Home » Bintang » Deleng lan Swara "Ms. Misteri Pembunuhan Modern Fisher "(artikel 1 saka 2)

Deleng lan Swara "Ms. Misteri Pembunuhan Modern Fisher "(artikel 1 saka 2)


AlertMe

Geraldine Hakewell minangka Peregrine Fisher, ing ngarep kamera lan ing mburi roda mobil olahraga dheweke, ing Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries. (sumber: Saben Productions Cloud)

Saben Cloud Productions ' Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries, seri televisi Australia sing dadi perdana AS ning layanan streaming Acorn TV ing April iki, minangka pameran detektif sing apik banget kanthi sentuhan manusiawi lan obrolan "60s ngayun-ayun." Minangka judhul kasebut, mati saka Miss Fisher Murder Mysteries, sing dadi hit internasional utama nalika debuté ing 2012, ditayangkan ing wilayah 100 lan dadi salah sawijining ekspor TV sing paling populer ing Australia. (Seri iki ndadekake debut ing AS ing PBS.) Miturut novel-novel rikala karya Kerry Greenwood, Miss Fisher Murder Mysteries pusaté watara Phryne Fisher (Essie Davis), sawijining wanita lan pewaris sing dibebasake sing nggunakake kekayaan warisan dheweke dadi detektif pribadi, ngrampungake kejahatan lan mbenerake ketidakadilan sosial ing Melbourne akhir-1920s.

Digawe lan diprodhuksi dening Deb Cox lan Fiona Eagger (sing ngedol Saben Product Clouds lan uga digawe seri sadurungé), Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries bintang Geraldine Hakewell minangka Peregrine Fisher, sing Eagger nggambarake minangka "keponakan saka Miss Phryne Fisher asli sing marisi gaya urip lan kasugihan bibi dheweke sawise Phryne ilang ing dataran tinggi New Guinea. Sanadyan loro kasebut ora tau ketemu, Peregrine narik semangat sing padha, rasa keprihatinan sosial, lan tresna marang fashion minangka bibi kondang dheweke. "Peregrine nemtokake tindake jejere jejere bapak minangka detektif pribadi, dibantu dening Birdie Birnside (Catherine McClements), pamimpin Club Adventuresses (masyarakat wanita profesional), lan Detektif James Steed (Joel Jackson). Inspektur Kepala Supreme Steed, Percy Sparrow (Greg Stone) minangka pejabat polisi sing korup lan seksis sing kanthi rerusuh karo klub Adventuresses. (Sparrow disparagingly nelpon Peregrine "Ikan cilik.")

Ms. Fisher dumadi babagan patang dasawarsa sawisé seri asli, ing pertengahan 1960s. Eagger diterangake marang aku alasan kanggo setelan kasebut. "Nalika nggawe seri anyar, kita banget bungah babagan njelajah dunya anyar lan jaman anyar pembebasan wanita. Kaya 1920s, '60s nyedhiyakake donya crita sing subur kaya-kaya kanggo owah-owahan politik lan sosial. Kabebasan-kabebasan sing diparingake marang wanita ing 1920s akeh banget maneh sawise Perang Dunia II, lan ora nganti 1960s masyarakat wiwit mbukak maneh lan nelpon kanggo owah-owahan. Ana sinergi alam antarane rong periode. Era 1960 uga nduweni potensial sing padha kanggo gaya glamor lan modhel sing keterlaluan Miss Fisher dikenal kanggo. "

Ngomong 60s, jeneng Ms. Fisher's lanang timbal James Steed nyaranake tip saka kupluk kanggo apa akeh wong sing dianggep dadi ngayunke ultimate seri 60s The Avengers, sing mlayu ing televisi Inggris saka 1961 dadi 1969. (ABC ngimpor acara kasebut ing AS kanggo telung musim pungkasan). The Avengers, sing mbintangi Patrick Mcnee dadi agen Intelijen Britania, John Steed, minangka serial utama ing penggambaran rekan wanita Steed, pisanan Cathy Gale (Honor Blackman), disusul dening Emma Peel (Diana Rigg), amarga padha ora mung pinter tinimbang Steed (loro wanita duwe gelar èlmu), nanging uga wong sing biasane melu fisticuffs karo wong ala. (Wanita uga ahli seni beladiri.). Eagger ngonfirmasi sambungan antarane seri loro kasebut. "Detektif James Steed sajatine dadi penghormatan kanggo seri TV 1960 The Avengers, "Dheweke marang aku. "Dheweke dadi detektif cekap ing tengah-tengah pasukan kepolisian, nanging tetep kerja keras lan rajin, senadyan dheweke frustrasi. Steed minangka karakter sing tetep optimistis babagan ngatur angger-anggering Toret, semangat juang Peregrine lan dedikasi kanggo kaadilan nggawe tim sing kuwat-yaiku manawa padha ngatur kanggo nyetujoni perkara kasebut. Dialog cerdas, seneng-seneng lan unsur-unsur omong kosong The Avengers kabeh aspek sing ditindakake. Kursi lemari Cathy Gale ngandhut lemari pakaian kita kanggo Birdie Birnside. Karakter Emma Peel dadi seneng banget, lan watu tutul gedhe kanggo Peregrine. "

Kanggo seri karo perspektif feminis, ora ana surprise yen saben awan wis nggawe titik migunakake wanita ing posisi utama; telung episode papat episode kaping pisanan wis diarahake dening wanita lan seri 'DP (Direktur Fotografi) yaiku Kathy Chambers. "Ing saben awan, kita bangga bisa ngasilake isi terisi wanita sing apik," ujare Eagger. "Saben ula wis dadi pengacara sing kuwat kanggo perwakilan wadon ing ngarep lan mburi layar industri layar, ngasilake isi sing dipimpin dening wanita kanggo pamirsa internasional, saengga dadi pilihan sing disenengi kanggo menehi karakter wanita sing kuat swara liwat filmmaker wanita sing apik. Kanca apik, sing duwe bakat Kevin Carlin ngarahake telemovie [episode kaping pindho "Dead Beat"] lan nindakake tugas apik uga, kabeh pancen klebu. "

-------------------------------------------------- --------

DP Kathy Chambers ing set Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries (sumber: Saben Productions Cloud)

DP Kathy Chambers tinggal lan kerja ing Melbourne, Australia. "Aku wis nyambut gawe ing industri film lan televisi ing kene wiwit ngrampungake sekolah film nalika abad kepungkur," ujare Chambers. "Aku wiwit nyambut gawe, pertama dadi loader clapper, banjur dadi penarik fokus, lan dadi operator film fitur ing Melbourne. Sawise anak-anak kita lair, aku ditarik menyang karya unit kapindho ing acara TV, kalebu Rahasia Urip Kita, City Homicide, Lan Wentworth. Ing 2015, aku njupuk alih minangka DP ing Wentworth. Wiwit saiki aku wis njupuk televisi seri ing Melbourne. "

Aku ngomong Chambers aku mikir, kaya asli Miss Fisher seri, Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries nduwe tampilan cinematic kanggo nyedhaki seri televisi standar, lan takon carane dheweke bisa ngrambah. "Iku apik sampeyan ngomong Ms. Fisher nduweni 'cinematic look,' "Chambers nanggapi. "Aku seneng sampeyan mikir, lan bakal dadi Fiona Banks, direktur pendiri kanggo acara. Aku guess iku masalah imbangan. Temenan kita ana ing jadwal TV kene, ora film, dadi kita kudu pragmatis babagan asring kita ngomong 'lay 100' trek kene, 'lan supaya dolly nindakake proyek. Ana akeh jangkoan sing diperlokake ing pertunjukan kaya Ms. Fisher. Para direktur lan panyunting kudu opsi nalika lagi main kanthi irama-irama komedi acara kaya iki. Sing bisa tegese, sawetara dina ing pesawat, kita terus nggunakake rong kamera mung kanggo njaluk liwat kaca count. Iki ora dadi trek 100! Kaya sing paling akeh ing TV, kolaborasi iki. Ing prodhuksi pra-produksi, direktur, AD pisanan, lan aku nggarap ngendi kita saged dadi luwih lenen ing jadwal, lan banjur dadi tugasku kanggo nggolek isi film sing akeh menyang wektu-wektu sing larang regane. Iku meh tansah coincides sing materi liyane Komplek nemu wektu ekstra lan, mulane, pendekatan liyane filmic. Aku mbayangno taun-taun awal babagan fitur mbantu ing kene. Kula basa lisan punika 'filmik' lan saiki aku duwe kacepetan televisi. Iku kombo cantik apik, aku mikir. "

Aku banjur takon Chambers apa tantangan lan syarat kanggo sinematografi sing unik kanggo seri iki minangka lengen kanggo seri liyane dheweke wis nggarap. "Ana sawetara beda nyata antarane Ms. Fisher lan proyek sing wis rampung, yaiku Pitu Mangsa Wentworth. Wentworth wis direkam meh kabeh nang set, dene Ms. Fisher wis direkam meh kabeh ana ing lokasi nyata. Contone, The Adventuresses 'Club minangka bangunan sing didhaptar minangka warisan. Wong-wong percaya yen omah-omah 60 sing direnovasi. Tantangan utama karo lokasi iki yaiku wektu kanggo njupuk pekerjaan umum kaya erecting velvets kanggo ngidini kita nggolek interiors wengi wektu dina. Jendela-jambul gedhe ing Club Adventuresses paling akeh wektu amarga stucco ngubengi jendhela. Perawatan sing dijupuk nalika nggayuh velvets penting banget. Iku bagéan saka pekerjaan kita kanggo nggawe manawa kita diijini bali ing lokasi kasebut ing wektu liya, supaya kita tanggung jawab kasebut kanthi serius.

"Aku kira tantangan paling gedhe liyane yaiku njupuk 1964 Melbourne ing 2018 Melbourne. Ing pra-produksi, ana diskusi long babagan apa sing bisa utawa ora bisa katon ing layar, apa utawa ora 'periode.' Iku tegese sampeyan ora bisa mung pop metu lan nindakake dina njaba. Kabeh kudu luwih dikontrol kanggo jinis prodhuk iki. Desainer produksi kita Ben Bangay lan timé nduwe proyek sing nyenengake 'barang' sing bisa digunakake kanggo mblokir panorama modern. Iku kaya mobil, truk, lan tembok bata palsu! "

Ngandika setelan seri '60s, Ms. Fisher kaya dene karya sing apik banget kanggo nyekel lan ndeleng wektu sing aku kepengin weruh yen Chambers lan tim dheweke dipengaruhi dening film lan acara TV saka 60s. "Iku sing lucu nanging nalika kita pisanan diwiwiti looking for referensi kanggo Modern njupuk Lady Fisher, kita kabeh mbayangno bakal teka saka TV lan film saka 60 kang. Sawise kita mulai ngetutake samubarang, sanadyan, ana apa-apa sing mlayu banget. Iki cepet banget kanggo Fiona Banks lan aku sing modhèl lan arsitèktur ndhetèksi gaya. Kita kepengin dadi cahya lan cerah-meh cetha babagan carane kita katon maneh ing periode wutuh tinimbang sembarang referensi khusus kanggo apa digawe ing 60 kang. "Chambers banjur ditambahake minangka disclaimer," Kita ora Getun wektu ngginakaken nonton njaluk Smart lan The Avengers"

Chambers uga njupuk wektu kanggo rincian babagan peralatan tim dheweke digunakake. "We ditembak Ms. Fisher ing Arri Alexa Sistem Kamera sing diwenehake dening Panavision ing Melbourne. Kit kasebut duwe loro Alexa XTs lan siji mini Alexa sing tetep, meh sacara eksklusif, ing Ronin. Kita dijupuk ing 2K 444. Kit uga dilengkapi karo Panavision Primo Lensa sing nyenengake kalebu zoom 24-275, angel sudhut 19-90mm zoom lan sakumpulan Primo primes ranging saka 14mm nganti 150mm. "

Saklajengipun, Chambers nampi piyambakipun kanthi ningkataken kamewahanipun para seniman wanita ingkang sampun ngasilaken industri ingkang dipunginakaken minangka tiyang ingkang langkung dominan. "Punika saestu nyemangati langkung kathah wanita ingkang nggarap kamera ing taun-taun pungkasan. Aku beda-beda, ing kabeh guises, mung apik ing urip. Ms. Fisher minangka conto sampurna saka lanskap ganti. Ing acara kita, kita diubengi karo HOD wadon [Kepala Departemen] lan iku pancene becik. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin