Home » Bintang » Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 3 saka 3)

Deleng lan Swara "Bosch" (artikel 3 saka 3)


AlertMe

Foto latar mburi Bosch kru, karo penulis Michael Connelly liyane-saka-kiwa ing latar lan produser-panulis Tom Bernardo ing sisih tengen Connelly. Produser eksekutif Pieter Jan Brugge (ing kupluk) langsung ndhudhuki Connolly ing latar mburi.

Artikel pisanan ing seri iki fokus marang sumbere para direktur lan cinematographers sing menehi Amazon Prime Video Bosch seri televisi sing khas, peteng, katon ala. (Siri iki adhedhasar novel-novel detektif dening Michael Connelly, sing uga produser eksekutif ing acara kasebut.) Ing cicilan akhir, aku bakal ngomong karo seniman sing menehi swara sing unik, komposer musik Jesse Voccia.

The music kanggo Bosch wis nggambarake atmosfer peteng-peteng, emosional-isi saka crita seri kasebut. Begjanipun, Voccia, ingkang saderengipun nyambut damel ing film-film fitur 60, sampun nantang tantangan kasebut. Dheweke ngomong babagan carane dheweke gabung karo tim kreatif seri. "Nalika aku gabung karo pilot, aku isih cilik-cilik," kandhane. "Kita wis kira-kira enem dina kanggo ngrancang gaya musik lan banjur menehi skor kabeh episode. Tampilake runner Eric Overmyer lan produser Pieter Jan Brugge teka menyang studio lan aku nduwe diskusi klasik babagan apa Bosch atmosfer musik kudu kaya. Kita ngomong babagan film, musik, lan buku liyane, kita ngobrol babagan macem-macem tetanggan ing LA lan carane wis digambarake ing film lan acara TV saksampune. Saka patemon pisanan, jelas yen dheweke ora pengin ngetung skor tema tema melodic tradisional. Padha wanted Bosch kanggo duwe jinis musik liyane sing luwih apik utawa impresionis. Musik bakal disambungake menyang perjuangan internal lan proses mental tinimbang aktivitas fisik sing katon ing layar.

'Aku lunga sawisé sawetara dina lan teka kanthi skor paling akèh saka episode pisanan. Untunge aku, dheweke seneng banget. Proses iki gampang amarga padha ngerti apa sing dikarepake lan kita njupuk wektu kanggo ngobrol. Aku banjur bisa nemokake pendekatan sing bener kanggo acara kasebut. Sawise pirang-pirang musim, kita wis ngembangake kemampuan gedhe kanggo komunikasi babagan musik. Karakter pertunjukan wis berkembang lan wis akeh. Kita saiki wis akeh pengalaman lan petualangan kanggo dadi titik wiwitan kanggo ngrembug musik. "

Nalika ditakoni babagan apa sing nyebabake Bosch sajrone proyek liyane, Voccia nanggapi, "Ingkang pisanan sing mlumpat yaiku aplikasi 'underscore'. Saben mangsa Bosch banget kaya buku karo bab, tinimbang karo seri episode. Ing akèh cara, kaya film 10-jam. Iki ngidini kita nglajengake crita ing rasio sing relatif dhuwur saka 'detail' kanggo 'jangkah kemajuan.'

"Sajrone kerangka episodik kita, iki bakal mbebasake wektu kanggo fokus marang aspèk beda lan sesambetan. Iku uga ngidini kita kanggo nyegah akeh musik musik konvensional lan wajib 'genres detektif homicide' lan nggawe soko Aku nelpon 'Bosch Burn.' Ngobong digawe nalika crita mili tanpa gangguan lan tension di bangun lan di bangun lan dumadakan ana realisme dhuwur lan kesadaran saka kahanan karakter lan pangertèn lokasi. Asring nalika musik ditambahake menyang persamaan, nduweni kecenderungan kanggo nerbitake tension dibangun lan mindhah mode crita saka prosa menyang puisi. Salah sawijine tantangan utama ing pameran iki yaiku carane gabung karo drama, nyedhiyakake ukuran emosional tambahan utawa fungsi crita, metu lan isih tetep diobong. Bosch minangka pertunjukan duwe cara sing nggumunake lan nggelindingake ing totoan. Kanthi nggunakake musik ing aplikasi sing disenengi kanthi wicaksana, tinimbang cara-cara konvensional sing diduweni, kita bisa nggawa sing anyar menyang genre. Akeh pamikiran kedadeyan menyang ngendi musik wiwit lan mandheg Bosch. "

Aku nyebutake marang Voccia, nalika ngrungokake musik kanggo Bosch, Aku wis krungu bagean kaya Bernard Herrmann lan bagean liyane sing ngelingake kula saka John Barry, utamané ing nggunakake strings. Aku takon yen loro komposer film apik duwe pengaruh marang karyane. "Pancen bener!" Wangsulane Voccia. "Nilai Bernard Herrmann kanggo film Hitchcock pancen ana pengaruh banget marang aku. taxi Driver, Fahrenheit 451, Lan Vertigo teka kanthi seru ing memori musikku. Pemanfaatan Hermann kanthi pamblokiran agile lan konser lan orkestra unorthodoxipun tanpa pamrih. Ana uga getaran kanggo musik sing ngandika 'lawas Hollywood'ing cara sing ora ana wong liya kanggo aku lan aku kadang nyoba nggabungake sawetara sing dadi Bosch minangka bagéan saka grounding kita ing Los Angeles/Hollywood Lingkungan.

"John Barry ngetung sedhela. Aku ndadekake James Bond dadi bocah cilik lan aku wis nonton film-film kasebut ratusan kali. Akeh sing aku tresna marang senar nulis apa tenan entuk aku ana woodwind lan getar tekstur. Salah siji saka gerakan favoritku yaiku cara sampeyan bisa nyelehake sampeyan menyang donya sing adoh banget, manawa sampeyan dumadakan mudhun ing jero banyu, mudhun ing pinggir peteng, utawa menyang gravitasi nol.

"Ing antarane para komponis film ana film Beatles vs. Stones babagan John Williams lan Jerry Goldsmith. Aku tansah dadi wong Goldsmith Team. Chinatown ana bagean gedhe saka diskusi awal kita Bosch lan aku durung tau bisa nulungi. Kanthi cara iki, aku nyoba nggarap sawijine pengaruhe ing instrumen, atmosfer, lan sentuhan liyane. Chinatown Awalé wis ana skor sing bener lan saben wong ora seneng. Tukang emas teka kanthi rescore brutal cepet lan nindakake soko supaya kandel lan ora konvensional. Aku nyoba kanggo nindakake pawulangan karo kula nalika aku lungguh mudhun kanggo nulis.

"Liyane komposer sing wis pengaruh gedhe ing kula sing aku nuduhake munggah ing Bosch musik yaiku Toru Takemitsu. Kombinasi unsur-unsur musik sing 'kasar lan lancar' lan campuran musik kanthi swara lingkungan iku pelajaran sing saya kerep digunakake ing pameran. Nonton film, aku isih ngalami hipnotis saka jaring sing ditrapake liwat crita busur. Pengaruh pengaruh Impresionis Prancis karo musik tradisional Jepang iku ora bisa dicegah. Uga panggone musik, entri lan metu minangka musik sing nggumunake. "

Aku uga marang Voccia yen aku kesengsem karo nggunakake rekaman artis liyane ing Bosch. Saliyane ngiringake musikal sing saya pikir utamane nyenengake ing awal episode "Blood Under the Bridge" (Season 3, Babagan 5), nalika loro detektif polisi nglumpukake wong wadon kanggo ngandhani yen putrane ditemu dipateni. Pemandangan iki diiringi rekaman melankolis Charlie Haden saka "Going Home." Aku takon Voccia carane dheweke nemtokake kapan lan ing ngendi kanggo nggunakake rekaman sing ana ing nilai. "Punika 100% Michael Connelly," wangsulane. "Dheweke duwe katresnan jero lan kawruh musik jazz. Dheweke malah nggawe film dokumenter babagan ahli saxophonis Frank Morgan sing disebut Swara Panebusan. Michael Connelly mangerténi sing main ing album jazz kaya bocah-bocah sing duwe bushy ngerti statistik baseball ing film lawas. Akeh pilihan musik ing acara kasebut bener metu saka bukune. Harry Bosch minangka pacangan jazz gedhe lan ana referensi sing kerep nyathet bagean-bagean tartamtu lagu ing buku kasebut.

"Iku salah siji bagéan favorit saka acara. Aku ngucapke matur nuwun banget kanggo nggunakake cathetan nyata. Iku nggawe atmosfer sing dadi anget lan megah lan kompleks. Iku nyatakake Harry Bosch dadi sampurna lan nggawe ambane luwih jero marang karakter lan acara sakabèhé. Iku uga mbantu njaga kula ing dalan minangka counterpoint kanggo musik aku nggawe. Dadi ing pigura sing padha kaya titanium sing exhilarating. Kadang aku bakal nelpon sadulurku, sing uga dadi musisi, lan ngomong "Apa aku? Oh ora ... mung nulis isyarat sing metu saka sawetara Coltrane! "

Voccia tindak kanthi rinci babagan mekanika rekaman musik. "On Bosch lan ing paling aku nilai, aku muter kabeh instrumen dhewe kajaba bagean slompret, "jlentrehe. "Kontras nyata instrumen direkam sing nyata kanggo virtual yaiku babagan 60 / 40. Aku uga nindakake kabeh teknik lan pencampuran. Aku seneng muter musik lan aku seneng engineering.

"Kanggo monitor, aku nggunakake PMC IB1s, Genelec 1030s lan sawetara pamicara Auratone cilik. Sakbenere kabeh bakal direkam liwat pasangan preamps BAE 1084 kanthi Bootsy Mod dadi loro antarmuka UA Apollo. Salah siji saka Apollos kanggo rekaman lan liyane iku minangka patchbay kanggo koleksi pemancar sinyal outboard saka 70s pungkasan lan pertengahan 80s. Aku duwe Korg SDD-3000, Roland RE-201 Space Echo, Lexicon PCM60, 70 & 80, lan Eventide H3000 sing disedhiyakake minangka ngirim saka Digital Performer. Senjata rahasia sanadyan iku Lexicon Prime Time 93 saka 1979. Aku digunakake kanggo nggawe kabeh jinis tekstur ayu lan conto karo 256ms sing bisa ditindakake. Kanggo kula, iki minangka piranti pangolahan sinyal soko papan sing paling dirancang. Iku luwih saka instrumen tinimbang wektu tundha.

"Aku seneng banget karo engineering, supaya taun-taun aku ngumpulake kabeh jinis preamps, compressors, EQs lan mikrofon pita aneh. Kanggo kula, werna swara asring luwih emosional tinimbang cathetan sing nyata. Yen aku ora duwe swara sing bener, ora ana cathetan sing bakal dirasakake kanthi bener, nanging kanthi nada sing bener, cathetan mung metu ing awak lan musik mulai nulis dhewe. Aku uga duwe sawetara modhifikasi kendhali modul sing bisa dienggo nganggo soko minangka sumber swara kanthi macem-macem VCO dhewe nanging biasane minangka area pamrosesan sinyal eksternal. Iku nyenengake. Sinode modular kanggo kula yaiku generator ide murni lan kita saestu ing jaman keemasan karo para desainer sing kaya nggawé modul anyar. Iku kanthi kreatif ngisi kanggo nguripake layar komputer kanggo sawetara wektu lan ilang ing primal intuitive chimal.

"Sejatine, aku seneng nglampahi wektu sing bisa aku mulai ing wiwitan saben swara lan tekstur kumpul sing bisa digunakake ing skor. Aku tansah nggoleki swara iki. Kadhangkala iku sawijining sinyal sinyal sing nggawe 'swasana ati,' kadhangkala minangka alat virtual anyar sing digawe ing Reaktor utawa bank prasetel sing saya digawe ing sintesis. Kadhangkala ana Lute sing nganggo kancing 15 saka Mesir, aku mung bisa direkam ing eBay kanthi mung mic sing tengen. "

-------------------------------------------------- --------

Ing artikel pisanan ing seri iki, sutradara Laura Belsey njenengi departemen swara ing seri "apik banget" kanggo pujian nalika ngomongake lokasi shooting. "Aku kaget banget yen swara iku kepengin banget ngerteni manawa ana sawenehing lokasi kita," ujare dheweke.

Anggota utama departemen kuwi yaiku mixer swara Scott Harber, CSA, sing ngandharake babagan kesulitan Belsey nyathet. "Njupuk dialog resik ing lurung-lurung sing sibuk lan ing jagad umum ana tugas sing kita coba kerep mutusake Bosch, "Dheweke marang aku. "Kaya kabeh pamindhahan ing lokasi, kita nyoba ngontrol apa sing cukup lan menehi trek dialog sing solid sing pas produksi sing bakal mbantu telegraf tembung lan crita. Kita nindakake iki kanthi eksternal kaya kontrol lalu lintas uga panggunaan liberal mics nirkabel. Kajaba iku, kanthi kerja sama ing departemen kamera kanthi massive, supaya bisa nyegah dorongan kanggo njupuk lensa sing jembar lan nyenyet bebarengan. Iki ngalang-alangi masalah sing kerep krungu ndeleng tembakan sing nyebar nalika ngrungokake crita-crita aktor sing raket, sing bisa diarani counter apa sing katon. Tanpa bantuan Direktur Fotografi, iki ora bisa dilakoni, lan Patrick Cady lan Michael McDonough nyinau sakabehe lan tujuan ngandhani crita ing konser.

"Inti saka sistem iki yaiku saka perekam Aaton Cantar X3 sing ora suwe, sing ndadekake proses lan nggarap banget nimble, kuwat, lan ora bisa disambungake. Struktur swara lan gain wis ngidini saya nyampur luwih agresif lan luwih panas tinimbang ing sasi kepungkur sing seneng nonton lan ngrungokake. Aku uga seneng karo rantai metadata terpadu uga cara fleksibel kabeh sistem bisa dibangun. Kita nggunakake sistem nirkabel Lectrosonics kanggo booms uga aktor sing kita kabel karo DPA 4071 utawa 6061 mics. DPAs nyampur karo mick boom lan rig uga ing kabeh lemari macem-macem kita nemokke. Ing kutub boom, kita cenderung migunakake Sennheiser MKH 50s, Schoeps CMIT, utawa Sanken CS3e kanggo luwih narik gumantung kebutuhan. "

-------------------------------------------------- --------

pembuangan saka Bosch bakal seneng ngerti yen seri wis dianyari kanggo musim kaping enem. Ing wawancara karo Tampa Bay Times ing April iki, Connelly nerangake yen mangsa sabanjure bakal adhedhasar novel 2007 Ngluwihi, nanging, ditambah, "karo sawetara update. Iku adhedhasar terorisme; saiki iki kalebu terorisme domestik. "Ana uga sawetara unsur saka novel Bosch paling anyar saka Connelly Dark Night Night, nyebabake terus-terusan dalane crita sing ditemtokake ing pungkasan mangsa Lima, ing ngendi Harry wiwit ngerteni kasus pembantaian cilik saka putri remaja Elizabeth Clayton (Jamie Anne Allman), sawijining pecandu narkoba sing ditemoni nalika arep melu ing dhadha roket opioid. Aku yakin aku bisa ngomongake kabeh pembalap Harry Bosch (lan Michael Connelly) nalika aku ngomong yen aku seneng banget nganti musim sing kaping nem (lan mugia ora pungkasan).

Bagéan 1 saka seri iki bisa dideleng kene lan Part 2 kene. Aku ngucapke matur nuwun marang Allie Lee, Pimpinan Publicity ing Amazon Prime Video, kanggo bantuan dheweke sing tak kandhani kanggo nggawe seri artikel iki.


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin