Spielberg, kanthi maneka warna pihak sing nuduhaké Pembuat film saka dinosaurus lawas sing metu saka tutul. Nanging, kandhutan kasebut entheng, nanging dibandhingake karo Onion's March 5, njupuk kontroversi, sing terus kanggo jugular karo iki dicokot saka fiksi satirik: "Arguing manawa layanan streaming wis nyebabake kemampuan direktur nggawe sampah, sampah ora ono gunane, Stevie Spielberg ngritik Netflix ing dina Selasa kanggo ngrusak umur emas ngrancang film gedhe-anggaran sing diprodhuksi dening konglomerat media. 'We are living in a wonderful block-unbersed franchise-driven franchise when when, suddenly, Netflix comes along and screws everything by giving platform to underrepresented directors and helping connecting audiences across the globe to risk-taking, idiosyncratic films that would never be digawe dening studio utama, "ujare direktur Siap Player Siji lan Jurassic Park, nyebarke layanan streaming kanggo sabotaging dina halcyon paling cendhak-umum-denominator wayang sing menehi pamirso pancen ora ana kredit lan mung indulged naluri sing paling gampang. "

Banjur, kaya-kaya ora bisa kakehan, Departemen Kehakiman AS, mutusake kanggo entuk aksi kasebut. Ing Maret 21 ngirim email menyang Academy CEO Dawn Hudson, pangarepe antitrust di DOJ Makan Delrahim ngelingake: "Yen asosiasi Akademi Akademi-3 sing kalebu macem-macem pesaing ing sawijining kaanggotaan -temokake persyaratan eligibility tartamtu kanggo Oscar sing ngilangi kompetisi tanpa pembenaran prokompanen, tumindak kasebut bisa nambah kekuwatan antitrust ... Yen Akademi nganggo aturan anyar kanggo ngilangi jinis-jinis film tartamtu, kayata film sing didistribusikan liwat layanan streaming on-line, saka kelayakan kanggo Oscar ... aturan kasebut bisa nglanggar bagean 1 [saka UU Sherman]. "

Rong dina sawisé Akademi ngumumaké keputusan, Spielberg katon minangka retorika antiseptik. Ing artikel ing New York Times, "Loro wong sing cedhak karo [Spielberg], sing ngomong babagan kondisi anonimitas kanggo njaga sesambetan" nyatakake yen Pembuat filmkomentar ing subyek wis mischaracterized lan dheweke ora duwe animus menyang Netflix. Masalahe dheweke mesthine karo inflexibility rantai teater. Nyatane, miturut artikel, sasi sadurunge Oscar, Spielberg takon AMC lan Regal kanggo nimbang pesen Roma, sanajan kasedhiya on-line, nanging padha menehi Pembuat film penolakan sing padha wis diwenehi Netflix taun sadurunge.

Artikel sing padha dikutip Spielberg minangka ngandika, "Aku pengin wong golek hiburan ing sembarang wangun utawa fashion sing cocog karo dheweke. Layar gedhe, layar cilik, sing penting banget kanggo aku iku crita gedhe lan saben wong kudu duwe akses menyang crita gedhe. Nanging, aku aran wong kudu duwe kesempatan kanggo ninggalake sing aman lan akrab ing urip lan menyang papan kono bisa lenggah ing perusahaan liyane lan duwe pengalaman bebarengan-nangis bebarengan, ngguyu bebarengan, wedi bebarengan-sing yen wis rampung, bisa uga aran kurang saka wong ora ngerti. Aku pengin ndeleng kaslametan film bioskop. Aku pengin pengalaman teater sing tetep relevan karo budaya kita. "

Supaya kafuffle wis ngrampungake ... kanggo saiki. Ing wektu samenika, kabeh perhatian manungsa bakal difokusake Gambar loro saka Martin Scorsese, loro sing wis didelehake dening Netflix. Ingkang kapisan, satunggaling dokumenter kanthi irah-irahan Rolling Thunder Review: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese bakal diwenehi rilis teater winates Juni iki. Gambar kapindho Wong Irlandia, Scorsese bali menyang genre gangster sadawane garis epik saderengipun Goodfellas, Casino, Lan tindak, wis narik kawigaten nunggu tawaran Netflix sing luwih cedhak karo Oscar. Ing perayaan ulang tahun 29 50th April Society Film ing Lincoln Center, Scorsese nyathet kahanan kasebut. "Sampeyan kudu menehi [Akademi] break, amarga iku donya anyar," veteran Pembuat film marang Vanity Fair. "Wong-wong mau bakal nyambut gawe. Aku pengin wong sabar karo wong-wong mau, amarga kudu nyoba macem-macem perkara ... mbantah, amarga iku ndadekake sampeyan mikir, 'Apa film? Lan carane ngirim film bakal diwenehi, utamane ing donya anyar? ' Aku mikir kertu-kertu kanggo budget gedhe, lan masalah iku. "(Kanggo rekaman, Netflix wis ngenalake yen bakal menehi Wong Irlandia luwih cepet dibayangi teater tinimbang sing diwenehake Roma.)


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin