Home » Bintang » Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 2 saka 3)
BoschS4_091317-0438.ARW

Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 2 saka 3)


AlertMe

Titus Welliver minangka Harry Bosch ing omahe nyedhaki LA ing wayah wengi, conto becik Boschfilm klasik noir katon.

Artikel pisanan ing seri iki katutup, kayata novel-novel Bosch karya Michael Connelly nglakokake tradisi fiksi detektif sing angel, diresiki dening para seniman Raymond Chandler lan Dashiell Hammett, dadi Amazon Prime Video Bosch seri televisi terus ketok gelap film klasik noir. Lan loro wong sing paling tanggung jawab kanggo nyadari yen noir rasakake yaiku Season Five's DPs, Michael McDonough (ASC, BSC, AMPAS) lan Patrick Cady (ASC), sing uga dadi alternatif ing seri kasebut.

McDonough, sing sepisanan diwawancarai, wiwit gawé sinematografi kanggo sutradara film kaya David MacKenzie, Rodrigo Garcia, Terence Davies, Stephen Frears, Michael Radford, lan Lawrence Kasdan. Dheweke uga duwe pirang-pirang kolaborasi karo mantan kanca sekelasé, Debra Granik, sing paling misuwur Winter's Bone, sing nampa papat Academy Award Nominasi kalebu Best Picture. Saliyane Bosch, McDonough uga wis dadi DP Abbey Downton lan Wedi Mati Lumampah.

McDonough nerangake carane dheweke nyedhak Boschora ana atmosfèr. "Rasio tartamtu saka Bosch sing kita wis nyambut gawe wis LA ing wayah wengi, "ujare. "Ana aran tartamtu kanggo kutha sing bali menyang film kaya panas lan tambahan lan kepinginan nostalgia kanggo lampu sodium wengi kutha sing cepet ganti menyang blandness lampu LED. We work hard kanggo tetep sing raos warna suhu lan macem-macem neon sing teka karo wengi LA aran. Kita uga nyambut damel ing njero interior lan eksterior saindhenging taun lan nyuda gangguan sing bisa teka kanthi kerja ing tingkat cahya sing luwih murah kanggo ningkatake rasa sumelang. Kita katon akeh ing sajarah kutha lan gambaran kanggo Season Four nalika kita akeh nggunakake lokasi klasik ing wilayah tengah. "

Kanggo Season Five, tim kasebut mutusake pendekatan rada beda. "Pungkasan taun, kita utamané dipengaruhi dening The French Connection ing babagan tekstur, lan uga pengamatan lan pengawasan sing bebarengan karo alur cerita utama ing mangsa pungkasan, "McDonough ngandhani. "Ana tansah pancing visual, disaranake dening skrip awal, sing minangka vane cuaca kita kanggo nemtokake tampilan sing cocok.

"Ing Mangsa Lima, kita pindhah saka RED Dragon kanggo RED Weapon karo sensor Monstro. Saiki kita njupuk 6K kanggo extraction 5K sing ngidini sawetara safety katon ekstra kanggo operator, lan saiki kita nggunakake 8: 1 komprèsi supaya kirim end up dealing karo cukup akeh data padha nalika kita digunakake Dragons ing 5K karo extraction 4K. Pengawasan ing piranti kasebut rampung kanthi nggunakake loro Sony PVM254 25 "OLED Monitors. We apply LUTs we set to monitor using switcher and Odyssey 7Q Plus monitor / recorders which hold up to 36 LUTs and also act as our False Color monitor.

"Kita nggunakake akeh LED saiki minangka kita asring ing telu utawa papat lokasi sing beda-beda ing sembarang dina tartamtu, lan kita bali ing kutha nggunakake truk saham-bed, lan final nutul ing sembarang persiyapan, kaya cahya mripat utawa ing close-up biasane ditemokake karo unit LED powered baterai kompak. Kanggo wengi exteriors, kita asring nggunakake nyata Sodium bolam ing industri fixtures dipasang ndhuwur stands lampu ing condors. Uga kita bakal nyampur tungsten lan HMI lan kemasan gel reguler bisa uga kalebu sawetara industri uap utawa cyan. "

Aku uga nyuwun McDonough babagan nggunakake werna werna ing post-produksi kanggo entuk Boschkaton unik. "Red Raw footage-Red Wide Gamut Log3g10-diproses ing Warner Bros. Motion Picture Imaging. Dailies ditransfer ing MTI Cortex lan LUTs saka set diterapake kanggo nggawe gambar Rec 709 karo 'panggang' LUTs. Kita nyathet ing 6K kanthi ekstraksi 5K lan ing 8: 1 compression, kanggo ngidini kanggo area safety operator kamera, kanggo ngidini repo, lan nalika perlu kanggo nggedhekake tembakan, kita nggunakake kabeh gambar 6K area. DNX 36 file digawe kanggo editor karo LUTs Applied lan Synced Swara dening Yesus Borrego.

"Colorist Scott Klein ngliwati pass LUTs kita minangka pedoman. LUTS wis digawé suwene limang mangsa pungkasan. Scott, lan asisten Ara Thomassian karya Black magic Da Vinci Resolve. Loro final pungkasan rampung karo produser eksekutif Pieter Jan Brugge lan salah siji saka DP, aku utawa Patrick Cady. Siji kang 'Setelan Katon' lan sing liyane 'Warna Final.' Kita ngirim ing SD-Rec709 Prores422HQ ing UHD. Sawijining HDR pass uga rampung-Rec2020PQ-diawasi dening Scott. Kita Bosch Tim produser Post Mark Douglas, Post Supervisor Tayah Geist, lan Koordinator Erika Shea katon apik banget lan didukung ing Warner dening manajer proyek Michael Holland. "

Sebagian gede Bosch wis difilmake ing lokasi sing asale minangka gandheng karo soundstage (kajaba sing paling penting yaiku rekreasi nyata asli Hollywood kantor polisi sing misuwur ing seri kasebut). Nanging ana liyane Lima Wektu lokasi sing dibutuhake pesawat studio, interior pesawat cilik ing ngendi Harry Bosch wis perang menyang pati karo loro ing episode 8 "Salvation Mountain." McDonough tindak menyang rinci babagan rancangan pesawat sing . "Sadurunge pra-produksi, kita njupuk pesawat ing pesawat Twin Otter lan miber ngliwati bunderan ing saindhenging tlatah ing saubeng Segara Salton kanggo ngresiki tumindak sing bakal kita pindhah menyang studio. Pesawat kasebut bener-bener cocok kanggo pesawat sing nyata. Iku penting temenan yen kita felt kaya kita padha munggah ana, nyoba supaya keseimbangan kita minangka pesawat wis flung lan kita nyoba kanggo dijupuk pemandangan karo kamera genggam.

"Set iku lengkap lan dipasang ing gimbal kanggo mbangun gerakan lan, kanggo ngaktifake sawetara pelaku kamera luwih cepet, kita duwe bagean ing jendhela sing bisa melu maneh ing awake dhewe lan ngidini kamera kanggo ngetokake metu kaya perlu lan menehi kita kamar liyane sethitik kanggo operate. We nambah T12 ing arm-crane arm kanggo ningkatake gerakan srengéngé ing sasi-sutra lan bank-bank saka fuselage. "

-------------------------------------------------- --------

Wiwit mayoritas Bosch sing diprayoging ing lokasi, salah sawijining anggota penting ing tim iki yaiku manajer lokasi pengawas Paul Schreiber, sing ngandhani babagan kontribusi marang pameran. Schreiber entuk kawiwitan minangka pramuka lokasi ing Chicago, nanging nalika dheweke nulis, "Aku ngumbara Los Angeles ing 1994 kanggo sasi, kanggo mriksa samubarang. Aja ngiwa. Slamet saka acara khusus kanggo iklan, televisi lan fitur, aku njelajah, nelusur, lan ngetung-akeh banget- California Kidul nyoba nggoleki lokasi sing cocok sing nyekel tali karo naskah, lan liya-liyane. "

Schreiber malmpah kula liwat proses langkah-langkah saka proyek. "Iku upaya nggawe matchmaking sing mbutuhake komposisi sensasi-cinematic estetis; menehi penilaian anggaran praktis, ngidinake, logistik kanggo kru produksi, peralatan, lan kendaraan; kawruh babagan geografi, demografi, zoning, pemahaman sejarah-carane kutha dikembangake; ekonomi; ijin psikologi-nyedhak; lan pertimbangan penting saka jadwal produksi. Lan sok-sok salah siji ditampa dosis sehat lan / utawa luck.

"Ingkang sepindhah ingkang kula tindakaken inggih punika nglirwakake samukawis ingkang sampun kula lebur lan maos skrip. Kaya maca buku, tembung-tembung ndhikte gambar ing pikiranku. Banjur siji-sijine item kasebut kasebut wiwit nendhang. Kadhangkala, desainer produksi, direktur, produser bakal menehi arah, kerep mung nyatakake gaya utawa wektu lan liya-liyane. Sawise limang mangsa Bosch, Aku duwe pangertèn sing apik babagan apa sing katon lan apa sing bakal ditindakake.

'Pramuka sabanjure. Nemokake lan njupuk foto sing menarik lan layak opsi sabanjuré. Sawetara lokasi sing paling apik ditemokake nggunakake Google Maps, sawetara saka pengalaman sing kepungkur, sawetara saka nggoleki tetanggan sing spesifik. Obrolan, negosiasi, usulan, lan luck kabeh digunakake kanggo njaluk ijin kanggo foto potensial lokasi syuting. Vetting, vetting, vetting ... Yen ora diluncurake ing tahap iki, aku nuduhake foto-foto. Produksi sing beda-beda duwe cara sing beda kanggo sing ndeleng apa panggung, lan sing milih. Kadhangkala minangka kolaborasi, kadhangkala kurang. "

Minangka ciri-ciri sing ditemokake ing sawijining lokasi, Schreiber nerangake syarat-syarat sing perlu kanggo lokasi tartamtu. "Apa lokasi ndhukung crita lan karakter. Ora cocog karo gambar pikiran sing digawe saka spasi nalika maca naskah? Komposisi nyenengake-ana panampilan menarik? Tansah subyektif, lan kita ora duwe wektu ing kene. Bahaya-padha ora wates: Gangguan visual sing bisa nyolong fokus apa sing ana ing Nggawe film pigura. Yen ana omah sing aneh banget kanggo omah calon "pahlawan", bisa dadi bingung karo penampilane. Kita pengin supaya bisa digawa menyang kaca script. Apa wae sing ora ndadekake kita nyedhaki gol iki bisa dadi pilihan apik. Noisemakers-yen ngrekam dialog kanggo pemandangan, iki bisa dadi masalah: Camping konstruksi, junkyards, fasilitas kontrol kewan, sekolah, lalu lintas, utawa pembalap tumpukan kanggo gedhèn gedhèn gedhé Republik Banana kanggo konstruksi ing ngendi kita njupuk film sing disebabake direktur Rob Reiner kanggo ngucapake, 'Apa ana sing ?!' Seneng kesenengane mesthi. Lan banjur ana ijin. Lokasi syuting kuwi donya nyata, dudu soundstage. Gumantung ing kerjasama kanggo ngontrol ruang kanggo syuting. Manggon ijin kanggo produksi jejak kanggo ngisi properti pribadi lan umum bisa dadi tugas, lan ing wektu, ora bisa. Sadurunge nandani wektu lan passion dadi pilihan, aku nyedhiyakake kemungkinan sukses. "

Aku takon Schreiber yen dheweke nggunakake perangkat lunak tartamtu kanggo nglacak maneka warna lokasi sing dipilih kanggo karya lokasi. "Ora," jawab dheweke. "Aku ngatur file kaya kabinet pemfilteran; folder, kanthi sekumpulan folder. Pikiranku kerjane kanthi geografi lan aku kerep uga ngeling-eling yen ana apa-apa. Aku ngira-ngira maksud tembung luwih apik bakal mbantu aku, nanging aku ora tau duwe wektu. Sawetara jendhela Google Maps biasane mbukak ing desktop ing wektu tartamtu. Aplikasi batch-resizing sederhana kanggo zillions foto-kerep 500 gambar dina-roto liwat kamera. Foto jahitan digunakake dadi luwih umum, nanging kita lagi adoh saka iku. Nalika panci katon apik, iku banget wektu akeh. Ing lapangan saka wektu kanggo wektu, Aku bakal narik Sun Path ap. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin