Home » Bintang » Deleng lan Swara "Ms. Misteri Pembunuhan Modern Fisher "(artikel 2 saka 2)

Deleng lan Swara "Ms. Misteri Pembunuhan Modern Fisher "(artikel 2 saka 2)


AlertMe

Kru kamera nampilake pintu masuk Peregrine Fisher (Geraldine Hakewell) menyang Club Adventuresses ing "Just Murdered," episode pilot saka Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries. (sumber: Saben Productions Cloud)

Saben Cloud Productions ' Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries (a spin-off of Miss Fisher Murder Mysteries), sing nggawe debuté ing AS nalika April Layanan streaming Acorn TV, kadhangkala minangka pamancar televisi kanthi mangsa panas cahya, utamane kanggo para pecinta genre misterius-thriller. Wiwit ing Melbourne, Australia, babagan 1964, pameran nggabungake gaya visual, ketegangan, nulis cerdas, humor breezy, lan uga irah-irahan asmara karo tradhisional "bakal dheweke utawa ora bakal" hubungan antarane karakter judhul, detektif pribadi Peregrine Fisher (Geraldine Hakewell), lan detektif polisi James Steed (Joel Jackson).

Ora ana kredit cilik kanggo gaya visual seri sing dimainake dening direktur Fiona Banks, "sutradara pengawas" (yaiku sutradara pisanan ing seri, sing nggawe nada lan gaya pertunjukan). A mantan editor, Bank ngetokake episode pisanan lan pungkasan musim pisanan ("Just Murdered" and "Seasoned Murder"). Bank-bank wis makarya ing seri drama utama kanggo kabeh jaringan televisi Australia. Ing proses kasebut, dheweke menangaké 2 Direktur Best Director Direktur Guild (Arah Terbaik ing Drama TV kanggo Wentworth lan Arah Terbaik ing Drama Anak kanggo Mustangs FC). Dheweke saiki nggarap seri AS ABC Reef Break.

Direktur Fiona Banks (sumber: IMDB)

Kanggo njawab pitakonan kula apa arah dheweke Ms. Fisher dipengaruhi dening film lan acara TV saka 60s, Banks nanggapi, "Aku nyawang akeh acara televisi kanggo inspirasi, nanging, ing pungkasan, ana sawetara komedi romantis Audrey Hepburn klasik, kayata charade, Holiday Romawi, Lan Carane nyolong a Million, sing paling resonasi kanggo aku. Aku pancene pengin ngarahake rasa cahya lan ukuran sing bisa dadi angel kanggo entuk sajrone televisi periode anggaran sing terbatas, lan kita nyoba njaga pigura kaya sing jembar lan murah banget sabisa. The Adventuresses 'Club nganggep kita ngurmati bab seri asli, jadi DOP Kathy Chambers lan aku mutusake kanggo nggambarake donya sing luwih cerah lan kontroversial sadurungé.

"Aku wis nggunakake papan tulis ing karyaku, nanging aku ngaku aku teyeng banget ing pendekatan! Aku mung digunakake nalika nggawe urutan stunt banget Komplek, lan duwe artis storyboard tarik tangan kanthi ... minangka aku seniman paling awon ing donya. Aku njupuk akeh potret ing lokasi ing pra-produksi, lan bingkai-bingkai sing pancen asring kerep muncul ing layar. Aku latar mburi minangka editor ngidini kula kanggo nggambarake bingkai lan urutan carita cukup gampang, lan nalika aku tansah nyiapake lan ngalangi adegan, nanging kaya fleksibel kanggo kamungkinan gagasan sing luwih apik sing muncul ing dina moto.

"Nggarap para aktor saiki dadi kabungahan utama ing proses ngarahke. Kaping pisanan, seger metu saka suntingan edit, aku ngaku aku luwih saka rada wedi banget idea sing bener ngandhakake pikiranku marang wong-wong sing luar biasa bakat lan wani. Aku lunga lan nindakake sawetara kelas akting kanggo nyoba mangerténi proses sing luwih apik, lan mung rampung ngenteni dhewe malah luwih! Nanging, pengalaman ing loro arah lan urip, pungkasanipun ndadekake aku dipercaya respon emosional kanggo materi lan kinerja, lan mung ngomong bab-bab liwat. Iku katon kanggo kula. "

Banks wis ketemu nggarap Ms. Fisher dadi pengalaman sing apik banget. "Minangka direktur pendiri, aku kesengsem bisa duwe swara ing casting pertunjukan, lan saestu banget bangga karo cast sing kita kumpul. Geri [Hakewell] minangka salah sawijining pemain paling apik, lan dheweke nduwe bar sing dhuwur banget. Joel [Jackson] minangka partner sampurna ing tindak pidana, lan padha uga kedadeyan kanggo nggabungake judhul aktor paling seneng sing saya kerjo. Katherine [McClements, sing main Birdie Birnside], Toby [Truslove, Samuel Birnside], Louisa [Mignone, Violetta Fellini], Greg [Stone, Kepala Inspektur Percy Sparrow], lan Katie [Robertson, Constable Connor] ngubengi wong sing seneng kesenengan lan hak istimewa kanggo nerangake.

"Kru ... aku wis nggarap paling akeh sadurunge, lan kabeh padha ana amarga padha apik banget ing apa sing dilakoni. Kathy Chambers lan aku wis nyambut gawe bebarengan Wentworth, lan dheweke tuku akeh kru saka dheweke. Ben Bangay, desainer produksi talent kita, duwe semangat kanggo desain abad pertengahan, lan minangka salah sijine perancang, paling cerdas lan ora kepenak, sing saya kerjo bareng karo. Kepala departemen liyané, kayata Lynn Wheeler, lan editor-editor sing éndah, Ben Joss lan Phil Watts, uga kanca-kanca lawas. Desainer kostum Maria Pattison minangka pasuryan anyar kanggo aku, nanging nindakake tugas gedhe. Bunch cukup apik kanggo main karo! "

Kaya kasebut ing artikel sadurunge, sing Ms. Fisher seri nggambarake keterlibatan para wanita ing industri televisi sing didominasi lanang, sing dikarepake dening Bank. "Dadi sutradara wadon tunggal ing acara televisi iku soko sing saya kerep ngalami luwih saka katranganku. Kanthi matur nuwun sanget, samenika dinten-dinten ingkang wonten ing ngajeng kita, sanajan paritas ingkang cekap sanget sanget kangge para wanita. Lan samesthine, akeh sing luwih gedhe ing donya fitur.

"Sawise anakku nomer telu, aku njupuk sawetara taun metu saka ngarahake, lan kanthi temenan takon yen aku bakal bisa miwiti karirku. Sawetara prodhusèn lanang sing ndhukung banget nganjurake aku bali. Dadi, pengalaman pribadiku minangka wektu sing apik kanggo dadi direktur wadon, lan aku duwe kesempatan kanggo nggarap program-program paling ndhuwur sing digawe ing taun-taun pungkasan. Nanging aku uga ngerti yen aku ana ing minoritas absolut sing duwe pengalaman iki. Lan industri nduweni cara sing banget, supaya bisa nyedhiyakake pirang-pirang direktur lan nyritakake crita-crita kita kanthi wigati ing donya kita. "

-------------------------------------------------- --------

Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries mbutuhake musik sing bisa diganti ing wektu-wektu kahanan lan kahanan uga luwih entheng, luwih nyenengake (lan kadang-kadang romantis) melodi khas jaman kanggo ndhukung nada komedi acara kasebut uga. Kanggo ngrampungake syarat kasebut, seri iki ora mung siji, nanging telung komponis, sing nduweni komposer sing menang.

Composer Burkhard Dallwitz (sumber: Every Cloud Productions)

Salah sijine komposer layar utama Australia, pemenang Golden Globe, Burkhard Dallwitz yaiku veteran saka film 30 ing rong film (The Truman Show, Way Back) lan drama televisi (Underbelly, Wolf Creek, Pine Gap). Brett Aplin yaiku komposer layar pemenang saka AFI lan Australia Screen Music Award sing wis kerja ing pirang-pirang film fitur (James Cameron's Deepsea Challenge 3D), Dokumenter TV (Todd Sampson Body Hack) lan liwat episode 80 televisi anak (Mako Mermaids, Biro Magical Things.) Dmitri Golovko wis luwih saka sepuluh taun pengalaman nggawe musik lan swara kanggo fitur film, kayata Red Hill lan Bodyguard Hitman (musik tambahan), seri TV, iklan, lan video game. Aku bisa wawancara karo Dallwitz lan uga entuk input saka Aplin lan Golovko.

Aku miwiti kanthi nyuwun Dallwitz babagan komposer nyedhiyakake musik kanggo Ms. Fisher. Apa padha njaluk saran saka produser, sutradara, utawa panulis babagan apa sing lagi ditemokake utawa ditindakake kanthi naluri dhewe? "Awal ing proses, kita mbahas 'swara' saka seri karo produser, editors lan direksi," ujare, "lan wis mutusake yen kita ora perlu ngetung dhuwit 60, nanging pendekatan sing luwih modern karo 60s lan pangaruh retro sing liyané bakal luwih apik. Akèh sing kudu nyenengake, dadi dhasar Daniel Pemberton sing apik kanggo film kasebut Eleven Samudra lan sèket-sèket iku minangka teststone minangka node kanggo 60s era James Bond nilai antarane liyane. Musik sementara dipilih dening editor kanggo nggambarake iki lan, nalika kita miwiti nyetak, kabeh wong ana ing kaca sing padha. Saka kono, kita dipercaya naluri dhewe lan nggunakake pengalaman kita kanggo nggawe skor cocog kanggo gaya lan jaman, lan kanggo ndhukung narasi. Kinerja, skrip, lan desain produksi dadi apik banget Ms Fisher sing ora angel dadi inspirasi. Saka ing kono, kita nampa saran saka prodhusen lan sutradara lan gawe dandan nganti kita kabeh seneng karo asil final. "

Minangka kanggo tantangan nggawe musik kanggo pertunjukan kaya Ms. Fisher Dibandhingake karo seri liyane, para komposer wis nyambut gawe, Dallwitz nyatakake, "Saperangan basa lan kerajinan scoring film dienggo bareng karo kabeh jinis prodhuk; musik kudu simpatik karo film, ndhukung crita, lan ngawasi visi prodhisi film kasebut. Nanging, setting 60 iku unik lan, nalika nyedhiyakake sawetara tantangan, kabeh mau nikmat! Setelan wektu ngidini kita muter ing kothak wedhi liyane, nggunakake instrumen lan instrumentasi sing digandhengake karo jaman sing kita ora bakal biasa bisa nggarap skor sing luwih 'konvensional'. Akeh komposer layar seneng tantangan saka skor sing ora biasa lan iki mesthi ana Ms Fisher. "

Kanthi setelan 60, sampeyan kudu nggunakake rekaman saka jaman kanggo nambah setelan kasebut lan Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries ora nguciwani ing departemen kasebut. (Penonton US bakal narik kawigaten kanggo krungu standar rock saka 60 sing akrab Australia.) Aku takon Dallwitz sing nemtokake kapan lan ing ngendi arep nggunakake rekaman sing ana ing acara pameran. "Pancene, iki biasane kaputusan sing digawe dening direktur lan produser sing magepokan karo pengawas musik," jlentrehe. "Wong-wong bakal milih bagean saka film sing kudu didampingi dening musik sing dilisensi, lan kita bakal menehi skor maneh. Luwih saka kuwi, keputusan sing cocog karo trek nyata sing dipilih bisa asring ditindakake kanthi biaya, amarga lisensi sing bisa didelok kanthi lisensi bisa awis banget. "

Nalika aku takon sing karya antarane komposer film lan TV wis nyebabake, aku entuk telung jawaban sing beda lan menarik saka komposer. "Aku banget ngerteni karya Thomas Newman, David Buckley, lan Jeff Beal," ujare Dallwitz. "Kanggo kula, iku angel kanggo ngliwati John Williams," ujare Aplin, "Aku sedhih banget yen salah sawijining tren pemandhangan film modern sing wis adoh saka melodi lan tema. Mbokmenawa aku isih cilik, nanging John Williams minangka pamimpin skor tematik. "Lan jawaban Golovko yaiku," Pengaruh musik paling gedhe ingku yaiku karya Bernard Herrmann lan Jerry Goldsmith, uga Johan Johansson lan Daniel Pemberton. "

Berkat advancements teknologi, komposer film lan televisi ora maneh kudu mung gumantung ing musisi studio kanggo muter nilai lan saiki bisa muter musik piyambak. "Loro-lorone ngrekam gitar elektrik lan akustik sing urip, kanthi sopan santun Dave Herzog, liyane nilai kanggo Ms Fisher ditrapake dening saben kita nggunakake macem-macem kumpulan perpustakaan pustaka instrumen lan synths, "Dallwitz marang kula. "My studio set-up kasusun saka Cubase 9.5 lan Pro Tools HD mlaku ing loro Mac Pro. Piranti Pro digunakake minangka master running QT lan disambung menyang Bisa uga C24 sing nduwe template cithakan template cubase, kabeh disambung liwat Focusrite Rednet 5. Pemantauan utama liwat Focal SM9 lan Genelec (SAM 8331A). "

"Nalika aku migunakaké Logic maneh sadurunge Apple mungkasi versi PC, aku uga saiki nggunakake Cubase," sapisan Aplin. "Instrumen-instrumen sing dicithak akeh diawali ing Wina Ensemble Pro ing Windows 7 Master PC lan PC abdi liyane. Nalika saben proyek beda-beda lan mbutuhake perpustakaan sampel sing beda, perpustakaan VSL sing apik banget, Vibraphone Sonic Couture, Seri Cinematic Studio Strings, lan Brass ora kanggo nyebut kit drum Jazz saka VSL lan Gendheng Addictive Ms Fisher. "

"DAW utama [karyane audio digital] pilihan uga Cubase," tambah Golovko. "Nanging aku wis kerep nyambut gawe karo FL Studio, nanging utamane kanggo nggawe patch sintaks perangkat lunak minangka opo komposisi. Aku duwe macem-macem perpustakaan uga sawetara swara dhewe aku wis direkam liwat taun; sawetara sing aku digunakake ing skor kanggo Ms Fisher. Nalika aku nganakake gitar ing sawetara Ms Fisher pitakon, mayoritas skor digawe lan dileksanakake nggunakake macem-macem perpustakaan instrument. "

-------------------------------------------------- --------

Minangka tulisan iki, ora ana keputusan sing kudu digawe Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries bakal dianyari kanggo mangsa kapindho. Penggemar asli Miss Fisher Murder Mysteries, Nanging, bisa katon kanggo matine 1920s nggawe debut film fitur dheweke ing Miss Fisher & Crypt of Luha, sing bakal diwenehi rilis teater winates sadurungé ngetokake streaming ing Acorn TV. Tanggal sing tepat sing diluncurake durung diumumake.


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

Penulis at Beat Broadcast
Doug Krentzlin minangka aktor, panulis, lan sejarawan film & TV sing manggon ing Silver Spring, MD karo kucingé Panther lan Miss Kitty.
Doug Krentzlin