Home » Nggawe konten » JMR BlueStor Server Panyimpenan Jaringan Saged kanggo Collaborative HD kanggo 4K Workflow Shared Storage Aplikasi

JMR BlueStor Server Panyimpenan Jaringan Saged kanggo Collaborative HD kanggo 4K Workflow Shared Storage Aplikasi


AlertMe

Gordon Moore, ing 1965, ngira yen jumlah transistor ing IC utawa chip duweni kira-kira saben rong taun, utawa kerumitan IC bisa ditambahake sacara eksponensial kanthi biaya cukup saben taun. Kajaba ing 1950, IBM ndudohake hard disk pisanan sing ukurane rong lemari es karo plafer 50 "x24" kanggo menehi panyimpenan data 3.75MB; kanthi versi 1956 sing terintegrasi ing sistem RAMAC 305 nyekeli 5MB data ing $ 10k per MB ($ 10 per MB). Ing perbandingan, drive 8TB saiki kira-kira $ 0.038 per GB ($ 3.8 x 10-8 saben MB) lan arep 100TB ing 3.5 ing wangun faktor dening 2025, miturut ASTC, akeh ing 30% CAGR. Waca grafik ing ngisor iki.

Nemtokake evolusi teknologi panyimpenan sajrone setengah abad kepungkur, salah siji saka komoditisasi sing terus-terusan saka komplikasi komponen lan biaya sistem ditambah karo kemajuan ing sistem operasi perangkat lunak panyimpenan yaiku pamindhahan adoh saka vendor eksklusif, monolitik lan larang sing dikunci solusi pungkasan sing diganti karo komoditas sing diduweni hardware kanthi fungsionalitas, performa lan teknologi kabeh podho tambah ing lanskap kompetitif monopolistik. Kanggo mbedakake dhewe, manufaktur panyimpenan ukuran cilik nganti medium nduweni nilai tambah kanggo sistem sing kalebu pilihan SAS / SATA HDDs, SSDs lan drive hibrida, ASIC ditingkatake, backlamps lan NIC khusus kanggo nambah kinerja lan skalabilitas; kungkungan sing luwih apik lan desain penggemar kanggo kebanjiran termal sing luwih efisien lan kontrol swara; dual RAID, pasokan daya listrik sing bisa diundhuh karo hotspot lan diagnostik hands-free kanggo ngapikake kehandalan lan MTBF, lan sistem operasi perangkat lunak ing ngarep / OEM kanggo ngapikake fungsi. Asilé minangka sistem panyimpenan sing nyedhiyakake kinerja, keandalan lan fungsi tingkat perusahaan ing fraksi biaya saka panyedhiya ndhuwur.

Salah sijine perusahaan sing menehi sistem kuwi yaiku California JMR Electronics, Inc. lan RAID BlueStorTM Share Server Panyimpenan Jaringan powered by euroNAS software OS.

Dadi target pro-av cilik, kanggo siaran / kabel /satelit, media streaming lan sarana prodhuksi / produksi produksi sing perlu kanggo kecepatan dhuwur Ethernet utawa Fiber, aplikasi sing dhuwur-muat (storage simpan) sing mbutuhake high throughput, server BlueStor SHARE becik kanggo fungsi file, load balancing, server email / web pangguna / media streaming, digital storage A / V (Audio / Video), aplikasi HA cluster lan nggawe cadangan. Prediksi nganti limang kali luwih murah tinimbang kurban perusahaan liyane, kasedhiya nganti kapasitas data 160TB ing pager 3U lan bisa ngluwihi 1 PB kanthi unit kepala siji. Lisensi piranti lunak sing diwenehake wiwit wiwitan ngidini kapasitas panyimpenan tanpa perlu nganyarke lisensi.

"Server jaringan generasi katelu kita minangka jawaban kanggo para pangurus IT utawa profesional A / V sing kepingin nduweni kinerja sing padha, linuwih lan gampang digunakna saka jeneng merek utama nanging tanpa tag rega mahal" ujare Josef Rabinovitz, presiden lan CEO JMR. "Persaingan sanget luwih gedhé nganti lima kali luwih larang lan ora cocog karo panyebaran sistem file utawa kemudahan persiapan lan operasi. Perumpamaan pesaing sing luwih cilik kanggo cocog karo rega lan ora cocog karo ketahanan saka pambangunan, keandalan lan kinerja sistem kita, uga dukungan pra / sawise-sales fokus ing customer. Kanthi nggabungake fungsionalitas SAS RAID lan file server menyang unit tunggal, piranti server paling anyar sing kasedhiya nyedhiyakake panyimpenan sing prasaja, dipercaya lan dhuwur kanggo jaringan sing bisa diumpetake, supaya pelanggan bisa dadi tanpa kemampuan kanggo nggedhekake aplikasi ing awan, lingkungan lan lingkungan rangkeng. "

Miturut Rabinovitz, server panyimpenan BlueStor SHARE duwe rancangan modular sing unik sing dipigunakaké mung nganggo rong kabel ing jalur data, ngurangi batasan aliran udara lan poin kegagalan. Rak 3U sing dipasang ing sistem SAS / SATA bisa nampung sixteen 3.5 "utawa 2.5" SAS, SATA, utawa Solid State Drives (SSD) nganti 1,800 MB / s karo drive SATA-III lan 3,000 MB / s nggunakake SSD lan nganti 160TB Kapasitas, lan migunakake drive disk sing dipasangake vertikal sing dirancang kanthi murah, biaya rendah, getaran dampening disk drive getaran kanggo integritas sinyal sing paling dhuwur lan aliran udara. Asilé yaiku temperatur drive murah, efisiensi operasional sing luwih dhuwur lan kehandalan sing ekstrim.

Server uga nawakake macem-macem fitur perusahaan kalebu telung puluh 6Gb / s SAS / SATA disk drive teluk, papat (N + 1 diatur) mbalikke thermostatically kontrol kecepatan dhuwur-kecepatan bantalan dhuwur, dual 620W (N + 1) suplai daya swappable, dual (opsional) PCLE24 SAS, kontroler RAID PCle6 SAS dual, opsional, nganti enem port NIC 3.0Gb / s utawa opsional jaringan antarmuka Dual / Quad 1GbE, arsitektur kanal memori segi empat, slot ekspansi PCIe, lan papan induk kinerja dhuwur kanthi quad-core GHz 10 Intel CPU i7 utawa CPU XeUMX-inti Xeon, lan IntelChipset ™ Z97 Express.

Saliyane, server panyimpenan BlueStor SHARE aran SES 2.0 lan nyedhiyakake status disk / status kegagalan wektu-nyata kanggo kabeh drive drive uga kontrol lan indikator antarmuka panganggo fisik kanggo status daya lan pendinginan karo alarm sing bisa didelok lan bisa didownload, ditambah panel ngarep " on-off "lan" reset "switches.

Nggabungke fungsionalitas SAS RAID lan file server menyang unit tunggal, server panyimpenan BlueStor SHARE ngisi kebutuhan antarane sistem perusahaan sing dhuwur banget sing biasane luwih akeh lan sistem low-end, sing ora bisa menehi kinerja lan kehandalan. Server panyimpenan BlueStor SHARE kasedhiya ing papat konfigurasi kinerja dhuwur lan ekonomi: (1) Business 64-bit; (2) Premium Ultra; (3) HA Cluster 64-bit lan (4) Fibre Channel Cluster. Konfigurasi Business dasar 64-bit nawakake support RAID 1,5. Konfigurasi Cluster Ultra lan HA (Dhuwur Ketersediaan) Konfigurasi cluster, kanthi pangreksan kapasitas panyimpenan paling dhuwur, nyedhiyakake support kanggo kabeh pengendali RAID hardware internal JMR, jaringan 10 Gb / s dengan agregasi tautan 802.3ad (LACP), load balancing lan fitur failover sing ditambahake. Prodhuk HA Cluster (sing mbutuhake panggunaan server ganda) minangka lingkungan sing nuntut kanggo kinerja, keamanan data lan kasedhiyan 100 misi kritis, lan nyedhiyakake fitur Premium Ultra kanthi redundansi lengkap lan server aktif aktif. The Fiber Channel Cluster nawakake kasedhiyan dhuwur, keandalan lan keamanan kanggo aset fasilitas. Liyane, kedhaftar bisa duwe lisensi panyimpenan tanpa wates karo tuku, ora kaya lisensi 'pay-as-you-go' saka kompetisi.

Piranti panyimpenan BlueStor SHARE SHARE Piranti lunak euroNAS kuat nduweni fitur, sing nyenengake profesional TI lan profesional A / V, kalebu AFP, NFS, SMB / CIFS lan FTP support; target iSCSI kanthi dhukungan kanggo VMware ESX, Microsoft Hyper-V, Citrix XEN; lan target Fiber Channel kanthi dhukungan kanggo VMware ESX, Microsoft Hyper-V, Citrix XEN; replikasi asinkron sing ngramu panyimpenan menyang server liyane; replikasi snapshot sing replikasi data urip kanthi cepet lan linuwih; lan snapshots titik-titik sing bisa ngowahi file menyang negara sadurungé. Luwih khusus, piranti lunak kalebu:

Fitur Software Simpenan EuroNAS

OS agnostik hardware
Prodhusèn panyimpenan kebon asring migunakaké hardware eksklusif lan sistem operasi sing mung bakal mlaku ing piranti keras kasebut. Kanthi euroNAS, server standar bisa ngrujuk solusi panyimpenan sing kuat nanging ing bagian cilik biaya.

Panyimpenan sing didéfinisi perangkat lunak
euroNAS iku fleksibel lan ndhukung paling server ing pasar nanging ora perlu hardware logam gundhul. Bisa digunakake minangka Alat panyimpenan Virtual sing efektif ing lingkungan virtual supaya para pengguna bisa nggunakake panyimpenan sing ana kanggo mbangun sing luwih gedhe.

Dhukungan Klien
euroNAS ndhukung kabeh klien utama karo native protocols. Nganggo Microsoft Windows (XP, 7, 8, 10, 2003 / 2008 / 2012, Hyper-V), VMware ESX / ESXi, Apple MAC OS X kalebu. XSAN, StorNext, Citrix XenServer 5.x / 6.x, Linux.

Direktori aktif
Server bisa diatur minangka anggota Active Directory Domain, kedhaftar lan sandhi bakal kanthi otomatis disinkronake karo domain. Administrator Sistem bisa luwih gampang ngatur pangguna lan otentikasi.

Dhukungan SMB / CIFS
Dagang produk ndhukung euroNAS ngakses liwat protokol kanggo klien Windows liwat SMB (Server Blok Blok versi versi 1, 2 lan 3) / CIFS (Sistem Gambar Internet Umum).

Support AFP Pramughan
produk euroNAS ndhukung ngakses saham liwat AFP (Apple Filing Protocol) kanggo klien Apple. Tambahan, euroNAS Premium uga ndhukung Spotlight, fitur majeng, sing mbisakake panelusuran isi cepet banget. Pangindeksan konten kasebut rampung ing server, sing mbenakake kinerja lan ngurangi beban Klien MAC.

NFS Dhukungan
produk euroNAS bisa digunakake kanggo ngakses data liwat NFS (Network File System Protocol) kanggo klien Linux / Unix

iSCSI Support
iSCSI minangka protokol jaringan panyimpenan berbasis IP, sing nggawe disk virtual (target iSCSI) ing server sing bisa digunakake kanggo virtualisasi, panyimpenan bareng lan liya-liyane. Sampeyan ora mbutuhake kabel utawa piranti jaringan khusus kanggo Fiber Channel target. produk iNCSI, iSCSI, VAAI (vStorage API kanggo Array Integrasi) kanggo nyepetake VMWare lan CHAP (Challenge-Handshake Authentication Protocol) kanggo keamanan jaringan sing luwih apik.

Dhukungan Fiber Channel
Fibre Channel (FC) yaiku teknologi panyimpenan kecepatan tinggi perusahaan. Kanthi euroNAS, para pengguna bisa mbangun piranti panyimpenan FC sing bakal nyedhiyakake I / O perusahaan lan kacepetan. Iki ndhukung kacepetan nganti 16 Gb / s. Kanthi SAN Cluster, bisa mirsani fasilitas data nggunakake protokol FC perusahaan.

Hybrid Cache-Tiering
euroNAS Premium lan HA Cluster bisa diatur kanggo Cache Tiering. Ngapikake kinerja server panyimpenan kanthi nggodho data kerep digunakake kanthi cepet menyang piranti luwih cepet, luwih cilik tinimbang SSD. Server panyimpenan hibrida iki bakal menehi kinerja I / O sing luwih dhuwur lan kapasitas sing luwih dhuwur ing wektu sing padha. Bakal kanthi otomatis nganalisa transfer data sing mlebu lan gerakan blok sing digunakake luwih kerep karo disk sing luwih cepet (SSD). Maneh server wis dienggo, luwih efisien bakal dadi.

Provisioning Tipis
Provisi tipis yaiku fitur EuroNAS Premium kanggo nggawe volume virtual kanthi papan sing luwih digabung tinimbang volume fisik (miturut basis mung-cukup lan mung-wektu), ing ngendi lagi digawe. Manfaat saka iki luwih efektif nggunake ruang sing kasedhiya lan model sing luwih fleksibel, ing ngendi sumber bisa ditambahake nalika perlu.

Mirror Server liwat Ethernet
EuroNAS HA Cluster menehi kasedhiyan dhuwur liwat wektu nyata, replikasi data terus lan sinkronisasi antarane rong server mirror. Loro-lorone server ngemot data sing identik ngamanake redundansi, supaya ing kasus salah siji saka wong-wong mau gagal, klien isih bisa ngakses data. Kajaba iku, sampeyan bisa nemtokake sumber daya apa wae sing kudu dilakoni ing server, supaya panggunaan server sing luwih efisien lan kinerja sing luwih dhuwur ing wektu sing padha. Kajaba iku, HA cluster ndhukung macem-macem layanan kayata SMB / CIFS / AFP, otentikasi Active Directory (kanggo CIFS lan AFP), NFS lan iSCSI.

Mirror Server liwat Fiber Channel
EuroNAS SAN Cluster adhedhasar teknologi saluran Fiber kanggo nggawe cluster kasedhiyan dhuwur, kanthi luwih apik kinerja kinerja data kanggo panyimpenan jaringan lan alur kerja A / V digital. SAN Cluster migunakake teknologi SMART SAN MIRROR euroNAS, sing nyebabake replikasi server sing nyata-wektu kanggo redundansi dhuwur.

Snapshots
Snapshots ngidini pangguna kanggo nggawe salinan / iSCSI / FC target siji utawa dijadwalake ing titik tartamtu ing wektu. Gambar asli kalebu konfigurasi lan data disk sing, yen dibutuhake, bisa dibalurake menyang negara bagiyan ing titik nalika gambar kasebut digawe.

Sinkronisasi Server
Sinkronisasi Server minangka alat sing canggih, sing bisa nransfer data ing jaringan lokal utawa liwat jarak dawa kanthi andhap. Sajrone sinkronisasi data, nalika nyalin file gedhe, mung diganti byte sajrone file sing ditransfer, sing ningkatake kinerja kanthi nyata lan nyimpen bandwidth. Fitur replikasi Snapshot mbisakake sampeyan nyalin isi "beku" - iki nambah konsistensi data nalika nyalin data langsung. Sinkronisasi proyek bisa dijadwalake kanggo mbukak saben dina utawa saben jam.

Backup klien
Fitur iki digunakake kanggo nggawe cadangan server NAS manca liyane menyang server euroNAS.

Hardware RAID Support
produk euroNAS ndhukung RAIDs hardware karo maneka warna pengontrol saka manufaktur sing beda kanggo kinerja RAID sing luwih apik. Server euroNAS nawakake hardware RAID tools manajemen Integrasi ing antarmuka lan kabar email support. Iku uga kalebu LSI Storage Management Agent kanggo ngatur luwih gampang.

Software RAID Support
Biaya rega redundansi efektif kanthi dhukungan kabeh tata letak RAID utama kalebu RAID 0, 1, 10, 5, 6. Uga ndhukung expansion kapasitas online, Hotspare Drive lan notifikasi email ing kasus kegagalan disk.

APC UPS Support
euroNAS Server kanthi otomatis bakal ngeculake server ing baterei sing kurang. Kabar cepet liwat email dikirim nalika kasus gagal daya. Jaringan lan piranti USB APC UPS uga didhukung.

Jaringan Ikatan
Antarmuka jaringan bisa dikombinasikaké kanggo redundansi failover utawa ngalami paningkatan.

email Kabar
euroNAS bakal ngirim pesen email ing kasus kegagalan disk / daya, laporan sinkronisasi, UPS utawa kabar cluster.

Cara Fasilitas Nggunakake SHARE
Rong fasilitas pasca dikirim, La Grange Post lan Timun & Perusahaan ing loro-lorone AS kanggo ndeleng apa sing dituku JMR's BlueStor SHARE lan carane nggunakake sistem kasebut. Southern California based La Grange Post wis milih server panyimpenan perusahaan minangka hub panyimpenan, dene nambahake ekspansi JBOD kanggo kapasitas 200TB kanggo ngasilake wutah ing mangsa ngarep.

La Grange Post, sing mbukak lawang ing 2008, nyedhiyakake perusahaan lan produser isi kanthi maneka warna layanan mulai saka konversi lan pengiriman digital, menyang video / audio editing lan koreksi warna, kanggo pemugaran audio / video, trek asing sing bener lan transfer film-kanggo-video . Fasilitas lan staf sentris customer, kanthi pengalaman ing siaran, teatrikal, program AV lan web basis, uga fitur 4K off-line lan papan editing on-line, lengkap kamera lan paket cahya, pengembangan grafis, komposer musik asli lan negara - fasilitas swara-the-art.

JMR's BlueStor SHARE with 10GbE fiber I / O connection, powered by euroNAS OS, bertindak minangka drive tengah lan repositori kanggo kabeh suntingan edit La Grange, kang migunakake Mac lan AVID platform piranti lunak.

Miturut pemilik fasilitas Ayal Nitzan, "Kami nggoleki akeh wektu nggolek aset ing sawetara drive lan ora bisa ndeleng kabeh ing salah siji lokasi utawa jendhela GUI sadurunge nggabungake sistem panyimpenan JMR SHARE NAS. Syarat sistem kita kalebu sistem bukti mangsa sing bisa nangani syarat maca / nulis nganti alur kerja 4K saka sawetara papan sunting, duwe tingkat kehandalan sing dhuwur banget, fungsional komprehensif, dhukungan klien banget lan ing rega cukup. "

La Grange nindakake paningal sing signifikan sawise netepake JMR. Ditambahaké Nitzan, "Luwih saka kinerja lan keandalan tingkat dhuwur, kita kepéngin sistem sing bisa nangani aplikasi panyimpenan bebarengan sing dhuwur lan nduweni lisensi piranti lunak sing ora ngisi daya kanggo kapasitas panyimpenan tambahan. We nyawang LaCie, OWC, Synology, HGST lan ExaGrid sadurunge netepake JMR lan sistem BlueStor SHARE. Sistem JMR maju, rock solid lan dipercaya; personil dhukungan sing banget pinter, lan customer fokus; lan sistem wis buktiaken dadi prasaja-kanggo-nginstal-lan-nggunakake. Bottom line - menang-menang kanggo klien kita amarga asil dandan pinunjul ing efficiency workflow lan gedhe ROI kanggo kita. "

Kajaba iku, Beckley, West Virginia adhedhasar Timun & Perusahaan nggunakake perusahaan Server Panyimpenan Jaringan BlueStor SHARE karo kapasitas 160TB minangka papan panyimpenan pusat kanggo proyèk Final Cut Pro lan After Effects miturut Mac.

Cucumber & Company, sing mbukak lawang ing 2003, nyedhiyakake bisnis lan produser karo maneka layanan sing kalebu produksi video, desain web, multimedia marketing, lan desain grafis ing saindhenging Gunung Negara lan ing saindhenging negoro. Perusahaan kasebut nyedhiyakake tim sentris customer berpengalaman kang kalebu para editors video, operator kamera, pilot drone, lan direktur streaming langsung sing bisa menehi prodhuk video prodhuk video kalebu iklan mobil, video pelatihan perusahaan, video promosi video, lan jangkoan acara urip, uga multi -camera shoots karo kemampuan kanggo urip stream acara kanggo ewu wong online.

JMR's BlueStor SHARE with 10GbE fiber I / O connection, powered by euroNAS OS, bertindak minangka drive utama lan gudang kanggo Timun & produksi perusahaan lan kirim produksi workflows. Pemilik fasilitas Dwane Muncy nerangake tantangan logistik sadurunge milih SHARE, "We nylewengake akeh wektu nggolek aset sak akeh drive utawa salah papan, lan kita ora bisa ndeleng kabeh ing salah siji lokasi sadurunge nginstal server panyimpenan JMR NAS menyang jaringan kita. Kinerja lan syarat kapasitas kita kalebu sistem sing bisa diukur sing bakal bisa nangani syarat-syarat maca / nulis nganti alur karya 4K nyata-wektu saka pirang-pirang papan sunting, fungsi sing gampang digunakake, duwe tingkat kehandalan sing dhuwur banget, klien banget dhukungan lan ing rega cukup. "

Timun & Company nemokake akeh vendor sadurunge nemtokake JMR lan sistem BlueStor SHARE. Ditambahake Muncy, "SHARE mriksa kabeh kothak requirement ing kualitas, kehandalan, kinerja lan kapasitas, fungsi, rega lan dhukungan sawise sales. Keuntungan tambah tambah yaiku sistem bisa nangani aplikasi panyimpenan bareng sing dhuwur lan gadhah lisensi perangkat lunak sing ora ngisi kapasitas panyimpenan tambahan. Iki minangka prodhuk ndhuwur saka perusahaan kelas donya. Saben wektu aku duwe pitakonan, JMR lan personil pendhukung sing banget pinter, ana ing kana kanggo mbantu aku ngatasi masalah kasebut. "


AlertMe
Curtis Chan

Curtis Chan

Curtis Chan minangka Présidhèn lan CEO / Pendiri lan Managing Partner kalih perusahaan teknologi Brand Marketing and Public Relations, CHAN & ASSOCIATES, lan IMPAK COGNITIVE, ingkang klienipun saking Global Fortune 500 dados modal awal.

Layanan saka agensi-agensi kasebut, kanggo sasi seprapat, wis mbiyantu ngembangake tataran awal lan perusahaan-perusahaan pertumbuhan kanthi wigati, kanthi asil akuisisi utawa IPO, kanthi total regane luwih saka $ 2.0 Billion.

Pak Chan minangka pengusaha serial, philanthropist, penulis lan angel investor. Dhèwèké main peran eksekutif ing awal kanggo mbantu pelopor lan nyithak teknologi digital audio lan digital digital profesional kanggo industri produksi rekaman, siaran, sinematik, lan postingan. Dheweke uga main peran eksekutif ing babagan ngembangake lan mlebu teknologi panyimpenan data. Wacana ekspansif nyakup papat dekade kanggo manajer eksekutif ing operasi, pangembangan bisnis, engineering lan sales / marketing ing teknologi informasi, media & hiburan, panyimpenan lan jaringan, lan industri teknologi tinggi sing gegandhengan.

Dheweke minangka mentor aktif lan penasihat senior kanggo perusahaan-perusahaan sing diadegaké lan wiwit-wiwitan, analis pasar / teknologi, lan wis telung puluh taun pengalaman ing pengembangan merek, konsultasi manajemen, turnarounds perusahaan, iklan kreatif lan hubungan masyarakat.

Lulusan Universitas Negeri Polytechnic California (Cal Pol), San Luis Obispo; Mr. Chan ngrayakake taun 12th minangka Board of Directors kanggo Fullerton College Foundation lan panampa saka Presiden 2017 Award kanggo Layanan Pinunjul ing Business; Taun 17 minangka Pengusaha lan mentor kanggo Institut Usaha Kecil ing California State University Fullerton lan inkubator. Kajaba iku, dheweke dadi anggota sukarela saka DECA (Delta Epsilon Chi lan Klub Pendidikan Edukasi Amerika); penasehat Institut Riset Sampah Global College of Engineering lan Pusat Inovasi lan Kewirausahaan, Cal Poly, San Luis Obispo lan anggota Green and Gold Society Presiden. Gembleng babagan perawatan hospice, panjenengané minangka Présidhèn Dewan pastur kanggo Association Healing Hearts; lan minangka pamicara rutin ing akeh kuliah tingkat MBA lan Doktorat ing saindhenging negara. Dheweké nampilake lan mublikasi karya-karyan 30 ing saindenging dunya, yaiku buku penulis buku, Anggota Dewan Editorial kanggo Society of Motion Picture and Television Engineers, Editor Senior kanggo Broadcast Beat lan AV Beat Magazine, Penyajian Senior kanggo Computer Technology Review, lan yaiku Editor kontribusi sing kerep milih akeh publikasi perdagangan AS lan internasional kanggo liwat taun 30.

Ndeleng layanan Impact Kognitif ing www.cognitiveimpact.com. Curtis bisa dihubungi ing [Email protected]; Kantor: (714) 447-4993 utawa [Email protected]
Curtis Chan