Home » News » SubtitleNEXT dipilih dening Universitas Warsaw kanggo kursus subtitling langsung -

SubtitleNEXT dipilih dening Universitas Warsaw kanggo kursus subtitling langsung -


AlertMe


University of Warsaw hak cipta

20 Mei 2020, Warsaw, Poland - IABM-member PBT EU seneng konfirmasi manawa Departemen Menafsirake Panliten lan Terjemahan Audio-visual (ISAT), minangka bagean saka Institut Linguistik Applied University of Warsaw - SubtitleNEXT sing dipilih kanggo kursus subtitling.

Institut Linguis Terapan ing Universitas Warsaw minangka pusat utama ing Polandia sing tanggung jawab nglatih penerjemah audio visual lan spesialis aksesibilitas.

Ngrungokake panjaluk tambah akeh babagan pendidikan ing lapangan iki, lembaga kasebut melu kursus ing subtitling inter-lingual ing pirang-pirang basa, kalebu kursus sing melu subtitling kanggo subtitling impaired lan live subtitling liwat "respeaking".

Respeaking minangka teknik captioning sing ngasilake kapsyen lan transkrip liwat nggunakake teknologi pangenalan swara. Captioner sing nggunakake respeaking diarani respeaker.

Łukasz Dutka minangka dosen ing Institut Linguistik Terapan kanthi portofolio. Dheweke dadi anggota Laboratory Audio-visual Translation University of Warsaw (AVT Lab), Asosiasi Polandia Penerjemah Audio-visual (STAW), Persatuan Eropa kanggo Kajian Terjemahan (EST) lan Persatuan Eropa kanggo Studi ing Screen Translation ( ESIST).


Łukasz Dutka - dosen ing Institut Linguistik Applied, Hak Cipta Universitas Warsaw

Łukasz uga kerja minangka konsultan kanggo perusahaan streaming lan siaran ing bidang aksesoris lan kualitas AVT lan melu pelatih juru basa lan penerjemah audio-visual. Ing taun 2012, dheweke dadi subtitler ing omah kanggo siaran umum TVP umum lan dadi tanggung jawab siaran semantik langsung saka kiriman warta.

Ing taun 2013, bebarengan karo Monika Szczygielska, Łukasz dadi pelopor panggunaan "respeaking" kanggo nyedhiyakake subtitling langsung ing Polandia, ing setelan acara langsung lan ing televisi. Ing hubungan karo Profesor Agnieszka Szarkowska, dheweke wis nawakake kursus ing subtitling langsung ing Universitas Warsaw wiwit taun 2015. Sadurunge mung subtitling semi-urip sing kasedhiya ing negara kasebut. Łukasz, bebarengan karo timnya ana ing ngarep eksperimen karo subtitling urip kanthi respeaking, lan sejatine nyedhiyakake kapabilitas subtitling langsung ing Warsaw.

Łukasz negesake kenapa dheweke milih SubtitleNEXT kanggo kursus ing Institut Linguistik Terapan, "Kita milih SubtitleNEXT kanggo kursus amarga platform iki luar biasa sing cocog karo kabutuhan. Iku alat sing kuat lan fleksibel sing bisa nggawe subtitling biasa, katrangan tertutup/ SDH, subtitling semi-urip lan subtitling urip. SubtitleNEXT uga ngidini kita nggunakake piranti lunak sing padha kanggo kabeh kursus sing ditawakake. "

Łukasz terus, "Antarmuka pancen disesuaikan, lan bisa uga ringkes utawa kompleks kaya sing dibutuhake, kanthi fitur sing kudu ditampilake, sing penting banget kanggo pamula sing bakal kepenak banget karo kabeh pilihan sing bisa. Murid-murid kita ngapresiasi kepiye intuitif lan gampang nggunakake SubtitleNEXT lan pelatih kita seneng karo kacepetan ing sistem iki. SubtitleNEXT cepet lan efisien, saéngga pangguna bisa ngimpor lan ngekspor file konfigurasi supaya njamin konsistensi ing kabeh ruang kerja. "

"Kacepetan inovasi lan responsif saka pangembang SubtitleNEXT uga kudu dipuji," ujare Łukasz, "Cepet nambah fitur saiki lan nambah anyar. Sawise siswa pungkasane bisa lulus lan miwiti karir ing subtitling, dheweke bakal nemokake manawa SubtitleNEXT minangka solusi sing larang regane sing nawakake macem-macem pilihan tuku lan nyewa, minangka kauntungan gedhe. "

CEO PBT EU Ivanka Vassileva komentar, "We are bangga ndhukung Łukasz Dutka lan tim ing Universitas Warsaw. Kita kerja sama ing Konferensi Intermedia Warsaw taun kepungkur ing ngendi kita nuduhake sistem SubtitleNEXT. Kita sinau ing acara kasebut carane Łukasz uga wis nggarap proyek riset penting, kalebu "Ngrampungake maneh - proses, kompetensi, lan kualitas", Dipimpin dening Profesor Agnieszka Szarkowska ing Universitas Warsaw, ing endi kalorone melu pelatihan pelatihan ing lapangan respeaking."

"Kita seneng nglengkapi AVT Lab Universitas Warsaw kanthi piranti lunak SubtitleNEXT. Gerakan iki bakal ngidini dheweke ngajar kursus semester kaping loro babagan subtitling lan subtitling langsung, adhedhasar SubtitleNEXT. Kita seneng babagan usaha anyar iki amarga universitas sing dihormati lan misuwur banget lan duwe daya tarik internasional. Iku sawijining universitas sing luar biasa lan tim sing unggul menehi dampak sing luar biasa ing karya subtitling ing saindenging jagad, sing positif banget kanggo industri kasebut. " Cathetan Ivanka.

Ing konteks babagan pandemik Covid-19, tim SubtitleNEXT kasedhiya kanggo mbantu mbantu universiti sing pengin transisi menyang latihan adoh. Ivanka ujar, "Kita bisa nyengkuyung organisasi pendhidhikan kayata universitas lan kolega kanthi lisensi SubtitleNEXT yen kudu kerja saka omah ing kahanan saiki. Kita wis mbantu nyetel pelanggan liyane kayata Hellenic American College ing Athens, umpamane, kanthi menehi lisensi kanggo kursus sing adoh sajrone krisis kesehatan. "

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan riko SubtitleNEXT www.SubtitleNEXT.com

_____________________________________________________________________

Babagan PBT EU
Apa sing dilakoni - PBTEU ngembangake lan nyedhiyakake solusi kinerja lan terintegrasi integrasi sistem rekayasa kanggo nguatake penyedia konten, siaran, produksi, lan profesional pasca prodhuksi kanggo operate kanthi efisien ing lingkungan digital sing tansah berkembang.
Sapa sing & Product Line - Pandhuan utama PBTEU yaiku fleksibilitas, futureproof inovasi produk sing didhukung pelanggan, penyebaran cepet, kerja sama tim, ketekunan, keterbukaan, kacepetan, kualitas kerja, lan dhukungan darmabakti produk, solusi lan layanan, sing kalebu - Product PlayBox Technology Neo suite , Server siaran EXEcutor ™ lan aplikasi perangkat lunak, subtitle platform subtitle lan subtitle SubtitleNEXT, uga proses bisnis lan sistem manajemen informasi Profuz Digital yang kuat, LAPIS, sing dirancang kanggo ngetrapake proses lan data kanthi efisien ing kabeh atap.
Perusahaan Global - PBTEU nggarap kerjasama karo mitra teknologi sing terkenal ing donya sajrone proyek distribusi lan integrasi sistem. Kantor pusaté ing Sofia, Bulgaria kanthi jembatan global kalebu pusat ing njaba negara ing ngendi sales, support, manufacturing, and operations R & D take place. www.pbteu.com


Babagan Universitas Warsaw

Dolan maring welcome.uw.edu.pl/the-university-of-warsaw/ Kanggo informasi luwih lanjut.


AlertMe
Tindakake kula