Home » Bintang » Sistem Gerakan Kamera Mo-Sys Masehi Cara Kanggo Nyambungake Fitur Anyar

Sistem Gerakan Kamera Mo-Sys Masehi Cara Kanggo Nyambungake Fitur Anyar


AlertMe

Minangka media visual, film nggabungake akeh aspek teknis sajrone kerangka kasebut. Ing tingkat dhasar, nggawe film gampang kaya nggunakake kamera rata-rata kanggo nggawe film omah khas sing dadi bagian saka proses eksperimen awal. Dina iki, film bisa digawe kanthi anggaran rendah kanthi kamera digital standar. Nanging, nggunakake conto kayata sing kasebut, minangka modhèrn sing ana ing kemampuan teknologi sing efisien, mung tumindak kanggo ngawula pendekatan sekolah sing luwih lawas. Nggawe film. Film medium iki terus berkembang kaya teknologi sing ditindakake kanthi paling apik nalika nerangake nambahi film pengalaman tematik bisa ngasilake.

Nalika nerangake film watesan teknologi wis nyabrang, animasi lan motret gerakan ora diragukan manawa wilayah sing paling nyenengake lan nantang. Wilayah kasebut, sanajan luar biasa, mbutuhake rincian sing akeh supaya bisa dimanfaatake kanthi lengkap, lan supaya teknologi sing ndhukung dheweke kudu menehi fungsi fungsi sing cukup. Yen sampeyan ndeleng film ing ngendi pengaruh khusus sing nyebrang menyang wilayah anyar, sampeyan bisa ndeleng conto kayata Kapten Amerika minangka Avenger Pisanan, Walle, Lan The Curious Case of Benyamin Button, sing ora mung bisa nambah, nanging nggawe arti imajinasi sing paling dhasar dadi sesuatu sing luwih saka kasunyatan sing bisa ditindakake dening desainer kostum utawa CGI sing canggih. Iki ngendi Sistem Gerak Kamera Mo-Sys rawuh ing gambar liwat nggunakake kamera sing canggih lan macem-macem tambahan teknologi sing diwenehake kanggo macem-macem film sajrone dekade kepungkur lan isih diterusake.

Kanggo sing ora kenal karo pakaryane, produk teknologi kamera kamera Mo-Sys Camera Motion Systems kanggo industri film lan siaran. Nalika nerangake macem-macem tim lan produk kamera sing luar biasa, tujuane fokus utamane ing sirah terpencil & kontrol gerakan, robot siaran, pelacakan kamera mekanik lan optik kanggo AR, produksi virtual lan VR, lan visualisasi langsung. Minangka istilah sing luwih gampang, Mo-Sys nyengkuyung teknologi film minangka cara kanggo nambah imajiner kompleks sing dakkenal ing film kanthi intine sing paling transcending, nanging isih bisa mikir-mikir babagan spesifik babagan cara rampung.

Salah sawijining conto karya Mo-Sys kalebu film kasebut Gravity, 2013 Oscar Nominated Sci-Fi Epic sing diarahake dening Alfonso Curon, sing lagi cedhak karo ulang tahun enem taun. Kontribusi Mo-Sys kanggo Gravity teka dhukungan sing diwenehake kanggo film DP, Emmanuel 'Chivo' Lubezki kanthi kepala terpencil, yaiku lambda.

Model paling anyar saka Lambda, Mo-Sys Lambda 2.0, yaiku alat terpencil sumbu 110 Ib 2 / 3 kanthi fitur kontrol gerakan. Iki dirancang khusus kanggo paket kamera sing abot, lan iki minangka asil saka pira-pira kamera teleskopik, sing ngidini pangaturan kanthi cepet lan gampang kanggo ukuran ukuran kamera sanajan rig pangilon 3D-stereoskopik. Lambda 2.0 uga dilengkapi fitur kontrol layar demek sing operator ramah lan kanthi nggunakake antarmuka pangguna intuisi sing ngowahi setelan, ngrekam pamindhahan lan muter proses cepet lan gampang. Sembarang data gerakan bisa direkam lan digunakake kanggo VFX.

Fitur liyane sing paling apik ing Lambda, yaiku modularitas sing ana ing skenario ing ngendi kepala sumbu loro mbutuhake pangaturan, gampang bisa ditingkatake menyang model telung sumbu karo sumbu gulung 360˚. Kajaba iku, yen stabilisasi Gyro kudu ditambahake, mula ora ana kemungkinan nyata. Lambda 2.0 uga duwe backlash nol, tegese ora ana masalah ramping, lan mulane ora ana lathen. Lambda 2.0 uga duwe gear khusus sing diresmik kanthi bukti lan bisa dipercaya, lan uga bisa nahan lingkungan adhedhasar suhu panas lan adhem sing alami bakal ngancam kanggo mbatesi lan malah ngrumusake obah sajrone syuting film sing bakal ditindakake. kudu ngandhakake lingkungan.

Nalika ndeleng topik gerakan kamera sing bisa adaptasi, Lambda 2.0 pas karo kategori kasebut. Saiki, babagan masalah film kayata Gravity, sing mbutuhake luwih saka patang lambdas, digunakake kanggo ndhukung Bot & Dolly, yaiku rig kontrol gerakan robotic presisi sing dhuwur.

Nalika nggunakake Lambdas kasebut, Emmanuel Lubezki ujar manawa, "Meh saben dijupuk digawe nganggo kepala kamera robot saka Mo-Sys," lan padha nggunakake backlash nul endhas remot lan fleksibilitas kanthi tliti minangka cara nyuda bayangan ing aktor sajrone nembak tartamtu. Kolaborasi antarane Gravity kru film lan Mo-Sys luwih dijlentrehake dening pengawas VFX film, Tim Webber, sing nyatakake yen kamera obah tinimbang wong kasebut, dhasar kasebut ngambang ing sekitar karakter, nalika ganti saka sudhut ruang sudhut amba dadi luwih kuat dialog nembak cedhak antarane karakter, lan kosok balene. Kejutan kasebut kabeh wis rampung sajrone sawetara detik, lan karya kamera saka kecanggihan iki mbutuhake Lambda, sing ngidini kamera mindhah bebas ing para aktor, lan tanpa nempatake posisi sing ora kepenak sing diwenehake ing visual film sing kompleks kaya Gravity ing endi karakter mung ngambang ing sakiwa tengene jam luwih saka setengah jam layar. Gerakan kompleks sing dituduhake ing film kasebut saiki diragukan karo panggunaan koreografi lan direkam ing njero Autodesk Maya lan mengko sajrone produksi dimainake maneh dening robot Bot & Dolly. Nanging, kebutuhan kanggo nglacak skenario kaping iki mung ditambah karo fungsi gedhe Lambda lan kemampuan kanggo nggawe operasi kamera banget adaptasi lan bebas.

Olli Kellmann, operator kontrol gerakan film kasebut nyatakake "Prekara kasebut kudu diuji, lan ana akeh faktor sing bisa ngganggu set sing ora ana pengaruh ing kamera virtual ing lingkungan CG. Prekara kaya kekuwatan motor, lan kepiye kacepetan lan gaya gravitasi mengaruhi rig. " Nalika ngatasi tantangan sing bakal ditindakake, Ollie lan kancane Raul Rodriguez wiwit muter gerakan sing wis direkam bali kanthi 10% kacepetan sing nyata lan banjur nambah kabeh nganti 100%. Kanthi nggunakake puter maneh alon-alon, dheweke bisa nyetel kabel lan nggawe pangaturan yen ana watesan. Nanging, Olli ora nemoni akeh masalah kasebut sajrone proses kasebut, diwenehake sepira mobilitas sing diwenehake, sing luwih gampang ngetrapake kemampuan kinerja kepala Lambda sing canggih.

Kepala Lambda uga menehi pilihan Chivo kanggo mbukak lan puter maneh gerakan sing dirancang sadurunge digunakake ing film kasebut. Saiki, sanajan gerakan kasebut wis direkam, kasunyatan manawa Lambda nyedhiyakake keluwesan gedhe sajrone proses motret mung disederhanakake faktor-faktor tartamtu kayata pemandangan, pemurnian gerakan kamera tartamtu, lan wektu reaksi perlu kanggo cocog karo obahe aktor. Kabeh koreografi lan rencana ing jagad bisa digabung dadi pemandangan, nanging mobilitas lan fungsi adhedhasar basis uga ana faktor sing perlu, lan Lambda nambah akeh.

Michael Geissler, Pamilik & Pendhiri, Sistem Gerakan Kamera Mo-Sys

Lambda minangka salah sawijining pikairan teknologi sing gedhe sing diwenehake dening Mo-Sys lan ngedegake lan pemilik Michael Geissler sing cerdas, sing diwawancara ing 2017, "Aku dadi pelarut masalah. Sing dicokot sing aku seneng, ” sing tenan ngrampungake misi inti Mo-Sys. Kontribusi kanggo nyedhiyakake peningkatan teknologi menyang unsur teknis ing Nggawe film proses, sing ora gampang, lan mung dadi luwih tantangan amarga teknologi saya tambah, wis nuduhake kemampuan kanggo nyedhiyakake mobilitas, keluwesan lan pengulangan sing luwih akeh minangka liya kanggo nutupi luwih akeh sajrone syuting adegan sing ditindakake ora mung kanggo wow pamirsa, nanging uga kerja kanggo inspirasi seniman ing saindenging jagad sing duwe semangat kerja ing film lan animasi.

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan Sistem Gerak Kamera Mo-Sys, sampeyan bisa ngunjungi dheweke kanthi online ing www.mo-sys.com, utawa sampeyan bisa mriksa wong-wong mau 2019 IBc pertunjukan ing Amsterdam in Hall 6 - 6.C12 lan Hall 8 - 8.F21.


AlertMe