Home » Bintang » Trends and Has-Beens 2019

Trends and Has-Beens 2019


AlertMe

Sadurunge nyedhiyakake artikel daging, aku arep nglebokake kowe karo bantahan ing ngisor iki. Sampeyan wis ngandika yen 'sampah siji wong iku bandha wong liya.' Iki uga bener ing dunyo tren. Tren siji bisa uga dadi 'wis-wis.' Dadi, nalika aku nyritakake sawetara perkara sing wis nyekel mripatku lan dadi kapentingan kanggo aku, mugi-mugi sampeyan bisa nemokake wong-wong mau mbebayani lan kepengin lawas. Nanging iki trik kanggo crita apik. Lan 2019 NAB Show iku kabeh babagan crita.

Kanthi ngandika, ayo nyawang sawetara wilayah sing pantes kanggo ujian kanggo 2019 sing bakal teka NAB Show. Nalika lagi ngomong ana: "Saben crita diwiwiti ing kene."

Salah sijine yaiku pindhah menyang jaringan nirkabel 5G. Ing 2019 NAB Show'5G Tujuan' mesthi bakal dadi obrolan kutha (NAB Town, sing saiki!) Nalika iki utamané misale jek ngganggu operator telekomunikasi, uga ngganti apa sing bisa dimangerteni ing syarat-syarat pengalaman sing bakal luwih cepet broadband. Kanggo siji, media sosial saya tambah akeh babagan konten video.

Minangka diterangake dening Asosiasi Teknologi Konsumen, Jaringan 5G bakal menehi kita babagan 100 kaping kapasitas 4G. Contone, kanggo film rong jam sing bakal diunduh, 3G njupuk, jam 26; 4G njupuk babagan menit 6; lan 5G bakal njupuk babagan 3 setengah detik. Iki amarga 3G beroperasi ing kira-kira 384 Kbps, 4G ing kira-kira 100 Mbps, lan 5G ing kira-kira 10 Gbps, saben Mario Bokatius, insinyur ing NXP.

Sadurunge sampeyan njaluk kabeh bungah lan mbobol smartphone 4G sing saiki, jaringan 5G ora samesthine bakal kasedhiya nganti paling sethithik, 2025. Nah, kabeh, kabeh.

5G ngoperasikake telung spektrum utama: spektrum Low-band utawa 1GHz kanthi kacepetan data ing babagan 100Mbps, Mid-Band kanthi kacepetan data ing babagan 1Gbps lan spektrum High-Band utawa mmWave, kanthi kecepatan ing babagan 10Gbps. Salah sijine titik pencet utama antarane telu iki yaiku penetrasi: kurang duwe sing paling apik, pertengahan nduweni kemampuan biasa lan dhuwur banget.

A 2017 FCC Spectrum Auction awal ndeleng T-Mobile menang 45% kabeh spektrum low-band sing didol ing kisaran 600 MHz, kalebu 100% saka AS lan Puerto Rico. Miturut T-Mobile, spektrum low-band bisa ningkatake jangkoan gedhene lan uga nglayang jarak luwih gedhe tinimbang spektrum mid-band lan band-band dhuwur. Sprint duwé mayoritas spektrum mid-band nalika Verizon lan AT & T lagi fokus ing dhuwur band.

Sadurungé taun iki, T-Mobile ngumumake iki digunakake ing jaringan 5G ing New York, Los Angeles, Dallas, lan Las Vegas ing awal 2019 - mung ing wektu kanggo 2019 NAB Show!

FCC wis nampa panjaluk kanggo nyetujoni operasi ing band 32 GHz, 42 GHz, lan 50 GHz ing UMFUS (Layanan Panggunaan Fleksibel Upper Microwave). Jumlah kasebut minangka tandha entri ing mmW utawa "spektrum gelombang milimeter," yaiku pita antara 30 GHz lan 300 GHz, diselehake antarane gelombang mikro lan gelombang infrared.

Kacepetan kanggo kecepatan bandwidth sing luwih cepet bakal diterusake maju kanggo taun sing bakal teka! Kanthi, AI luwih apik dadi.

AI (utawa "Intelligence Artificial" kanggo wong-wong sing urip ing watu kanggo dasawarsa sing kepungkur), ngandhut sawijining dunya kemungkinan ing dhewe. Masyarakat AGI iku kabeh babagan AI, amarga ana ing gelombang ngarep sabanjure lan minangka tren panas liyane ing 2019 NAB Show.

Miturut AGI Society, AI ditetepake minangka "sistem tujuan umum kanthi intelejensi sing bisa ditandingi karo pikiran manungsa (lan mbokmenawa pungkasane ngluwihi intelijen umum)." Iki biasane nyebabake kapasitas mesin kanggo ndeleng lan ngerteni lingkungan, gain saka pendhidhikan lan nyiapake lan nemokake dhewe, entuk pilihan-pilihan sing gumantung ing pikiran lan perspektif, duwe diskusi normal lan korespondensi etimologis karo wong lan nggawe "naluri" ing kahanan sing ora trep lan abstrak.

Spektrum AI kisaran saka Artificial Intelligence General (AGI) kanggo Narrow AI. AGI maringi kita mesin kanthi wawasan ingkang padhang lan kapribaden sacara universal ingkang saged nangani sembarang tugas lan nangani masalah kanthi subyektif subyektif lan keahlian mental tiyang (alias "pemecahan masalah"). Kita ora duwe apa-apa sing bisa dianggep AGI. Narrow AI, ing ujung liyane, disambungake menyang tugas eksplisit, kanthi kawruh ora langsung (utawa bisa) sing ana hubungane karo tugas liyane. Conto kalebu pangenalan gambar, teknologi conversational, analytics prediktif, mesin rekomendasi lan sistem profil lan kendaraan nyopir. Wis rampung yen wiwit durung tekan level AGI, kabeh aplikasi AI saiki dianggep Narrow AI.

AI duwe macem-macem migunakake. Contone, ing keamanan, bisa nyedhiyakake keamanan cybersecure lan ndeteksi penipuan. Aplikasi ing babagan kesehatan lan industri farmasi uga ana ing ngarep. Sampeyan uga bisa digunakake minangka asisten digital lan minangka chatbots - Maksudku, sing ora seneng ngomong karo Siri lan takon pitakonan mati-tembok mung kanggo ngrungokake tanggepan?

Luwih saka nilai hiburan AI ing saiki, panggunaan intelumen simulasi banget saiki digabungake kanggo nggawe lan ngatur konten ing macem-macem perusahaan, saka editing video nganti warta lan malah game elektronik. Iki owah-owahan nyapu iku momen penting ing manajemen isi.

Manajemen isi lan alur kerja media utamané migunani saka teknologi AI. Contone, New York Times, nggunakake inovasi AI sing nambah produktivitas kolumnis, ngidini luwih akeh wektu kanggo riset ekstra, nemokake isi sing gegandhengan, kawruh tambahan, lan sebutan / pernyataan sing relevan, ngurangi wektu sing dibutuhake kanggo nyipta lan njelajah informasi sing kadhangkala akeh banget kanggo artikel.

"Tagging" minangka fungsi ing ngendi tembung utawa frase tombol minangka "diwenehi tag" ing sawijining artikel, saéngga nambah wigati kanggo tembung utawa frase kanggo nggoleki ing mangsa. Iku tugas rumit. Ana rong cara sing bisa dilakoni - liwat AI utawa manungsa. Editor AI bisa luwih efisien lan nemokake akeh tombol lan frase, biasane, tinimbang manungsa.

Aku bali menyang film 1957 "Set Meja," pustakawan riset informasi ing jaringan televisi (diputer dening Katharine Hepburn) jatuh cinta karo ahli teknik / ahli teknik (diputer dening Spencer Tracy) sing ditugasake nambahake "otak komputer "Kanggo nangani aliran informasi ing jaringan. Komputer iki kanggo nuduhake yen AI bisa ningkatake nyawa manungsa. (Mangkene, Romcom sing nengsemake, ing 2014, nampa rating 100 langka dening Rotten Tomatoes). Istilah "artificial intelligence" dikreditake kanggo Scientist Komputer John McCarthy sing, ing 1956 (taun sadurunge film), digunakake nalika dheweke nggabung konferensi akademik pisanan ing AI.

Miwiti maneh, aplikasi perpustakaan ing manajemen pasca produksi lan isi paling nyenengake amarga, kaya ing media cetak, isi video uga diwenehi tag lan direferensikake kanggo nemokake lan nggunakake ing mangsa. Sampeyan bisa uga gampang banget kanggo mis-tag video, ninggalake ing jurang ageng panyimpenan ing sawetara fasilitas pasca produksi, ora bakal ditemokake maneh.

Sifat banget sing ngidini mesin kanggo njamin menehi tag ing potongan isi bisa ngilangi mundhut, miturut kapercayanku.

Nalika 5G janjinipun dadi gangguan ing media, hiburan, lan model pangiriman isi tradisional, dibandhingake karo realisasi AI lan kemampuan kanggo ngirim crita luwih apik. Ing 2019 NAB Show bakal nuduhake yen 5G wis teka, nggawa karo AI ing nggeret. Industri kabeh bakal diresmikake dening teknologi kecepatan tinggi sing apik banget iki.


AlertMe
Tindakake kula

Ryan Salazar

Editor-In-Chief, Penerbit at Broadcast Beat Magazine, LLC.
Ryan miwiti makarya ing industri siaran lan ngirim produksi ing umur 12 taun! Dheweke wis nggawé program televisi, mbangun fasilitas produksi pasca gedhe, ditulis kanggo sawetara publikasi indhustri ing industri lan minangka insinyur audio kira-kira sepuluh taun. Ryan sadurunge nulis kanggo Majalah Broadcast Engineering, Creative COW lan proyek-proyeké wis tampil ing puluhan publikasi.
Tindakake kula

Kiriman paling anyar dening Ryan Salazar (Delok Kabeh)