Home » Bintang » Trend Teknologi: Panyimpen / MAM

Trend Teknologi: Panyimpen / MAM


AlertMe

Namdev Lisman, Wakil Presiden Eksekutif, Primestream

Panyimpen dadi tugas kanggo terus nganti sampeyan butuh maneh, lan nalika iku bisa uga kaya lingkungan sing ora owah lan statis, jebule malah beda. Industri terus nggawe inovasi lan pangripta konten terus maju alur kerja. Asil kasebut yaiku panyimpenan lan apa sing sampeyan karep saka target kasebut. Kita wis nyumurupi siklus Kapadhetan sing luwih apik kanggo pilihan panyimpenan premis uga kanthi cepet lan luwih gampang linuwih. Minangka teknologi terus maju, kita ndeleng industri iki nuli mlebu sawetara fase wiwitane diwiwiti kanthi digitalisasi, lan banjur nransfer aset menyang media lan sistem anyar amarga teknologi wis maju. Saiki kita ndeleng data pindhah menyang méga ing endi lapisan fisik ditarik saka pelanggan, bebarengan karo kabeh masalah sekitar njaga lan nganyarke. Industri kasebut pindhah saka kothak kaset utawa film sing ana ing meja produsen kanggo Panyimpanan Objek sing manggon ing papan sing ora ana sing bisa ditunjuk.

Nalika solusi awan maya luwih adoh, alur kerja anyar lagi ngiket konten iki menyang alur kerja sing ngarepake kasedhiyan 100%, akses langsung, telusuran, lan njupuk ulang, lan kemampuan kanggo nggarap cara anyar kanggo nggawe aliran pendapatan anyar. Iki minangka media sing disimpen ora cukup dhewe. Metadata ing saindenging media kudu diakses, lan metadata bisa dadi apa wae saka istilah telusuran, panggunaan, transkrip AI ngasilake data sampingan lan akses menyang proksi sing bisa digunakake langsung nalika media resolusi dhuwur dipindhah menyang lingkungan produksi.

All of this requires a Media Asset Management (MAM) solution that is not only aware of what you are doing in the moment, but what you have done in the past. In fact, the MAM needs to play an integral role in capturing, producing, managing and delivering media. The MAM has had to evolve from a tool that could just hold on to information to one that needs to understand the context behind that information.

Dina iki, kanggo MAM kerja kanthi lancar, kudu mangertos kemampuan sing ana ing panyimpenan dhasar. Wangsulan ing ngendi media sing manggen kudu digatekake karo sing dikarepake para pangguna kanggo ngirim alur kerja sing menehi produktivitas anyar. MAM kudu ngrampungake konflik lan masalah ing alur kerja biasa para pelanggan nalika uga nahan fleksibilitas kanggo makarya kanthi cara anyar ing ngarep, utawa nalika syarat kasebut dumadakan. Panelusuran prasaja kanggo potongan media bisa ngirim metadata, gambar cilik lan informasi liyane kanggo menehi pitunjuk apa iku media sing dikepengini utawa ora. Sing mbesuk sabanjure kudu ngetrapake apa sing arep ditindakake, sampeyan saiki lan luwih akeh.

Yen sampeyan pengin nggunakake media lan media ing lingkungan produksi, kabeh sing kudu ditindakake MAM yaiku menehi sampeyan menyang media lan mateni sampeyan. Nanging; yen sampeyan ana ing salah sawijining lokasi lan media diarsip ing awan, utawa ing lokasi liya, MAM kudu ngetutake tata cara bisnis sing ndhukung sing sampeyan butuhake. Apa sampeyan pengin mindhah media kasebut sacara lokal? Apa sampeyan pengin versi proxy? Apa sampeyan pengin kabeh media resolusi dhuwur utawa mung pilihan kasebut? Jawaban kanggo iki lan pitakonan liyane nerangake apa solusi MAM kanggo sampeyan ing mburi pemandangan. Primestream duwe mesin aturan sing dibangun kanggo nggawe persiyapan sistem sing bisa dikonfigurasi lan rinci - vendor liyane ngatasi masalah iki kanthi macem-macem cara.

Interaksi antarane sistem MAM lan solusi panyimpenan kudu nimbang kacepetan, lokasi, path lan kapabilitas saka panyimpenan kasebut dhewe, nanging hubungane apa sing ana ing simpenan lan ing papane uga dadi pertimbangan manawa sistem MAM kudu dikelola. Penting, sistem ngerti babagan panggunaan lan status media ing saindhenging perusahaan, saengga ruang panyimpenan bisa dikelola. Ora preduli carane panyimpenan murah utawa bisa diakses, perlu kanggo ngatur media kanthi cara duplikat bisa nyingkiri lan media dipindhah ing ngendi lan nalika proses kasebut ndhisike, tinimbang duwe kekacauan sing bakal dadi asil saka saben pangguna utawa departemen mutusake carane ngatur proses kasebut.

Nalika MAM lan Panyimpen tetep dadi rong teknologi sing kapisah, mula ora ana hubungane, supaya pangguna ora nimbang banget. Panyimpanan Obyek yaiku abstraksi utama sing ngerti persis karo media sampeyan, lan adoh saka alur kerja folder file sing diwiwiti dening akeh wong. Wong isih nggolek informasi kanthi rong cara: bisa uga ngerti dununge lan dheweke kepengin langsung mlebu ing kana kanggo njaluk apa sing dibutuhake, utawa dheweke nggoleki nggunakake metadata sing dirasakake bakal ngasilake asil sing bener.

Cara pertama nyebabake wong mbangun struktur folder sing kudu diturutake kanthi tegas kanggo njaga tatanan, sing nomer loro yaiku cara solusi MAM ngluwihi kemampuan kita. Saiki kita ndeleng sistem MAM kanthi folder virtual sing ngidini pangguna nglumpukake konten lan sijine ing papan sing dikarepake, nanging "papan-papan" kasebut ora bener mindhah media kasebut. Kanthi kolam panyimpenan lan struktur abstrak, akeh alangan sing minangka akibat saka lapisan fisik sing dibangun wiwit wis dibuwang. Amarga teknologi terus nyedhiyakake luwih akeh pilihan, kita bakal terus mbukak fleksibilitas kanggo solusi sing nggunakake. Kita terus weruh manawa para pelanggan tetep golek tantangan, alur kerja, lan mupangat sing bisa mbantu supaya nyoba.


AlertMe

Kiriman paling anyar dening Broadcast Beat Magazine (Delok Kabeh)