Home » Bintang » Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 1 saka 3)

Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 1 saka 3)


AlertMe

Titus Welliver minangka Harry Bosch ing pamungkas final "Raise the Dead," Episode Papat, Lima Musim Bosch

Amazon Prime Video Bosch, ora mung sing paling apik ing acara TV ing dina iki, iku uga salah sawijining seri prosedural polisi paling apik ing sajarah televisi, ana ing kana dragnet, Hill Street Blues, Lan Perdana Suspect. Pertunjukan, kang premiered ing musim kelima ing April iki, nggabungake crita cekak, riveting kanthi skrip cerdas, arah kreatif, lan salah sijine konstruktor sing paling apik sing bakal katon ing layar cilik.

Adhedhasar novel-novel Michael Connelly (sing uga dadi produser eksekutif), Bosch pusat ing detektif pembunuhan LA sing dijenengi Harry Bosch. (Jeneng lair Harry Hieronymus, sawisé pelukis Belanda abad kaping 15th.) Pengaruh paling gedhe ing Connelly yaiku panulis gedhe Raymond Chandler, sing bebarengan karo Dashiell Hammett, nentukake nada lan gaya sing nyithak sing nyithak fiksi misteri Amerika. Ing 1940s, Chandler dadi kronik fiksi sing paling misuwur ing kutha iki Los Angeles, tradisi Connelly terus ing karyane. Kaya pahlawan detektif pribadi Chandler Philip Marlowe, Bosch beroperasi saka kodhe moral sing kuwat lan didhudhuk kanggo nerusake sababe kaadilan sanajan ora ana konsekuensi utawa wewenang sing diancemake dening asil investigasi, tujuan utamane kanggo nggawa tentrem lan sawetara pangertèn panutupan kanggo korban kejahatan lan kulawargané. (Motto Bosch yaiku "Kabèh wong utawa ora ana sing diétung"). Ora ana kridhan cilik kanggo kasuksesan seri kasebut minangka casting surat sing sampurna saka veteran televisi Titus Welliver minangka Harry Bosch, peran kaya ngene kaya dene dilahirake.

Ing paneliten kasebut kanggo njaga kualitas novel, Connelly nyambut damel karo penulis lan produser Erik Overmyer, sing main peran utama kanggo ngembangake seri Amazon. Connelly lan Overmyer uga weruh yen versi film saka buku Chandler lan Hammett minangka basis saka genre film kriminal sing padha sing dikenal kanthi gelap, katon yen para kritikus Perancis banjur diarani "film noir," lan yen Seri Bosch perlu kanggo nggambarake tradisi noir kasebut. Akibaté, seri nduweni tampilan khas lan swara sing nyedhiyakake babagan pameran detektif TV liyane. Ing seri artikel iki, aku bakal ngomong karo seniman-seniman mburi sing tanggung jawab kanggo seri 'kualitas unik, wiwit karo loro direktur saka musim paling anyar sing ditampilake.

Direktur Ernest R. Dickerson wis karo Bosch seri wiwit musim pisanan. Siji-sijine cinematographer-diuripake-direktur, gaya visual Dickerson dianggep minangka aset terkenal kanggo seri sing, wiwit karo mangsa katelu, iku dadi tradhisi kanggo ngandel karo final mangsa pameran. Minangka Dickerson nerangake, "Aku tansah mikir carane nggunakake kamera kanggo nyritakake crita. Saben pamindhahan kudu nyaritakake bagean saka crita-yen adegan iku paragraf, banjur saben ukara kudu ukara. Malah minangka cinematographer, aku tansah nyoba nggunakake kamera luwih saka piranti rekaman, nanging kanggo mbantu nonton pamirsa ing pengalaman crita. "

Dickerson ngakoni tradisi cinematic seri kasebut. "Bosch punika LA Noir lan bab ingkang ageng babagan acara punika inggih punika LA minangka karakter utama ing seri kasebut. Kita bisa nuduhake kutha ing sisih apik lan ala. Plus kita bisa nuduhake sawetara sejarah LA kaya Angels Flight lan tunnel subway Red Line lawas ing Season Four. "

Ora kaya Dickerson, Laura Belsey minangka pendatang anyar Bosch, nanging direktur sutradara sing saé, uga dikenal minangka karya superhero CW arrow lan Flash ing. Belsey uga weruh saka pentinge setelan seri. "Kutha Los Angeles iku sawijining karakter utama Bosch, supaya kita njupuk lokasi sing gedhe. Bagéyan saka apa sing apik banget Bosch punika dedikasi absolut kanggo realisme, supaya kita njupuk ing sawetara tetanggan apik tenan. Iku fantastis saka sudut visual, nanging tantangan kanggo departemen swara lan padha apik tenan. Aku kaget banget yen swara kuwi ngerteni manawa ana sawenehing lokasi sing ana ing kono. Aku ngerti yen Pacoima wis banget, banget lara mobil! Utamané ing wayah wengi Jumat ... "

Given gaya visual seri, ora kaget yen loro direktur bisa nganggo storyboard (ilustrasi saka komposisi kamera, ora beda karo kaca buku komik), senadyan karo pendekatan sing beda karo teknik kasebut. Conto, Dickerson nyusun storyboard ing pensil. Dheweke jurusan arsitèktur ing kuliah lan aku takon yen sing ana pengaruh babagan nggunakake papan pikirane. "Aku yakin, ora," wangsulane. "Iku skrip visual sing aku nggawe karo storyboards sandi sing bantuan choreograph carane aku bakal nggunakake kamera ing nuduhake ing crita."

Belsey, ing tangan liyane, nggunakake piranti lunak kanggo storyboarding. "Aku duwe versi digital papan tulis dhewe," Belsey nerangake. "Aku njupuk akeh gambar karo app Artemis, ngendi sampeyan bisa milih lensa lan ngrancang pigura, banjur ngimpor gambar menyang Scriptasi, app skrip annotation. Aku dadi penggemar gedhe saka Scripture-iku game changer kanggo aku. Tulisan-Tulisan kuwe nduwe gambaran sejarahe paralel visual, karo akeh tembakan dijenengi, nanging karo kru sing ngadeg ing para aktor ing pramuka! Iku gumbyang. "

Episode Mangsa Lima, Belsey ngarahake "Raise the Dead" ngenalaken unsur visual sing menarik sing menarik ing bentuk flashback menyang salah siji kasus pembunuhan awal Bosch. (Kasus iki diwiwiti maneh karo tuntutan polisi lan bukti sing ditindakake.) Bebantake flashbacks, sing digambarake Bosch sing luwih enom nyelidiki tindak pidana, dituduhake ireng-putih kanthi unsur-unsur sing warnane terisolasi. Babagan rampung karo flashback ireng lan putih final sing diwiwiti ing jero omah suburban saka kulawarga korban lan, minangka kamera panindheg saka kiwa menyang tengen ngideri lawang ngarep, gambar ditransfer menyang werna, kanthi panci mungkasi ing cedhak Bosch lungguh ing mobil sing diparkir ing pinggir dalan. (Waca foto ing ndhuwur.) "Ing idea flashbacks ing ireng-lan-putih wis ing script, ditulis dening Tom Bernardo bakat," ngandika Belsey. "Sing ditembak pungkasan teka saka diskusi aku karo Michael McDonough, kita DP [direktur fotografi]. Aku kepengin ngubungake wektu sing kepungkur nganti saiki, lan ngira bakal kerep pindhah menyang werna sajrone tembakan lan nyambung Bosch luwih enom karo Bosch saiki. "

McDonough (kang bakal dituduhake ing période kaping kalih seri iki) sing diwènèhi detail teknis saka flashbacks iki. "Kita nguji sensor werna lan monochrome ing Red Studios ing persiapan lan mutusake yen, sawise sinau ing Warner Brothers Imaging karo colorist Scott Klein, apa monokrom sing diparingake luwih saka rasa ireng lan putih, nambah kualitas kaya marang FP4 lan silver HP5 Ilford sing abot banget. Mulane kita lunga karo Monochrome Helium RED kanggo adegan flashback. "

McDonough nerangake yen transisi saka flashbacks saka ireng-putih kanggo werna "padha rampung karo kita Senjata Monstro 8K kamera lan transisi padha rampung ing posting kanggo cocog liyane ireng-putih-putih katon rapet sabisa." ing pamungkas final episode, McDonough eling yen "ngadeg ing lokasi ing prep iki mung felt nengen kanggo nindakake ing salah siji pamindhahan elegan. Kita digunakake sikil Hydroscope 80 lan kebeneran sirah remot mung pas karo jendhela sing mbukak ing omah tanpa kudu nindakake apa wae sing tukang kayu ... Supaya kita narik maneh saka adegan karo stand-in kanggo Harry, ngganti jendhela karo CG, lan werna kasebut dialibake nalika kita melu pager pager taman lan sadurunge ndhelikake Harry ing mobil. Aku panginten cara sing apik lan apik kanggo nglakoni. "

Episode pungkasan musim "Creep Signed His Kill" presented Dickerson kanthi tantangan visual mboten umum. Puncak episode kasebut nemokake Bosch ing omahe dikepung dening trio penjahat sing nyuwun dendam kanggo Bosch nyekel raket ilegal "pil pabrik". Penangkapan ing wayah wengi tansah nate ngalami kesulitan, nanging ing wayah sore adegan dijadwal, bank kabut tetep ing lokasi luar. "Iku masalah carane nggunakake peteng wengi kanggo keuntungan kita," Dickerson marang kula. "Rumah Bosch nduwe pemandangan sing apik banget ing wayah wengi LA, saengga bisa ngasilake watak-watak marang lampu kutha. Kamera digital ing dina iki dadi sensitif, aku bisa nyuda aktor-aktor sing nyerang kutha. "

Loro-lorone direktur nduweni pengeling-eling babagan kerja sama karo Cast and crew Bosch. "Kita wis nggarap bareng nganti dadi kaya dene kulawarga," ujare Dickerson. "Iku minangka kabungahan sing mutlak, liwat lan liwat," Belsey eling. "A ngimpi lan salah siji tim paling apik sing aku kerjo bareng."


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin