Home » Nggawe konten » Panyimpen kanggo Workflows adhedhasar Cloud

Panyimpen kanggo Workflows adhedhasar Cloud


AlertMe

Tom Coughlin, Coughlin Associates, Inc., www.tomcoughlin.com

Wabah saka COVID-19 nyebabake pembatalan taun 2020 NAB nuduhake minangka acara fisik ing Las Vegas. Nanging, macem-macem vendor sing bakal duwe pameran lan nampilake sistem panyimpenan digital lan piranti lunak kanggo macem-macem aplikasi media lan hiburan dipindhah menyang Acara Virtual, diwiwiti ing pungkasan April lan wulan Juni 2020, kalebu NAB Show Ekspresi (nabshow.com/express/).

Minangka pamindhahan menyang karya terpencil dening akeh profesional industri, alur kerja awan awan wis cocog banget. Kuarantin saiki wis nyepetake aliran menyang alur kerja adhedhasar awan, sing bakal terus bisa uga sawise bisa kerja bareng maneh. Tanpa awan, umume profesional M&E bakal tanpa pegawean.

Alur kerja maya dadi tambah populer sanajan sadurunge pandemi COVID-19. Ing HPA retret 2020, perusahaan pimpinan sing nawakake opsi alur awan uga sutradara sing berpengalaman, nggawe video cekak alur kerja awan awan langsung, Lederhosen sing Ilang.

Ing laporan taunan 2019 babagan Panyimpen Digital ing Media lan Hiburan, aku nggambarake pertumbuhan awan sing penting kanggo ndhukung media lan hiburan (deleng ing ngisor iki)[1]). Ing laporan taun 2020, paningkatan stor awan bakal luwih dhuwur amarga panggunaan tambah sawise wiwitan pandemik, lan adhedhasar pengalaman kasebut, tuwuhing cepet ing karya terpencil lan strangi awan. Pandhemen wis dadi akselerasi panggunaan awan.

Artikel iki ndelok pembangunan kanggo alur kerja maya, lan solusi panyimpenan digital kanggo ndhukung alur kerja iki. Elinga, sanajan akeh perusahaan sing bakal menehi pameran ing NAB 2020 sing melu acara virtual, acara kasebut nyebar wiwit wektu, wiwit wulan April nganti Juni 2020. Aku bakal ngobrol babagan artikel iki babagan perkara sing wis dakerteni nalika ditulis. .

Layanan Web Amazon (AWS) duwe acara virtual NAB dhewe, fokus ing beban kerja sing adoh saka nggawe konten lan produksi post liwat distribusi.

Akeh perusahaan M&E sing nggunakake layanan AWS kalebu Turner, Untold, Rock lan Roll Hall of Fame, Fox, HBO, Hotstar lan Eurosport. AWS minangka salah sawijining 5 perusahaan sing menehi penghargaan EMMY Teknik kanggo ranté persediaan media cloud0based kanggo pengambilan konten, manajemen lan pangiriman.

AWS nawakake telung layanan anyar kanggo mbantu beban media media sensitif. Iki yaiku Zona Lokal AWS, Outpost AWS lan panjang gelombang AWS. Zona Lokal nyedhiyakake jarak cendhak kanthi nyedhaki pangguna pungkasan karo layanan AWS. Outpost AWS nggawa rak produk AWS menyang pusat data kanggo pengalaman awan hibrida ing premis utawa ing méga. Gelombang AWS mbisakake pangembang aplikasi mobile kanggo ngirim aplikasi kanthi diameter millisecond single-digit.

AWS nawakake workstations virtual kanggo Windows utawa Linux sing kalebu akses menyang CPU NVIDIA T4 Tensor Core lan workstations NVIDIA Quadro kanthi biaya sing padha. Nawakake uga rendering ing AWS dadi awan utawa awan umum nggunakake AWS Thinkbox Deadline utawa solusi manajemen pilihan sampeyan. Kaloro produk kasebut ditawakake mbayar nalika sampeyan nggunakake.

Ing taun 2019, Fox ujar manawa bakal nggunakake AWS kanggo kabel lan satelit siaran nggunakake AWS Outpost ing sawetara fasilitas produksi lan zona lokal AWS. Gambar ing ngisor iki nuduhake apa masa depan siaran langsung nggunakake AWS bisa katon nalika ruangan kontrol produksi terus awan.

AWS uga mbahas babagan distribusi konten laten sing murah kanthi nggunakake AWS Elemental MediaStore (sumber panyimpenan media lan sumber asli). Kanggo NAB 2020 AWS nawakake transfer chunked Elemental Live, dhukungan DRM lan sisipan Iklan sisih server. Perusahaan uga ujar manawa Unsur MediaConvert lan Transcoding Elemen bisa nggawe enkoding AV1 sing luwih kompleks. Tokoh ing ngisor iki nuduhake kepiye AWS Elemental MediaLive, kothak ingest media ing situs, bisa nyedhiyakake akses video langsung.

Qumulo nyedhiyakake panyimpenan file maya lan layanan data lan tawaran sawetara video NAB virtual. Industri M&E wis dadi salah sawijining Qumulopasar target. Perusahaan kasebut ngumumake manawa Adobe Premiere Pro lan Sawise Efek, padha karo QumuloLayanan file, mbisakake tim kreatif nggawe lan ngowahi gambar video nggunakake panyimpenan awan kanthi level kinerja, akses lan fungsi sing padha karo workstations ing studio. QumuloCloudStudio ngidini proyek obah sing biasane digunakake kanggo hardware ing situs produksi fisik menyang awan umum ing platform AWS lan GCP.

Ing ringkesan kanggo analis Qumulo wuwus liyane babagan carane Qumulo, Adobe lan Teradici bisa nyedhiyakake panyuntingan awan hibrid kolaboratif kaya sing dituduhake ing ngisor iki. Kombinasi iki bisa nyedhiyakake skala kanthi skala, pangowahan video kolaborasi kanthi kinerja, efek visual lan rendering bledosan kanthi analitis lan visibilitas Qumulo alat analitis.

Quantum tambahan sing diumumake kanthi sistem file lan manajemen data StorNext sing dirancang kanggo nggawe konten awan luwih gampang diakses, kanthi cepet maca lan nulis kecepatan kanggo toko awan lan obyek. Fitur StorNext 6.4 anyar mbantu mbisakake kasus panggunaan hibrid-awan lan multi-awan, menehi fleksibilitas luwih gedhe kanggo media lan hiburan lan lingkungan data liyane intensif.

StorNext 6.4 nggabungake obyek sing nggambarake awake dhewe supaya konten awan luwih gampang diakses, dadi alur kerja maya-awan anyar. Klien nulis file menyang sistem file StorNext, banjur adhedhasar kebijakan, StorNext nyalin file menyang awan umum utawa pribadi, kanthi pilihan kanggo nambahi metadata obyek tambahan. Klien non-StorNext lan proses pendhudhuk awan saiki bisa ngakses obyek kanthi langsung, kanthi nggunakake metadata lengkap anyar. Kajaba iku, operasi puteran / StorNext 6.4 kanthi macem-macem nyedhiyakake 5X nganti 7X asil dandan.

Netappe gawe awake dhewe acara NAB virtual tanggal 2 Juni. Acara kasebut bakal nampilake solusi, karo mitra kanggo nawakake kinerja lan efisiensi tingkat anyar lan nggawe kain data media sing ndhukung alur kerja M&E.

Dell Technologies uga duwe acara virtual sing nduduhake alat komputasi lan panyimpenan kanggo media lan hiburan alur uga demonstrasi karo Adobe karo panyimpenan Dell Isilon kanggo mbisakake alur kerja kolaboratif. Video sing dituntut babagan pentinge akses metadata lan pakar Adobe nyritakake babagan cara Dell Isilon mbantu alur kerja Adobe's Productions (part of Premiere). Elinga yen ing 2020 perusahaan duwe rencana kanggo server Isilon lan platform maya kanthi OneFS.Next. Perusahaan nyatakake nalika wulan April ngarepake bisa ngucapake sajrone sawetara wulan.

Dell uga nduwe slide ngomong babagan strategi data pisanane. Iki minangka strategi lengkap kanggo mindhah data ing antarane awan, awan, awan lan awan umum.

Dell nindakake karya sing akeh banget ing alur kerja adhedhasar IP (SMPN 2110) mawa barang. Sajrone salah sawijining rekaman on-line ahli saka IABM nyatakake yen profesional M&E wis ganti nggunakake arsip amarga dadi angel entuk rekaman anyar karo aktor. Dell kerja sama karo Greymeta kanggo nyedhiyakake akses gampang ing data sing wis diarsip liwat metadata AI sing nggunakake platform Iris. Ing ngisor iki ana tokoh saka presentasi on-line sing tampilan level platform panyimpenan lan piranti lunak Dell tingkat dhuwur.

Bisa uga kasedhiya sumber daya online kanggo nindakake karya M&E mbatalake. Marquis Broadcast nawakake pilihan karya sing nggabungake Bisa uga Panyimpen nexis kanthi simpen awan wasabi (kanggo serep) lan kerja sama.

Spectra Logic mapan ing industri M&E minangka panyedhiya panyimpenan arsip. Ing presentasi NAB virtual dheweke nuduhake panggunaan lanjut kanggo gateway panyimpenan obyek BlackPearl. BlackPearl minangka dhasar sistem panyimpenan konversi Spectra sing kalebu sambungan menyang awan umum lan hibrida, panyimpenan multi-situs uga panyimpenan obyek berbasis HDD lan panyimpenan perpustakaan magnetik.

Riobroker, sing dikenalake ing NAB 2019 minangka mesin data lan konektivitas. Iki ngidini nambah metadata lan indeksasi konten lan menehi mesin migrasi menyang Black Pearl lan pemulihan file sebagean. Iki kalebu gerakan data dadi utawa saka awan umum. Nambah simpul RioBroker bisa ditambahake kanggo nambah kasedhiyan lan kapasitas kanthi papan jeneng global. StorCycle Spectra ngidini manajemen terpadu babagan kabeh aset panyimpenan sing disambungake.

Wasabi wis nggawe M&E minangka salah sawijining pasar fokus kanggo panyimpenan awan murah ing perusahaan. Perusahaan iki kerja karo sawetara mitra saluran kanggo ngirim panyimpenan awan minangka bagean saka proyek dheweke. Perusahaan ujar yen ana 3rd Aplikasi utawa platform sing kompatibel AWS S3 pesta kudu nggarap panyimpenan Wasabi. Perusahaan ujar manawa 200+ aplikasi didhaptar minangka Wasabi bisa ditrapake kaya ing ngisor iki. Perusahaan ujar nggunakake panggunaan sistem file modern sing dibangun kanthi teknologi hardware nyedhiyakake panyimpenan exabyte.

Perusahaan kasebut duwe undhangan undhangan kanthi kinerja dhuwur ing $ 5.99 / TB / mo tanpa biaya egress lan ora ana biaya kanggo telpon API. Ing taun 2020 Wasabi nawakake panyimpenan bayar-as-sampeyan-go $ 5.99 saben wulan utawa kapasitas panyimpenan sing disimpen saka 50 TB nganti 10 PB kanthi tambahan 1,3 utawa 5 taun kanthi mbayar ngarep. Perusahaan ujar manawa panyimpenan kasebut aman lan nduweni daya tahan lan kasedhiyan dhuwur lan kalebu kepatuhan Motion Picture Association of America.

Wasabi nduwe fasilitas co-lokasi ing 1 Wilshire ing LA kanthi alat transfer Transfer Wasita 100 TB kanggo paling gampang konten. Perusahaan kasebut uga duwe panyimpenan ing Pantai Timur AS uga Eropa (Amsterdam) lan Asia (Jepang). Kajaba iku, Wasabi mbukak kanggo 1 lan 10 sambungan GbE sing darmabakti menyang panyimpenan maya.

Backblaze, perusahaan panyimpenan awan murah liyane sing target ruang M&E, ngumumake saiki ndhukung ekosistem S3 sing gedhe kanthi rilis API S3 sing kompatibel.

Iki tegese panyipta konten bisa gampang ngalih saka vendor panyimpenan awan liyane menyang Backblaze panyimpenan awan B2 sing luwih murah. Peluncuran BackBlaze didhukung dening IBM Aspera kanggo transfer data cepet lan streaming liwat jarak lan Quantum katindakake nganggo Backblaze kanggo njupuk, nggawe lan nuduhake konten digital. Bubar Backblaze ujar manawa dheweke duwe luwih akeh tinimbang Exabyte panyimpenan ing awan dheweke.

Objektif Matrix nyedhiyakake panyimpenan obyek kanggo aplikasi media lan hiburan. Perusahaan ujar manawa "Objektif Matrix fokus kanggo menehi solusi sing mbisakake tim kreatif lan produksi supaya bisa nglayani akses konten saka karya utawa adoh saka ngendi wae." Dipun promosiaken akses mandhiri kanggo konten saka arsip on-line kanggo alur kerja M&E remot lan kolaborasi.

Editshare nggawe platform manajemen media Flow Flow gratis nganti 1 Julist supaya bisa mbiyantu profesional profesional sing makarya saka omah. Perusahaan kasebut nduweni fokus utama kanggo nyedhiyakake kendharaan produksi video ing awan ing 2020 NAB. Iki kalebu teknologi EFS lan Aliran anyar kanggo ndhukung produksi pungkasan ing awan kanthi integrasi sing luwih jero karo alat kreatif kaya Adobe Premiere Pro kanggo alur kerja kolaboratif lan aplikasi praktis AI kanggo nganyarke arsip. EFSv minangka platform anyar sing nyedhiyakake virtualisasi lan panyuntingan video virtualisasi sing diwenehake perusahaan mbantu para transisi kanthi lancar saka alur kerja premis menyang optimisasi alur produksi remot sing dioptimalake ing awan.

Perusahaan ujar manawa "EFS 2020 kekuwatan luwih cepet EditShare simpenan simpenan lan jaringan ing premis, ing méga lan konfigurasi hibrida. Kanthi kompatibel karo Alur 2020, EFS 2020 ngidini organisasi media mbangun alur kerja kolaboratif sing lengkap, nglindhungi personel kreatif saka kerumitan teknis nalika nglengkapi tim teknis kanthi piranti alat manajemen media sing lengkap. "

Scale Logic ngrembug NAS sing bisa dienggo awan sing bisa nggarap alat produksi pasca utama kanthi nggunakake NX2 / ZX perusahaan anyar NVMe kanthi Sync, Serep lan Arsip menyang perpustakaan tape lokal utawa menyang perpustakaan awan.

Akeh perusahaan liyane nawakake penawaran alur kerja awan kalebu Masstech nawakake pitulung kanggo kalebu nyimpen awan ing alur kerja lan nggampangake panyuntingan remot. Perusahaan ujar manawa produk iki ngidini nyunting remot karo kabeh piranti kanggo alur kerja produksi video cilik, medium lan gedhe.

Pandemik COVID wis nyepetake aliran ing media remot lan alangan hiburan, kanthi kolaborasi remot njaga profesional M&E lan majikane ing bisnis. Produk panyimpenan lokal ora bakal ilang nanging ana kabutuhan kanggo nuduhake lan nganalisa konten supaya bisa alur kerja sing adoh. Piranti adhedhasar awan bakal dadi bagean penting kanggo proyek media mangsa, nambah panggunaan panyimpenan maya lan publik.


Babagan Author

Tom Coughlin, Presiden, Coughlin Associates minangka analis panyimpenan digital lan konsultan bisnis lan teknologi. Dheweke duwe luwih saka 39 taun ing industri panyimpenan data kanthi posisi teknik lan manajemen ing sawetara perusahaan. Coughlin Associates konsultasi, nerbitake buku lan laporan pasar lan teknologi lan nempatake acara berorientasi panyimpenan digital. Dheweke minangka penyimpanan memori lan memori rutin kanggo forbes.com lan situs web M&E organisasi. Dheweke dadi Felo IEEE, Past-Presiden IEEE-USA lan aktif karo SNIA lan SMPN. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Tom Coughlin lan publikasi lan kegiatan dituju www.tomcoughlin.com.

[1] Penyimpanan Digital ing Laporan Media lan Hiburan, Coughlin Associates, 2019, tomcoughlin.com/product/digital-storage-for-media-and-entertainment-report/


AlertMe